Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jessi74 pisze:Halinko, są u Was jeszcze te dwa Węgielki ?
natasza25 pisze:Szukam DT dla przemiłego młodziutkiego Felixa![]()
![]()
![]()
Kotek mieszka na działkach a noce już sa takie zimne, jest dokarmiany ale nie ma dachu nad głową.
Tak o nim pisze p. Mirek dokarmiający Ferlixa![]()
Urodzony w maju br. jako jedyny z miotu przeżył i stąd jego imię. Jest szarym,pręgowanym kocurkiem, o wesołym usposobieniu, szukającym kontaktu z człowiekiem i innymi kotami,chętnym do szalonych zabaw, ale nie polecam dla małych dzieci z uwagi na brak wyczucia.Bardzo inteligentny, łasy na pieszczoty, rozmruczany, lubi dokazywać. Je praktycznie wszystko pod warunkiem, że w dużych ilościach.
Niezbędna wizyta u weterynarza (odrobaczenie,odpchlenie, kastracja) oraz wyleczenie z resztek kociego kataru.
Trochę Felixa
Figaro52 pisze:Została już tylko Awanturka, Sam pojechał do domku do swojego brata Jogiego, bo państwu 10 dni temu odszedł ich starszy kotek ( wada serca).Jogi po 10 dniowym osamotnieniu nie odstępuje brata na krok , nawet asystuje mu w kuwecie![]()
Okazało się, że u jednego z kociaków wyadoptowanych stwierdzono pierwotniaki. Nasze ostatnio wymiotują, no i znowu widziałam krew w kale. Podejrzewam , że wszystkim trzeba podać lek. Aga dzisiaj podjedzie do Marszałkowej po lekarstwa dla wszystkich. Chciałyśmy zaszczepić Awanturkę , ale nie wiem czy w takim wypadku można.
Gibutkowa pisze:A znacie coś dobrego na ludzkie odrobaczanie (i żeby oczy nie wylazły jak zobaczę cenę)?
Figaro52 pisze:Metronidazol weźmiemy baaaardzo chętniePrzyda się do naszego osobistego odrobaczania
Tym bardziej, że jest na receptę i teraz będę musiała ścignąć lekarza o receptę dla jeszcze trzech osób z najbliższego otoczenia
TŻ pierwszy raz wykazał dyskretne niezadowolenie z powodu mojego tymczasowania
![]()
Co do odrobaczania kotów to nie dostałyśmy jeszcze dzisiaj od Pani doktor leków, bo po pierwsze nie miała takiej ilości a po drugie cena zmroziła nawet ją...Ma się zastanowić nad bezpiecznymi, tańszymi zamiennikami
Mam nadzieję, że jej się uda.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 47 gości