MOJE KOCIE BIEDY cz.1 Bardzo Wam dziękuję...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 05, 2014 18:50 Re: MOJE KOCIE BIEDY - proszą o wsparcie karmą

Ja też często spotykam się z ludzką nienawiścią do kotów i do mnie,zabraniają karmić,straszą policją,a ja niestety nie należę do osób "po których spływa,jak po kaczce" ,biorę to wszystko do siebie i niestety strasznie się przejmuję,żeby biednym kociakom nie zrobili nic złego...bo różni ludzie są...a kociaczki są niczemu winne..jedna kobieta ostatnio mnie okrzyczała,że karmię bezrobotnych...a co że biedne są to co?ludzie się brzydzą mną i moimi bezdomnymi przyjaciółmi:cry:
kicikicimiauhau

Post » Sob lip 05, 2014 18:52 Re: MOJE KOCIE BIEDY - proszą o wsparcie karmą

Ja mam tak samo jak Ty :( strasznie wszystko przeżywam. I myślę sobie, że takich ludzi jak my, jest ciągle za mało, jeśli chodzi o stosunek do zwierząt :(
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Sob lip 05, 2014 19:10 Re: MOJE KOCIE BIEDY - proszą o wsparcie karmą

Nie chcę sie czepiać.. ale to, że nie ma zwierząt na ulicach nie koniecznie świadczy o dobrym do nich stosunku. Chyba , że wiesz jak ze schroniskami, jak z eutanazją... Na jakimś forum przeczytałam 'stosunek do zwierząt jest w Islandii dość kontrowersyjny...' - cokolwiek to miałoby znaczyć. Różne są po prostu sposoby 'radzenia sobie' z bezdomnością , albo wolnościa np. kotów.
Ale nie musimy się w to zagłębiać, bo pewnie i tak nic nie pomożemy jeśli nie jest fajnie.

Pewnie u nas większość karmicieli ma problemy, ale to już sprawa beznadziejnych przepisów, braku ich przestrzegania i społeczeństwa, które nie dorosło do empatii.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob lip 05, 2014 19:12 Re: MOJE KOCIE BIEDY - proszą o wsparcie karmą

Kici.., próbowałaś na straszenie policją, odpowiedzieć, że dobrze, że już wzywasz, bo nie wolno przeszkadzać w opiece nad bezdomnymi zwierzętami, i że jest na to przepis?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob lip 05, 2014 19:22 Re: MOJE KOCIE BIEDY - proszą o wsparcie karmą

Mnie nie obchodzi policja,niech przyjadą...i tak będę karmić,choćby niewiem co,czy wcześnie rano,czy późno w nocy,ale nie zostawię kotów na pastwę losu,żeby zrobić satysfakcję złym ludziom? O nie,po moim trupie..za bardzo ich kocham...
kicikicimiauhau

Post » Sob lip 05, 2014 19:35 Re: MOJE KOCIE BIEDY - proszą o wsparcie karmą

Prawo jest po Twojej stronie 8)
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Sob lip 05, 2014 20:16 Re: MOJE KOCIE BIEDY - proszą o wsparcie karmą

morelowa;
"Ale nie musimy się w to zagłębiać, bo pewnie i tak nic nie pomożemy jeśli nie jest fajnie."

- jest fajnie,
aby wszedzie tak bylo to problem "zwierzecy" nie mialby miejsca.
Obrazek
Obrazek

111janina

Od: Śro cze 18, 2014 19:16

Post » Nie lip 06, 2014 8:25 Re: MOJE KOCIE BIEDY - proszą o wsparcie karmą

Janina, ja Ci wierzę, bo to Ty tam jesteś a nie ja, ale zawsze mi sie zapala czerwone światełko, jak się mówi, że skoro nie ma zwierząt bezdomnych to znaczy , że ludzie sie opiekują. Są w Europie kraje, gdzie nie ma na ulicy kotów/psów, ale po prostu są odławiane i poddawane eutanazji po dwóch tygodniach np. , jak sie nie znajdzie opiekun, a jednocześnie nie są wydawane do adopcji np. obcokrajowcom. Są takie gdzie się kłębią koty , a nikt im nie robi krzywdy, ludzie dokarmiają i tak sobie żyją w jakiejś koegzystencji..
A ponieważ jestem dociekliwa, to mnie zainteresowało jak to sie dzieje, że w Islandii jest jak jest - co nie znaczy, że mam jakieś teorie spiskowe.

Kici, to nie chodzi o to, że 'niech policja przyjedzie...' tylko, żebyś pamiętała, że ta policja ma być po Twojej stronie, jakby policja o tym zapomniała, a po drugie, żeby ludzie sie uczyli czego nie wiedzą i nie przychodziło im do głowy przeszkadzać.

Obrazek

morelowa

Post » Nie lip 06, 2014 10:25 Re: MOJE KOCIE BIEDY - proszą o wsparcie karmą

Zwierzeta sa znakowane i rejestrowane, za walesajacego sie zwierzaka sa bardzo duze kary, to wiem, jak jest z eutanazja? nie wiem,
wiem, ze jest schronisko gdzie n.p. trafiaja koty jak umrze wlasciciel, podobno sa tam bardzo dobre warunki, zwierzeta maja duze metraze do dyspozycji ale ja osobiscie nie bylam, nie widzialam, znam z opowiadania osoby, ktora ponoc byla.
Stosunek ludzi (tubylcow) do zwierzat jest bardzo pozytywny, moze dlatego, ze to malutki kraik na malutkiej wysepce i kazdy ptaszek, kazdy motylek sie liczy, dbaja bardzo o przyrode.
Obrazek
Obrazek

111janina

Od: Śro cze 18, 2014 19:16

Post » Nie lip 06, 2014 10:55 Re: MOJE KOCIE BIEDY - proszą o wsparcie karmą

janina, a chciałbyś pojechać do takiego schroniska i porobić fotki?
Bardzo jestem ciekawa warunków.

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Nie lip 06, 2014 13:49 Re: MOJE KOCIE BIEDY - proszą o wsparcie karmą

111janina pisze:- nie udalo mi sie wstawic zdjecia a chcialam zaprezentowac Okruszka,
bede ponawiac proby.

http://naforum.zapodaj.net/
Tu masz link do wstawiania zdjęć :)
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Nie lip 06, 2014 14:47 Re: MOJE KOCIE BIEDY - proszą o wsparcie karmą

Zwierzaki dziś bardzo przeżywają upały; Puszeczek cały dzień śpi w chłodnych miejscach, wstaje na siku i jedzonko, razem ze Stasiem są cześciej nawadniani. Staruszki też odpoczywają, młodzież nie bawi się. Misiu tylko rano był na chwilę na spacerze. Bezdomniaczki szybciutko zjedzą, podziękują i idą się schować, za godzinę wieczorne jedzonko, a Misiu chyba zostanie w domu...
Pogoda jest ładna, ale mogłoby być kilka stopni chłodniej, bo wszyscy tacy słabi...
kicikicimiauhau

Post » Nie lip 06, 2014 16:26 Re: MOJE KOCIE BIEDY - proszą o wsparcie karmą

:)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lip 06, 2014 19:21 Re: MOJE KOCIE BIEDY - proszą o wsparcie karmą

alez piękne :)

oczywiście ze względu na moje skrzywienie najpiękniejsze dla mnie czarne ;)

mag828

Od: Wto lip 06, 2010 19:48

Post » Nie lip 06, 2014 20:32 Re: MOJE KOCIE BIEDY - proszą o wsparcie karmą

Miło mi ,że piszecie ciepłe słowa o moich przekochanych bezdomniaczkach :1luvu: miło mi,że się Wam podobają...w miejscu gdzie bytują,nikt ich nie lubi,nikt ich nie karmi,ja jestem tam nie mile widziana...gdybym ja im nie dała jeść,nie wysterylizowała,to z pewnością by ich już nie było...w miejscu ,gdzie żyją te czarnuszki,bo właśnie o nich piszę,jest to prestiżowa okolica,stoją tam same prywatne domy,mieszkają tam bogacze,a koty do pożałowania..nikt nawet nie spojrzy na kota,bo co tam kot znaczy...nie wiem jak tak można,niedobrzy to ludzie ,co nie pochylą się nad potrzebującym zwierzakiem..ja nie mam pieniędzy ,ale gdybym je miała to było by innaczej:(
kicikicimiauhau

[poprzednia][następna]