Tak mi źle z tym, że muszę obciążać PS "moimi" kotami, tym bardziej, że nie mam teraz zbytnio czasu organizować wyjazdów do Sławna, gdzie sterylka kosztuje 80/100zł i muszę ciąć w Darłowie po 120zł , ehh....

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
czarno-czarni pisze:wrzuciłam na konto 100 zł.
To za podarowane przez millena88 wina z dzikiej róży
dziękuję Milena!!!!
Chiara pisze:
I zapłaciłam 2 090 zł za marcowe sterylizacje kotów z Zawad, czyli drugą ratę nieszczęsnej, spóźnionej i skumulowanej faktury za kocice N°857, N°858, N°979, N°980, N°981, N°982, N°983, N°984, N°985, N°986, N°987, N°988, N°989, N°990, N°991, N°992, N°993, N°994, N°995 ( FV 2/07/2015 z dnia 09.07.2015 na kwotę 5 940 zł ).
Katia K. pisze:Jak często FaniMani przelewa Wam darowizny? Moje parę groszy za zakupy w zooplusie sprzed prawie dwu miesięcy ciągle ze statusem: Potwierdzona.
Chiara pisze:
Fakturę za koty podlaskie już mam. Musimy zapłacić za nie 1 470 zł plus 1 320 zł za koty z Zawad. Każdy grosz na wagę złota.![]()
Poza tym rusza kilka akcji sterylizacyjnych.
Milena, która wysterylizowała siedemnaście kotów z Odrowąża, rusza z akcją sterylizacji stada dziewięciu kotów:
"Nie mam sie do kogo zwrócić, więc znowu pisze do Was. Na wsi u mojej rodziny po sąsiedzku mieszkaja ludzi, ktorzy mają troche niepokolei w głowie. Sa biedni, niezaradni zyciowo, niektorzy z uposledzeniami umyslowymi ale sa nieszkodliwi, nie robia krzywdy swoim zwierzetom. Ale maja dosc pokazne stadko kotowz 10, większosc to kocice. stad moje pytanie, czy macie pieniązki i moglibyscie sfinsnować zabiegi sterylizacji kotek???"
Trwa akcja na działkach w Darłowie, pierwsza faktura już w drodze.
Napisał lekarz z Połańca, że pani, która miała sterylizować koty trzy miesiące temu była chora, wyzdrowiała i chce sterylizować teraz. Wyzdrowiała akurat, kiedy jesteśmy spłukani...![]()
No i pani Alina...
"Witam,
Pani Magdaleno,wiem,jaka jest sytuacja finansowa Fundacji,ale pomimo to piszę z tradycyjnym pytaniem o pomoc w pokryciu kosztów sterylki, bo nie bardzo wiem,do kogo jeszcze mogłabym się
zwrócić z prośbą.
W piątek udało się nam złapać na działkach kotkę, która wyglądała na ciężarną i została ona od razu wysterylizowana.
Ciąży nie było ( na szczęście), a zabieg odbył się w przychodni w miejscowości Izbica u wetki XX.
Niestety,potrzeby są duże,o czym zapewne Pani doskonale wie.
Np., w niedzielę byłam u mamy na wsi,przyszła tam sąsiadka,za którą przyleciał pies i młoda kotka. Okazało się,że jest to jedna z ośmiu kotek tej kobiety... Mówi,że nie ma pieniędzy na sterylizacje; nawet nie chcę myśleć, co będzie wiosną.
Pozdrawiam"
No i oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie zapytała o tę ósemkę...Całe stado też już umówione, a na dodatek znalazł się w Zamościu wet, który dał nam cenę 80 zł za sterylkę.
Błagam o każdy grosz...![]()
![]()
Chiara pisze:Katia K. pisze:Jak często FaniMani przelewa Wam darowizny? Moje parę groszy za zakupy w zooplusie sprzed prawie dwu miesięcy ciągle ze statusem: Potwierdzona.
Chyba raz na trzy miesiące pod warunkiem, że jest więcej niż 100 zł. Także wkrótce powinni przysłać, napiszę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Zeeni i 211 gości