S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 15, 2013 20:35 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

U Camerona też jest poprawa . Kaszle ale już mniej , kataru nie ma . Te mniejsze ranki już się zagoiły , ta duża też się goi .
Najważniejsze , że już się nie drapie . Strasznie żali się pod drzwiami pokoju . Musi jeszcze parę dni tam posiedzieć , żeby nie zaraził moich księżniczek . Apetyt mu dopisuje . Jak przyszedł ważył 5,15 , zobaczymy po miesiącu jak będzie się prezentował .
To ogromny pieszczoch . Włazi na mnie , wtula się w szyję i muszę go nosić na rękach . Na razie jest na karmie bytowej tak kazała wetka. Daję mu suchego Hillsa i mokrą Bazittę . Nie wolno mu podawać żadnego mięska , ani surowego , ani gotowanego .
Zobaczymy jak się będzie zachowywał po wyjściu ze swojego pokoju , czy nie będzie łapoczynów z Duśką.
Na razie rzuca się na mojego psa .
Obrazek Obrazek

http://www.youtube.com/watch?v=WHbr2lA7HlQ Iris i Tila :1luvu:
Tuljanek 11.03.2013 r. [*]
Keyla [Tymczasik] 06.08.13 r. [*]

Tulinki

Od: Pon maja 14, 2012 15:39

Post » Śro maja 15, 2013 20:41 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ja tak zupełnie nie na temat
ale co jest lepsze na kleszcze obroża czy krople np Fipryst ?
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Czw maja 16, 2013 10:00 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

ja poza kompem, dopiero po 22ej będę dostępna :roll:
do zoba w schronie :kotek:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw maja 16, 2013 15:36 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Trzymajcie za mnie kciuki, proszę.
Jadę załatwiać

I jeszcze takie coś

Shilka pisze:Witam, w dniu wczorajszym tj. 14.05.2013r. w Katowicach - Brynów (osiedle Dzeiwięciu z Wujka przy kopalni KWK Wujek) w nie wyjaśnionych okolicznościach zaginęła kotka tricolorka wabiąca sie Shila. O 21:00 była jeszcze w mieszkaniu w bloku (2piętro) dzisiaj rano już jej nie było 8O Posiadam ją 3 lata, jedyna możliwosc to taka że musiała jakos uciec przez drzwi wyjściowe na klatke w momencie wchodzenia do mieszkania.
Bardzo proszę o pomoc bo kotka raczej sobie nie poradzi w tym dzikim świecie :(

Kontakt: 667-806-122 / 691-966-185
Mail: 2rrrbo@gmail.com

Zdjęcie:
Obrazek

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt maja 17, 2013 5:19 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Lidka- nie wiem za co, ale kciuki trzymam :ok:

i czekamy na foty z wczoraj :kotek:
fajnie jest jak jest ciepło

w schronisku nowy mały czarny smarkacz

WAŻNE
pamietajcie ,żeby sie zarejestrowac na stronie targów- ci co będą
trzeba to zrobić max tydzień przed targami, czyli dziś mija termin.
Adres fundacji , mail prywatny piszcie, wydrukowany jest wejściówką

M_o pisze:Osoby, które planują wybrać się na targi zoologiczne do Sosnowca 25-26 maja proszone są o rejestrację: http://exposilesia.pl/silesiazooexpo/2/2/pl/ :D

W miejscu na firmę można wpisać "Przystanek Schronisko".

Po rejestracji wejście za darmo:-)

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt maja 17, 2013 7:06 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

A dobrze że przypomniałaś o tej rejestracji, bo oczywiście odkładałam na później :oops:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt maja 17, 2013 17:05 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

matko...ale tu cisza :roll:
ja wiem, mało pisze, wsztsko przez szkołę, czas mam skurczony
ale
jesli zaliczę ten rok, co będzie trudne...to potem jeszcze tytlko jeden rok

poza tym zblizają się wakacje, jak sie jest uczniem to gęba się cieszy :mrgreen:

...a w schronisku...

Wczoraj na swoje smieci wrociła Tosia
dzis było kilka sterylek : Vanita,Bea,Tamiko i 12 Luiza-nie potrzebnie caiacha na, bo mimo zapewnien rodziny ,że jest niesterylizowana macicy nie miała :|
Jajka tez stracił dziki Alan, po podaniu narkozy można go było w koncu obejrzeć i martwie sie bo jest strasznie wyłysiały :roll: Będzie dostawał orungal na wszelki wypadek. Mam nadzieje ,że zje z jedzeniem-to totalna dzicz

mały biały kotek znalazł dom przedwczoraj, dzis mała whiskasia
no i pozostałe dwa małe też maja szanse na dom wspólny, zobaczymy

jutro mam szkołę- nie będzie mnie, będzie Szanowne Zastępstwo :kotek:
w mega pilnej sprawie dzwońcie, jestem na zajeciach, ale nie mam egzaminu

Mała1

Post » Pt maja 17, 2013 17:19 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Melduję się jutro
usprawiedliwiam czwartkowa nieobecność - znienacka odwiedziła mnie moja chrzestna z Berlina
za domki i zdrówko :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Sob maja 18, 2013 14:36 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Wygląda na to, że ja dziś będę pełnić honory domu :D

Dziś w schronisku...

Rano domek znalazły trzy koty: Bura Zuzka oraz nasze bliźniaki Kortina i Kareno, które poszły do jednego domku. :dance2:

Ale,ale.... to nie koniec. Później do domku poszły: Zegna (do starszej Pani), mały biało-czarno-bury (dołączył do siostrzyczki-zabranej wczoraj), groźny przeokropnie, sycący i drapiący łolaboga! oraz czarny maleńki, którego w czwartek przywiozła cioteczka Julita i po której dostał imię.

Zatem uroczyście ogłaszam, iż o 14.10 w dniu dzisiejszym nie było żadnego małego glusia w schronie, sztuk posiadania na całej kociarni mamy: 37 (Sebastian ganiał za kotami z kalkulatorem) i padł malutki rekordzik- 6 adopcji na jeden dzień to naprawdę fajnie.

Jutro zapraszamy wszystkich o 12.00 na Trzy stawy, bo dziś raptem było w sumie trzech wolontariuszy, i przelotem Mała.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Sob maja 18, 2013 15:13 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

nooo
fajna liczba adopcji
:ok:
lubie takie

choć Zuzka poszła do domku wczoraj, nie dziś
i już wczoraj dziabnęła swojego nowego Pana :roll:

a ja jutrzejszy dzien spędzam w szkolnej ławce, buuuu

Mała1

Post » Sob maja 18, 2013 15:19 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ciociu Kamakolo zapomniałaś o szylkreci Vanicie...też w domku :mrgreen:
Obrazek Obrazek

puskas1

Post » Sob maja 18, 2013 15:23 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

puskas1 pisze:Ciociu Kamakolo zapomniałaś o szylkreci Vanicie...też w domku :mrgreen:

No wiedziałam, że poszło 6 kotów! Zuzka mi się pomyliła! :mrgreen:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Sob maja 18, 2013 16:30 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kur zapiał, auto mam zepsute!!! Czy ktoś wie jakie autobusy jadą na paderewskiego i skąd odjeżdżają? Co prawda nie wiem, jak wezmę ze sobą ten cały grillowy manel, ale na razie nie chcę o tym myśleć. A taki miałam mieć miły wieczór, chłop jedzie wek, a tu taki error... :evil: :evil: :evil:
Obrazek Obrazek

puskas1

Post » Sob maja 18, 2013 18:09 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

puskas1 pisze:Ciociu Kamakolo zapomniałaś o szylkreci Vanicie...też w domku :mrgreen:

własnie Vanita do mnie ,,dzwoniła,,
kurcze, jak te koty potrafią zaskoczyć
myślałam, że będzie siedziała tydzien pod kanapą, jej nowi duzi tez tak mysleli
a ona- trzy godzinki stresu, a potem normalnie zwiedzanie całego mieszkania , łazi za nimi i prosi sie o głaski
:mrgreen:

Mała1

Post » Sob maja 18, 2013 18:35 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Hejka super,że tak dużo adopcji :) Cudowne wiadomosci! Kciuki za aklimatyzacje :ok: :ok:
Ja niestety przepraszam,ale moj mąż mnie dziś zawiodl,a raczej jego praca i musialam zostac z małym bo nie mialam komu podrzucic :)
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

[poprzednia][następna]