ŚLEPACZKI cz.VIII PROSIMY O ZAMKNIĘCIE WĄTKU

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 30, 2015 11:51 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Pamperek str.40

Fatimka we wtorek była sterylizowana, obyło się bez komplikacji (choroba i leki nie wpłynęły negatywnie na ciążę). Antybiotyk zmieniony na słabszy, jeszcze trochę kaszle i ma chrypkę, ale jest naprawdę nieźle.

Faktury dla Was na ten miesiąc nie mam. Jeśli znajdę kiedyś weta, który chce ode mnie pieniądze, nie omieszkam się pochwalić na forum :roll:

A co meritum, czyli stanu oka, czyli drastyczna historia zakończona (chyba) happy endem :roll:

Fatimka kocha wszystkie stworzenia, jednak mamy na stanie wiecznego tymczasa - piękny łagodny aniołeczek - który z niewiadomych przyczyn budzi panikę i agresję w innych kotach.

Wczoraj go zaatakowała z zamiarem popełnienia morderstwa, nie spodziewałabym się po niej takiej kondycji, w końcu to wciąż kotka osłabiona chorobą 8) Wojtuś próbował się bronić, fajtłapa machnęła opazurzoną łapą tylko raz, prosto w chore oko Fatimy i musiało dojść do perforacji :roll:

Po paru minutach horroru (pełno krwi, mój prawie zawał, wyrzuty sumienia, próby uspokojenia przerażonego stada) okazało się, że właściwie jest nieźle.

Oko się zmniejszyło do normalnej wielkości (wyciek cieczy wodnistej?), oczywiście nadciśnienie może wrócić, może też dojść do całkowitego zaniku gałki ocznej, jeśli uszkodzenia są poważniejsze.
Krwawienie było głównie z naderwanej dolnej powieki + niewielki wylew podspojówkowy, od tego się nie umiera.
Tęczówka na miejscu.
Zaćmę i podejrzenie jaskry wtórnej miała już wcześniej, Fatima miała też zerową szansę na odzyskanie wzroku w tym oku, więc gorzej już nie będzie, a może być lepiej.

Przede wszystkim na tym etapie nie ma konieczności ingerencji chirurgicznej, o ile nic się zmieni, poza tym jest za wcześnie na kolejna narkozę.
Na razie obserwacja, przemywanie i kropelki.

W weekend zrobię zdjęcia przy dobrym świetle.

One mnie kiedyś wykończą.

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Czw kwi 30, 2015 12:40 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Pamperek str.40

Rustie pisze:One mnie kiedyś wykończą.

Prawie ci współczuję,
ale prawie, bo stresa mam porównywalnego :lol:
.

Sheila86

Od: Czw wrz 05, 2013 14:10

Post » Czw kwi 30, 2015 12:53 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Pamperek str.40

W krakowskim schronisku na dom czekają dwa niewidome koty: Koralik i Zuzia

Koralik:
http://olx.pl/oferta/koralik-mlody-niew ... 462928d7ea

Zuzia:
http://olx.pl/oferta/zuzia-niewidoma-ko ... b474738135

Fuci

Od: Sob maja 31, 2014 12:45

Post » Czw kwi 30, 2015 13:10 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Pamperek str.40

Fuci pisze:W krakowskim schronisku na dom czekają dwa niewidome koty: Koralik i Zuzia

Koralik:

Zuzia:

Dziękujemy, są już na naszej stronie internetowej, będą na fb na początku tygodnia :D

Randy ma podobną przypadłość do Kłaczka, wzroku nie odzyska, ale jest tak cudny, że wierzę iż szybko znajdzie domek :ok:
Gdy będziecie miały gotowe zdjęcia i tekst, prześlijcie proszę to również będziemy go pokazywać Na Japaczach :wink:

Rustie, wspaniałe masz dla nas wiadomości :D Sssuper!!!!!!

Wszystkim dziękujemy i pozdrawiamy mooocno!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw kwi 30, 2015 15:09 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Pamperek str.40

ten puchacz to Figa w ds , poznalibyście? :D :1luvu:

Obrazek

i Małpka w w ds :mrgreen: Obrazek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw kwi 30, 2015 20:03 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Pamperek str.40

podmienilyscie kota to jak mamy poznac
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Sob maja 02, 2015 10:27 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Pamperek str.40

jerzykowka pisze:
Fuci pisze:W krakowskim schronisku na dom czekają dwa niewidome koty: Koralik i Zuzia

Koralik:

Zuzia:

Dziękujemy, są już na naszej stronie internetowej, będą na fb na początku tygodnia :D

Zuzia została adoptowana. Koralik nadal czeka. Dziękujemy za pomoc w ogłaszaniu.

Fuci

Od: Sob maja 31, 2014 12:45

Post » Wto maja 05, 2015 16:19 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Pamperek str.40

Killatha pisze:podmienilyscie kota to jak mamy poznac

:mrgreen:

alessandra

Post » Wto maja 05, 2015 16:22 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Pamperek str.40

Cześć cioteczki. Chciałam napisać parę słów o Rubunie.

Ostatnie płukanie oczodołu mieliśmy w środę tydzień temu i od tamtej pory wypływała z niego minimalna ilość surowiczego płynu. Niestety od 2 dni zaczęło wypływać coś gęstszego - nie wiem czy to była ropa, miało raczej konsystencję galaretki i się wystraszyłam... Dziś rano byliśmy umówieni do weta na kolejne płukanie (powinno być wcześniej ale była majówka i nie było mnie we Wrocławiu) i rozmawiałam z Panią wet, która go operowała. Niestety na tę chwilę jest prawdopodobne, że będzie trzeba raz jeszcze otworzyć oczodół i go wyczyścić. Wyklaruje się to pod koniec tygodnia. Dziś zostały zdjęte szwy i dren, a do oczodołu Pani wet wpuściła antybiotyk. Zmieniliśmy też antybiotyk na inny. Teoretycznie po tych zmianach w ciągu 2 dni wszystko powinno ładnie pozasychać ale jak będzie w praktyce, to dopiero zobaczymy. Po zdjęciu dreny wypłynęło sporo świństwa z oczodołu ale w tej chwili już nic nie leci i wszystko wygląda ładnie.

Trzymajcie mocno kciuki żeby Rubiś nie musiał mieć kolejnego zabiegu :(

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Wto maja 05, 2015 16:24 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Pamperek str.40

o rany, biedny Rubinek- trzymamy i całym sercem jestesmy z nim :ok: :ok: :ok:

alessandra

Post » Wto maja 05, 2015 19:42 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Pamperek str.40

Trzymamy mocno! :ok: :ok:
.

Sheila86

Od: Czw wrz 05, 2013 14:10

Post » Śro maja 06, 2015 5:35 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Pamperek str.40

:ok: :ok: :ok: paluchy też
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Śro maja 06, 2015 11:46 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Pamperek str.40

jerzykowka pisze:Kochane, wszystko wskazuje na to, że nie zdołam Kłaczka zatrzymać...
Błagam, myślcie dziś o nim ciepło.
Zamieram z rozpaczy.

:(

alessandra

Post » Śro maja 06, 2015 12:09 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Pamperek str.40

Kłaczuś :1luvu: :1luvu:

Killatha

Post » Śro maja 06, 2015 15:05 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Pamperek str.40

Sesja Pamperka z dt - a jutro relacja z wizyty kontrolnej u weta

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

[poprzednia][następna]