Część XI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 08, 2012 21:26 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Kurde dziewczyny szalejecie z tymi bazarkami ,a ja do końca roku bida z nędzą jestem :(

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw lis 08, 2012 21:48 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

mar_tika pisze:Kurde dziewczyny szalejecie z tymi bazarkami ,a ja do końca roku bida z nędzą jestem :(

W sumie po akcji z pp to wszyscy jesteśmy, temu te bazarki, może jakaś kasa z zewnątrz się znajdzie :cat3:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Czw lis 08, 2012 22:01 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

LadyStardust pisze:
mar_tika pisze:Kurde dziewczyny szalejecie z tymi bazarkami ,a ja do końca roku bida z nędzą jestem :(

W sumie po akcji z pp to wszyscy jesteśmy, temu te bazarki, może jakaś kasa z zewnątrz się znajdzie :cat3:

Właśnie ja mam ten sam problem :( A książki bardzo kuszą :D
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Pt lis 09, 2012 19:59 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Była dziś na kociarni zabrałam drapaki i budki do prania i lampę.Docięłam trawę którą podarowal Bubor.Idealnie z calości wyszły wycieraczki na wszystkie schody i kawałek na przedsionek.
Kawałek na przedsionek założe jak przywiercimy regał.
Kraty i szyby "wyjadą" w poniedzialek.

Jutro Dagmara z moim tatą przewozi szafki do kociarni.W poniedziałek będziemy wszystko osadzać wiercić i wymieniać.

Do woliery dziś wpuściłam Viki.Kotka tydzień temu byla szczepiona ,jest odrobaczona i odpchlona.Można ją umawiać na sterylkę!!!
Dagmara zajmiesz się jej sterylką?
Kasiu Viki można śmiało ogłaszać i tu prośba do Eli .Opisz ją prosze kobitko :1luvu: Wrzucę ci na pw szablonowe dane.

mar_tika

Post » Pt lis 09, 2012 21:50 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

mar_tika pisze:Była dziś na kociarni zabrałam drapaki i budki do prania i lampę.Docięłam trawę którą podarowal Bubor.Idealnie z calości wyszły wycieraczki na wszystkie schody i kawałek na przedsionek.
Kawałek na przedsionek założe jak przywiercimy regał.
Kraty i szyby "wyjadą" w poniedzialek.

Jutro Dagmara z moim tatą przewozi szafki do kociarni.W poniedziałek będziemy wszystko osadzać wiercić i wymieniać.

Do woliery dziś wpuściłam Viki.Kotka tydzień temu byla szczepiona ,jest odrobaczona i odpchlona.Można ją umawiać na sterylkę!!!
Dagmara zajmiesz się jej sterylką?
Kasiu Viki można śmiało ogłaszać i tu prośba do Eli .Opisz ją prosze kobitko :1luvu: Wrzucę ci na pw szablonowe dane.

jak tylko będzie opis to od razu robię. Viki jest przepiękna i ma zarąbiste zdjęcia- mam nadzieję że długo nie będziemy szukać :D
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Sob lis 10, 2012 13:37 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Kochani zakładam fundusz na ogrzewanie na te nadchodzącą zimę (mimo, że dziś tak ładnie i cieplutko). Na razie wszystkie moje bazarki idą na ten cel, więc będę się Basiu systematycznie rozliczać i w moim poście na pierwszej stronie zrobię część z funduszem. Więc jak będę przelewać to sobie skopiujesz i będzie łatwo prosto i przyjemnie ;)

LadyStardust

Post » Sob lis 10, 2012 17:59 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

A kto zbiera na ogrzewanie? U mnie z kasą tak sobie, ale robię ozdoby choinkowe takie jak co roku, może ktoś kupi...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Sob lis 10, 2012 18:41 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob lis 10, 2012 19:01 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Mam nadzieję że jest zadowolony .
Zdarza mu się nawijać głównie wczesnym rankiem lub wieczorami , tak poza tym gdy się do niego podchodzi niezależnie czy gdzieś siedzi lub leży to w pierwszym momencie wyraźnie się spina wykazując chęć do ucieczki , to jest dosłownie chwila ale jednak jest , wraz z pierwszym dotknięciem dłoni jednak się odpręża i wręcz zaczyna się domagać głaskania i pieszczot pomrukując przy tym cichutko .

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob lis 10, 2012 19:49 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Bercik szczęśliwy .Jak cudownie takie zdjęcia oglądać :ok:

Marzenko zostaw na kociarni wyniki Yoko.Bardzo proszę !!

Dziś na kociarnię trafiły szafki od Dagmary.Po niedzieli Tata zamontuje nowe nabytki :wink: Bob pojedzie dziś do DT pani Wróblekowej.Mamy nowego lokatora/lokatorkę ma ok 8 tyg i jest zwykłym buraczkiem znalezionym pod samochodami.Tyle wiem resztę dopisze Baśka.
Dziewczyny z racji tego że mamy bardzo małe zakocenie zastanawiam się nad wzięciem Bronka ze schroniska.To piękny duzy kocur który został przed latem wyłapany z terenu schroniska.Od początku strasznie wycofany teraz zaczyna powoli łapać kontakt z człowiekiem.Problem tkwi w tym że u nas miałby większą szansę na głaski i mizianie niż w schronisku,a co za tym idzie większą szansę na adopcję.

Co wy na to?

mar_tika

Post » Sob lis 10, 2012 19:55 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Ja jestem za. Od razu za woliere czy na boks?

LadyStardust

Post » Sob lis 10, 2012 20:15 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

LadyStardust pisze:Ja jestem za. Od razu za woliere czy na boks?

Bronek jest po kastracji,zaszczepiony i odrobaczony(nie wiem ale być może na test na bialaczkę).Więc ma full wypas.Jutro zbaczymy w jakim jest stanie.W czwartek było ok choć troszkę z oczka mu woda leciała.Bronek to taka wielka dupa która daje się lać wszystkim kotom na kociarni.Taka kocia fujara :roll: :roll:

mar_tika

Post » Sob lis 10, 2012 20:21 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

mar_tika pisze:

Bronek jest po kastracji,zaszczepiony i odrobaczony(nie wiem ale być może na test na bialaczkę).Więc ma full wypas.Jutro zbaczymy w jakim jest stanie.W czwartek było ok choć troszkę z oczka mu woda leciała.Bronek to taka wielka dupa która daje się lać wszystkim kotom na kociarni.Taka kocia fujara :roll: :roll:

Następny Bono haha Od nikogo nie oberwie, bo agresorów chyba nie ma na wolierze. Nie licząc dziwnych kropel krwi, które już wszyscy zauważyli :/ Wrzuć jakiś jego opis proszę na album i zdjęcia jeśli ma :)

LadyStardust

Post » Sob lis 10, 2012 20:36 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

LadyStardust pisze:
mar_tika pisze:

Następny Bono haha Od nikogo nie oberwie, bo agresorów chyba nie ma na wolierze. Nie licząc dziwnych kropel krwi, które już wszyscy zauważyli :/ Wrzuć jakiś jego opis proszę na album i zdjęcia jeśli ma :)

Te krople krwi,hmmmm to przypuszczam że którys z naszych podopiecznych dość intensywnie kicha,ale warto zaobserwować tak na zapas.Jak byłam w piatek to panowała istna sielanka :D
W sprawie Bronka pójdziemy jeszcze jutro do p.Doktor i zobaczymy co powie,

Aha Dagmarro na sapcer z Mishą możesz włożyć szpilki,jutro idę z Lucasem na fotki.Dowiedziałam się teraz że Justyna mnie umówiła na zdjęcia.Jutro na BO będzie jego opiekun więc trzeba wykorzystać okazję.

mar_tika

[poprzednia][następna]