KOCIA CHATKA i kociaki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 30, 2013 23:15 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

masKotka? pisze:Ja też obstawiam u Tajgi kwestię rujki!! Moja Tina - wg mnie najporządniejszy i najczystrzy kot na świecie :D - jak tylko dostawała rujki miałam zasikane wszystko, dosłownie wszystko: ściany, drzwi, łóżko, wersalka.... wymieniać dalej?? :D Dostała tabletkę antykoncepcyjną i się uspokajało.
Pytanie: czy dziczka, którą dzisiaj (już wczoraj) przywiozłam ze sterylki zjadła coś? bo pani w Lupusie powiedziała, że nic nie chciała jeść, nie chciała suchego, a ja jej ten środek p/bólowy dałam do mokrego. Jeśli nie zjadła to ani środek p/bólowy nie zjedzony ani ona nic nie jadła od sterylki.

Tak Kasiu zjadła mokre miseczkę z mokrym miała pustą :D No dziewczyna musi troszkę u nas posiedzieć a potem na wolność :) Beatko proszę Cię sprawdź na rannym dyzurze czy dziczka miała mokre zjedzone.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro maja 01, 2013 9:44 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

terenia1 pisze:Grafik dyżurów na tydzień od 29.04.2013r. do 06.05.2013 r.
29.04. pon. rano Kasia wiecz. Teresa
30.04. wtorek rano Mirka wiecz. Teresa
01.05. środa rano Beatka wiecz. Wiola
02.05. czwartek rano Ewa wiecz. brak
03.05. piątek rano brak wiecz. brak
04.05.sobota rano brak wiecz. Kasia
06.05 niedziela rano brak wiecz. Kasia

Mirko jak możesz wpisz się jeszcze na któryś dyżur bo raczej nas mało w tym tygodniu a jeszcze 5 dyzurów nie obstawionych :(

to piątek, bo pusto
tylko o której przyjechać?
bo jak 1 dyżur to byłabym ok. 14.00; chyba , że ta kotka po sterylce musi mieć rano lekarstwo
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro maja 01, 2013 12:22 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

na zdrowej :
Piracik szaleje,super kociak.
Kotki w wolierze(zapomniałam jak się nazywają :oops: ),ta szroniasta wychodzi z koszyczka,je, ale jak się do niej zbliżałam to warczy. Drugi miziak nadstawia główkę do głaskania,też je, ale niestety jest jeszcze wystraszony.Myślą,że za jakiś czas będzie dobrze.
Bella bo chyba tak ma na imię ta biało bura kotka zwiedza całą kociarnię.Pysia i Tigra bez zmian.

Na kwarantannie :
czarną kotkę nazwałam ją Ida,chyba że ma już jakieś imię?zamknęłam w boksie bo niestety terroryzuje pozostałe koty. zaczepia je nawet jak jedzą,do człowieka niesamowity miziak. Łezek natychmiast zaczął szaleć z zabawkami.On się skumplował z Chudzinką-Larą,a raczej ona z nim.Chodzi za nim,tuli się do niego
Kotka po sterylce miała puste miski, lek przeciwbólowy dałam jej do karmy, bo się jej bałam :oops:
Proszę wieczorny dyżur o wypuszczenie czarnulki z boksu.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Śro maja 01, 2013 18:44 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Halo, tu DS Ziutka, czy już mówiłam że jak wołam "Ciuciu", to Ziutek leci do mnie mało nóg nie połamie i wskakuje na łóżko albo na kolana? No :ok:
A to nasz bohater
Obrazek
Obrazek
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Śro maja 01, 2013 19:34 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Majorka pisze:Halo, tu DS Ziutka, czy już mówiłam że jak wołam "Ciuciu", to Ziutek leci do mnie mało nóg nie połamie i wskakuje na łóżko albo na kolana? No :ok:
[/url]

Majorko, wszyscy wiemy że może i Ziutek ma problemy z brzuszkiem, ale to inteligentny wielce i uroczy kocur, który wie, czego od niego chcemy :D . I wie, że jest Twoim słodkim cukiereczkiem :1luvu: . Dzięki ogromne, że mu dałaś dom - widać wyraźnie jak bardzo jest w tym domu szczęśliwy :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro maja 01, 2013 19:37 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Póki co nic nie wskazuje na problemy z brzuszkiem, jedynie bączki puszcza, ale kto nie puszcza niech pierwszy rzuci kamieniem! :ryk:
Kocham tego słodyczka :1luvu:
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Śro maja 01, 2013 19:59 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Na zdrowej kociaki biegają, Piracik zaczepia wszystkie kotki do zabawy :D nie wszystkie jednak są chętne :wink: Pierwszy raz zobaczyłam dziś Tigrę w całej swej okazałości, piękna jest bez dwóch zdań :lol: , ale nadal się jej boję :(
Na kwarantannie, Czarnulka nadal zamknięta. Jak przyszłam to ją wypuściłam, ale nie daje żyć innym kotkom :cry: Łezuń przed nią ucieka i się jej boi, Trikolorka to samo, nie wspomnę już o naszej Larze :cry: Nawet zjeść biedaczka nie mogła. Czarnulka się łasi i ociera, ale dziś prócz pieszczot również wystąpiła agresja, głaskałam ja , a ona napadła na mnie kilka razy Nic mi nie zrobiła, ale nie powiem nastraszyła mnie :( Smutno mi się zrobiło, bo to taki myziaty kiciuś był A może powrót do Chatki tak na nią działa?
Kończą się puszki, na zdrowej nie ma wcale, a na kwarantannie zostały tylko 4

I jeszcze jedno na koniec
Calineczka ma się dobrze, rozrabia w nocy,że aż spać nie można :lol: Trochę się już chyba przyzwyczaja do nowej sytuacji, co prawda w dzień jeszcze nie wychodzi na tak długo jak w nocy, ale myślę ze to tylko kwestia czasu :) Smutne jest tylko to, że nie da się głaskać, ucieka jak mam na nią ochotę :lol: Szkoda, bo tak bym ją wygłaskała :oops: :lol: :lol:

Wioleta71

Od: Sob kwi 06, 2013 21:26

Post » Śro maja 01, 2013 20:10 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

mir.ka pisze:
terenia1 pisze:Grafik dyżurów na tydzień od 29.04.2013r. do 06.05.2013 r.
29.04. pon. rano Kasia wiecz. Teresa
30.04. wtorek rano Mirka wiecz. Teresa
01.05. środa rano Beatka wiecz. Wiola
02.05. czwartek rano Ewa wiecz. brak
03.05. piątek rano brak wiecz. brak
04.05.sobota rano brak wiecz. Kasia
06.05 niedziela rano brak wiecz. Kasia

Mirko jak możesz wpisz się jeszcze na któryś dyżur bo raczej nas mało w tym tygodniu a jeszcze 5 dyzurów nie obstawionych :(

to piątek, bo pusto
tylko o której przyjechać?
bo jak 1 dyżur to byłabym ok. 14.00; chyba , że ta kotka po sterylce musi mieć rano lekarstwo

Mogę przyjść w piątek o 16.00, jeśli Mirka będzie rano. Jeśli o 14.00, to chyba jak ja przyjdę o 16.00 to będzie za wcześnie Dajcie znać :lol:

Wioleta71

Od: Sob kwi 06, 2013 21:26

Post » Śro maja 01, 2013 20:20 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

a co do wieści w naszym domku, to trochę się pozmieniało
piękna Brita pojechała do nowego stałego domku, będzie mieszkała w Mysłowicach u bardzo fajnych ludzi, w domu nie ma innych zwierząt ani dzieci, jest to domek niewychodzący, podjęłam decyzje,że jednak znajdę jej dobry domek, bo to jest kot nr 1, nie za bardzo dogadywała się z moimi kotami, Ala nie miała przy niej życia,non stop jakieś syczenie, a teraz będzie Panią w domu i o to chyba chodziło, Państwo naprawdę rewelacyjni, za tydzień pojadę zobaczysz jak tam się nasza Brita zadomowiła :)
a ja mam u siebie nowego tymczasa, tego maleńtasa, nie miałam zbytnio wyboru, jest u nas, mam tylko nadzieję,że będzie zdrowy i nic złego się nie stanie :)
jest bardzo wesoły, biega z Kulką po domu, na takiego przyjaciela nasza Kulka czekała, teraz sobie śpią przytuleni :)

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Śro maja 01, 2013 20:58 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Kotka mojej przyjaciółki nagle straciła władzę w łapkach i przeraźliwie miauczy. Czy o tej porze przyjmuje ktoś prócz Brynowa?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro maja 01, 2013 21:04 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Może u Molickich na dąbrowie albo innych ich placówkach jest otwarte ale tam w takie dni jest 100% płatne.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro maja 01, 2013 21:07 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Ona jest z Katowic i niezmotoryzowana, to chyba na Brynowie się skończy. :( Nie mogła Amber dostać tego ataku 3 godziny temu, jak na Ordona mieli otwarte...

Alienor

Post » Śro maja 01, 2013 21:10 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Wstąpię jutro (czwartek) do kociastych, chociaż to może być już prawie północ :D ale widzę, że nikt nie jest zapisany.

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Śro maja 01, 2013 21:13 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

masKotka? pisze:Wstąpię jutro (czwartek) do kociastych, chociaż to może być już prawie północ :D ale widzę, że nikt nie jest zapisany.

Nie wiem czemu Terenia mnie nie wpisała - zgłaszałam się że podjadę i zrobię dyżur po południu.

Alienor

Post » Śro maja 01, 2013 22:33 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Alienor pisze:
masKotka? pisze:Wstąpię jutro (czwartek) do kociastych, chociaż to może być już prawie północ :D ale widzę, że nikt nie jest zapisany.

Nie wiem czemu Terenia mnie nie wpisała - zgłaszałam się że podjadę i zrobię dyżur po południu.

Ok, już się nie wcinam ;) przepraszam :)

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

[poprzednia][następna]