» Nie lip 06, 2014 8:25
Re: MOJE KOCIE BIEDY - proszą o wsparcie karmą
Janina, ja Ci wierzę, bo to Ty tam jesteś a nie ja, ale zawsze mi sie zapala czerwone światełko, jak się mówi, że skoro nie ma zwierząt bezdomnych to znaczy , że ludzie sie opiekują. Są w Europie kraje, gdzie nie ma na ulicy kotów/psów, ale po prostu są odławiane i poddawane eutanazji po dwóch tygodniach np. , jak sie nie znajdzie opiekun, a jednocześnie nie są wydawane do adopcji np. obcokrajowcom. Są takie gdzie się kłębią koty , a nikt im nie robi krzywdy, ludzie dokarmiają i tak sobie żyją w jakiejś koegzystencji..
A ponieważ jestem dociekliwa, to mnie zainteresowało jak to sie dzieje, że w Islandii jest jak jest - co nie znaczy, że mam jakieś teorie spiskowe.
Kici, to nie chodzi o to, że 'niech policja przyjedzie...' tylko, żebyś pamiętała, że ta policja ma być po Twojej stronie, jakby policja o tym zapomniała, a po drugie, żeby ludzie sie uczyli czego nie wiedzą i nie przychodziło im do głowy przeszkadzać.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."