Nieświąteczna norka Alienorka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 13, 2015 8:22 Re: Zasmucona norka Alienorka

morelowa pisze::cry:
Nie będzie wiecej takich książek...

Gdzieś w internecie napisali, że książki ma dalej pisać córka Pratchetta. Pytanie tylko, czy to będzie to samo.

Alienor pisze:... a mi się Fuks wykrzaczył (kk). ...

W pierwszej chwili przeczytałam "wykłaczył" i myslę, czemu do weta? Dopiero po chwili doczytałam.
Zdrówka dla Fuksa! :ok: :ok:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt mar 13, 2015 13:24 Re: Zasmucona norka Alienorka

To teraz to napiszę - jak jechałam, miałam poważne obawy, że jadę z nim w ostatnią drogę. Bo w ciągu 3 dni rozwinął mu się ropny katar, bo dotarło do mnie o ile schudł, no i był bardzo spolegliwy - dał się przykryć kocykiem, nie dziamgotał że jakim prawem on uwięziony w transporterku etc. Ale na szczęście okazało się, że to durne czarnowidztwo - tolfina, antybiotyk i w czwartek do kontroli. Mocno spóźnione śniadanie (bo wolałam na czczo w razie jakby coś trzeba było działać) pochłonął z dużym entuzjazmem. I ma zapalenie dziąseł, więc jak wyzdrowieje z kataru robimy morfologię z biochemią i o ile wyniki pozwolą usuwamy większość zębów. Powinno pomóc. A teraz schodzę z ulgi.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt mar 13, 2015 13:35 Re: Zasmucona norka Alienorka

no to za szybki powrót Fuksa do formy :ok: :ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt mar 13, 2015 17:27 Re: Zasmucona norka Alienorka

rozumiem Cię znakomicie, znakomicie :|

oby leki podziałały
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob mar 14, 2015 12:31 Re: Zasmucona norka Alienorka

Od wczorajszego popołudnia Fuks radosny i zabawowy - ile potrafi zdziałać jedna głupia tolfina (i antybiotyk, ale jego działanie w dłuższym okresie czasu wyjdzie :roll: ). Towarzystwo z lekka śpiące, bo taka barowa pogoda jak na razie, choć jakby słonko miało za niedługo wyleźć zza chmur?
I okazało się, że dla Fionki indyk nie jest trujący - pod warunkiem, że jest podawany po 1 kawałeczku. Powinnam mieć chyba w podpisie - uwaga, dom co psuje koty :oops: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Sob mar 14, 2015 21:01 Re: Zasmucona norka Alienorka

może faktycznie powinnaś? :roll:
:twisted:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob mar 14, 2015 21:04 Re: Zasmucona norka Alienorka

nie przejmuj się ja też psuję koty - właśnie siedzę na krzesełku rozkładanym bo Bella na fotel chciała 8O
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie mar 15, 2015 8:28 Re: Zasmucona norka Alienorka

Nie wiem jak u Was, ale u mnie piękne słońce. I wreszcie przestało padać. Czytam ponownie "Łup" w ramach weekendu z Pratchettem a kotki wyglądają za okna. Pies śpi po spacerze - nuda, panie, nuda.

Alienor

Post » Nie mar 15, 2015 8:37 Re: Zasmucona norka Alienorka

boska taka nuda ;)

nie umiem się przekonać do literatury science fiction :(
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Nie mar 15, 2015 18:26 Re: Zasmucona norka Alienorka

Primo - Pratchett (znaczy cykl świata Dysku) to nie sf, tylko fantasy.
Secundo - bardzo inteligentne i dowcipne piszące o różnych zjawiskach politycznych/społecznych/kulturalnych etc. I tych historycznych i współczesnych. Po przeczytaniu kilku jego książek żałowałabyś, że nie możesz głosować na Vetinariego (nawet jeśli potem liczyłby się przede wszystkim jego głos), że spokoju nie strzeże Vimes i kapitan Marchewa, a Moist von Lipwig nie zarządza finansami Polski.
Gdybyś się decydowała na próbę, to polecam zacząć od "Straż,straż". Jeśli przejdziesz się po necie, w większości miejsc znajdziesz wspomnienia po Pratchecie, wyrazy żalu po jego śmierci a nawet petycję do Śmierci o oddanie Terrego (ale alzheimera może sobie zatrzymać, a w bonusie chętnie dorzucimy kilku "artystów" jak Justin Biber czy panna Mintaj :wink:) - takiego poruszenia nie wywołałaby śmierć kogoś, kto nie poruszyłby bardzo mocno serc tak wielu ludzi. I mam wrażenie, że częścią uroku Pratcheta była jego ogromna prawość i poczucie sprawiedliwości, jasno widoczne na kartach jego książek. Oraz miłość do ludzi i zwierząt, mimo dostrzegania licznych wad tych pierwszych.
Obrazek
To wiedźma, niania Ogg ze swoim kotem czarownicy - Greebo. Gwarantuję, że pokochałabyś tę dwójkę :ok:

Alienor

Post » Nie mar 15, 2015 20:07 Re: Zasmucona norka Alienorka

Się zgadzam!!
Obrazka nie znałam.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon mar 16, 2015 8:31 Re: Zasmucona norka Alienorka

I co prawda pisałam w wątku o kocich okazjach, ale pewnie nie wszyscy tam zaglądają - w Leclercu są transporterki po 37 zł, legowiska kocie (42 z groszami), zabawki, kuwety, miseczki, szczotki etc. Psie rzeczy też są. Promocja zaczęła się niedawno, więc jeszcze większość jest. Dzięki temu koty mają jeszcze jeden transporter, Toper ma smycz automatyczną 5m i wielką michę na wodę (dzieloną z kotyma).
U nas słońce i w zasadzie spokojnie pod względem zdrowotnym.

Alienor

Post » Pon mar 16, 2015 9:37 Re: Zasmucona norka Alienorka

Nic nie potrzebujemy na szczęście- i dobrze! bo w Opolu nie ma Leclerca :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon mar 16, 2015 17:28 Re: Zasmucona norka Alienorka

Balkonowaliśmy się. A Toperek po raz kolejny wzbudzał dobre uczucia i uśmiech ludzi (gdy byliśmy na spacerku). I Fuksiu (odpukać, oby tak dalej) nie zdradza objawów chorobowych. W czwartek kontrola. I muszę ukopać trawy kociastym bo aż je nosi do zielonego. I to w zasadzie tyle.

Alienor

Post » Pon mar 16, 2015 20:16 Re: Zasmucona norka Alienorka

Alienorku czy Ty byś nie mogła tu coś poradzić? masz kota białaczkowego viewtopic.php?f=1&t=168085&p=11031044#p11031044

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

[poprzednia][następna]