Marskość wątroby czyli pokaż kotku co masz w środku .

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 05, 2017 14:14 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Mam 5 min ,maluszki są z Malowniczej ,ktoś je w kartonie przerzucił do ogródka pewnej kobiety .
Jak długo tam były tego nie wie bo Jej nie było.
Zadzwoniła do lecznicy ,lecznica pełna ,więc wetki dzwoniły do mnie ,ja nie odbierałam bo czułam pismo nosem :oops:
Po 5 tel. odebrałam ,zagłodzone ,malutkie buraski.
Juz była zawiadomiona SM ,miały jechać na Paluch .
Co miałam zrobić?
Zadzwoniłam po Ewę i pojechałyśmy po robaczki.
Pani w międzyczasie nakarmiła ich mlekiem zmieszanym pół na pół z wodą ,ale zawsze to coś ciepłego.
Małe kroplóweczki na rozruch .
krzyk nie do wytrzymania :cry: :cry: :cry:
Jeden nie chciał współpracować ,ale co chwilę po mililitrze conva i się rozkręciły .
Teraz wciągnęły ze strzykawki po 10 ml. conva ,a ciągnęły tak że sam tłok chodził.
Najlepiej by było gdyby ktoś miał kotkę karmiącą ,chociaż dwa przejął ,tej nocy właściwie nie spałam :oops: :oops:
Jeszcze dwa ,trzy dni i już pewnie się nasycą i będę mogła pospać ,na razie nie ma mowy ,na karm ,wymasuj ,od sikaj ,od kupkaj ,poczekaj i znów daj troszkę i idą spać .
Tak to wygląda.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon cze 05, 2017 15:23 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

...boszszsz... kalici... :(
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Pon cze 05, 2017 16:24 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Słupek pisze:...boszszsz... kalici... :(

Dlaczego kalici???

Kciuki najmocniejsze za Dorcię :201494 i za maluchy. Dobrze, że nie trafiły na Paluch, tam już tyle maleństw trafiło teraz :(

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pon cze 05, 2017 17:03 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Na Paluchu dwoją się i troją ,a dzieciaczków przybywa ,najgorzej z tymi butelkowymi.
Moje maluszki w końcu na tyle pojadły że mogłam godzinkę się przespać :201494
Jutro ,pojutrze wyłączę im kwokę .
Jak wygląda moje spanie ?
Kładę się na złożonej wersalce ,a na mnie kitrasi się Majka ,Bafi ,Pyza ,one leżą na moim boku ,przy buzi Dżaga a na buzi Tytek ,w zgięciu Kleszcz i Lola Pindola ,a Baja w stopach.
Majka tak leży ,że jej pysio opiera się o mój ,i po co przykrycie :smokin:
Nie ma kto zrobić fotki ,a szkoda ,bo myślę ze widok jest przedni . :lol:
Oczywiście nie mogę zmienić pozycji ,zresztą po co ją zmieniać :lol:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon cze 05, 2017 17:41 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Baltimoore pisze:Dlaczego kalici???

Bo z tego co pamiętam, to u Dorotki nosiciele kalici?
Chyba, że coś popiep..., na co mam nadzieję i za co przepraszam.

Tak czy inaczej u Dorci mają wielką szansę, bo Dorotka stanie na głowie, zaprze oczy zapałkami, i wykarmi, i wymasuje i wygrzeje, i....
W schronisku jakby znacznie mniejszą, żeby wprost nie mówić, że butelkowe praktycznie znikomą.

Tusia ma struwity. :(
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Pon cze 05, 2017 18:48 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

jednak jest powód że siknie nie do kuwety :( ale to mam nadzieję szybko się dietą lub innymi specyfikami załatwi.

O kalici staram się nie myśleć.

Gosiu wielkie dzięki za Convalescenta :1luvu: :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon cze 05, 2017 19:11 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

dorcia44 pisze:(...) Lola Pindola ,(...)

???
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon cze 05, 2017 22:02 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

:ok: :ok: :ok: :1luvu:

Baltimoore

Post » Pon cze 05, 2017 22:21 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Izi kwitnie razem z begoniami :1luvu:
Dokonałaś cudu :201494

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Wto cze 06, 2017 8:07 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Pięknie dziękuję waanka :D
Nie raz ,patrząc na niego tez tak myślałam :oops: tak troszkę może nie skromnie ,ale tylko Ci co widzieli jaki był Izi i w jakim stanie wiedzą co przeszliśmy .
Izi jest ustawiony i teraz jestem spokojna.
To był trudny kot ,tak jak kiedyś pisałam mało czytelny ,ale kochał mnie bardzo ,a ja pewnie tego drania kochałam jeszcze bardziej ,tak jak kocha się łobuzujące dzieci.
Tak fajnie reagował jak na niego krzyknęłam ,kłusikiem ,jak konik garbusek biegł do klatki w której siadał i patrzył mi niewinnie w oczy z pytaniem ,no o co chodzi ?
Trudno było się na dziada gniewać ,żal był mi Tygryni ,żal ugryzionej dupy Tytka ,żal Chudzinki ..
Klatka to była jego hacjenda :wink:
Kot z prawdziwie kocim ,niepokornym charakterem .
Biopsje były niepotrzebne ,ale wszyscy weci mówią ,nawet Marciński że jego nerki nie dawały cienia wątpliwości że to może być chłoniak lub inny nowotwór.
Czemu o tym pisze? bo to cały czas jest we mnie ,ten żal do wetów ,do siebie ,ale wiem że Izi żyje również dzięki nim .
Koniec ,kropka.
Izi ,dziadu mój ukochany teraz masz już być tylko szczęśliwy :1luvu: :201494 :piwa: :ok:

a to smarkacze ,specjalnie dla Ciebie Gosiu 8)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dorcia44

Post » Wto cze 06, 2017 8:19 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Bidusie, ale już bezpieczne :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Wto cze 06, 2017 8:28 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Aaaaa ukochane moje tygryski, najbardziej kocie z kotów :1luvu: a jakie one centkowane, pasiaste i w slimaczki :love:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Wto cze 06, 2017 12:29 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Prześliczne

Baltimoore

Post » Wto cze 06, 2017 18:37 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Dziś byłam świadkiem rozmowy która zmroziła mi krew .
Słyszę jak Magda (moja wtorkowa podopieczna) strasznie się tłumaczy wręcz kaja ,że nie pomoże bo jest osobą chorą ,samotną ,nie chodzącą itp itd.
Prawie płacze .
Pytam kto co i dlaczego.
Okazało się że ktoś do Niej dzwonił po pieniądze na chore dziecko :idea: dziecko b.chore może umrzeć ,trzeba zebrać taką a taką kwotę 8O :strach:
Magda sama siebie naraziła mówiąc że jest samotna ,nie chodząca itp.
Tłumaczyłam jak umiałam ,kto przez telefon zbiera pieniądze?
Uczulę jeszcze Jej córkę .

Do czego się jeszcze posuną?
Złodzieje?
Naciągacze?
Kto?
:evil:

Maluszki rosną jak na przysłowiowych drożdżach .
Ciągną aż miło i niech tak zostanie . :201494
Najsłabiej ale też nieźle doi chłopczyk ,który od początku był najsłabszy ,drobniutki laluś z króciutkimi białymi skarpetkami.
Zaczynają się sobą lub z sobą :wink: bawić .
Najgorzej jest kiedy wychodzę do pracy ,muszą wytrzymać ,dostają wtedy gęstszego conva .
Jak wchodzę do mieszkania zaczyna się lament ,uszy puchną .
Acha 2 panienki i 2 kawalerów.
Obrazek

dorcia44

Post » Wto cze 06, 2017 18:40 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Bardzo ładnie napisałaś o Izim.... :1luvu:
A za maluchy- tygrysy, mocne :ok:

Do mnie dzwonią głównie "telekrążcy" i namawiają na kupno książek, których nie potrzebuję i nie chcę :roll:
Przekażę informację o naciągaczach, starszym osobom w rodzinie....

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

[poprzednia][następna]