Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 04, 2012 9:42 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

Jeszcze nie jest skończona diagnostyka u Klopsa.

Wielkie dzięki dla wszystkich którzy wczoraj dotarli na Gersona, dziś za chwilę dalszy ciąg programu, chętnych nieustannie zapraszamy!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie lis 04, 2012 21:58 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

Za nami długi pracowity weekend.

Jeszcze w piątek sqpien i Michał zdemolowali kawał dachu, sqpien go do tej pory nie zdążył załatać ;) mamy więc małe obserwatorium astronomiczne ;) Kuba dokończył budować Krzywą Ścianę i dokleił część brakujących listew.

W efekcie Maciek zastał w sobotę plac boju w całkiem niezłym stanie ;) Z pomocą Kuby opanowali naszą rozbrykaną betoniarkę, w obrzucaniu ścian pomogły im później Ula i Magda. Przez moment na tynkowym placu boju stanął też Piotr ;)

W międzyczasie Marta z pomocą Ani porządkowały fioletowy pokój. Nie wiedziałam że on jest taki wielki :) a ile ciekawych rzeczy przy okazji odkryłyśmy! Gdyby ktoś potrzebował korepetycji z zagęszczania przedmiotów - z pełną odpowiedzialnością polecam do tego Martę. Jest niesamowita!

Na niedzielę Maciek zażądał Chłopa Do Betoniarki. Krótka chwila paniki, jeden telefon - i od rana niezastąpiony Marcin stanął na placu boju. Wytrwał na posterunku aż do wieczora, nie wiem tylko czy go potem żona poznała jak wrócił :twisted: I co powie jak się dowie, że Marcin zgłosił się na ochotnika do betoniarki również na przyszłą sobotę ;) Tym razem ekipę tynkującą wsparła za pomocą pacy Agnieszka, a wieczorkiem dołączył do niej Kuba.

W międzyczasie Hania i Janusz dokonali niemożliwego odgruzowując zielony pokój i przenosząc doń meble z pokoju niżej. Dzięki przygotowanej w ten sposób przestrzeni na zakończenie prac Marcin, Kuba i sqpien poprzenosili najcięższe szafy, przy okazji odkrywając, że jedna z kanap jest stołem ;)

Efekty weekendu są więc niesamowite - to dzięki pomocy naszych przemiłych gości. Bardzo, bardzo, bardzo dziękuję Wam za tę pracę! Jesteście wielcy!

Gdyby ktoś miał ochotę na udział w dalszym ciągu programu - prawie codzień wieczorem (prócz jutra, bo oboje mamy jakieś inne plany) zapraszamy. Prosimy tylko o uprzedzenie, żeby na pewno ktoś był na miejscu. Sqpien pewnie codzień będzie dobudowywał kawałki komina, zawsze chętnie przyjmuje przy tym pomoc, bo jak logika nakazuje odbywa się to w okolicach dachu, a zaprawę produkuje się w piwnicy ;)

We wtorek lub środę Kuba spróbuje zmierzyć się z Murkiem Przywolierowym, jak będę znać termin to dam znać - przydałby mu się ktoś do pomocy!

Pod koniec tygodnia przydałaby mi się Brygada Sprzątająca, trzeba dokończyć dzieła w obu dolnych pokojach. Mamy jeszcze jakieś maseczki przeciwpyłowe :roll:

Szczególnie mile widziane są Osobniki Noszące, które mogą albo przenosić różne klamoty z miejsca na miejsce (np. z ogrodu na strych :roll: ) albo np. przytrzymać przykręcany grzejnik.

A w sobotę - kolejna odsłona tynkowania, może też budowania ścian. I w cały weekend dalsze porządkowanie, od woliery przez parter po strych. I walki z rurami różnymi.

Dla każdego coś miłego ;) Zapraszamy!
Ostatnio edytowano Nie lis 04, 2012 22:08 przez jopop, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

jopop

Post » Nie lis 04, 2012 22:03 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

To ja do sprzatania na sobotę :oops: dziwiganie nie za bardzo ,w krzyżu mnie łupie :mrgreen:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie lis 04, 2012 22:07 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

iwona66 pisze:To ja do sprzatania na sobotę :oops: dziwiganie nie za bardzo ,w krzyżu mnie łupie :mrgreen:

zapisana ;)
Obrazek

jopop

Post » Pon lis 05, 2012 11:52 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pon lis 05, 2012 13:40 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

Oferta dla kogoś kto nie chce/nie może remontować a chce być przydatny w najbliższą sobotę.

Zbiera się ekipa na rekonesans w Powsinie. Pożyczymy im jedną klatkę, bo tam jest przynajmniej jedna nieciachnięta kotka. Tylko w tej ekipie chyba nikt dotąd nie łapał - przydałby się ktoś umiejący posłużyć się łapką. Mają za to auta i sporo dobre woli. Koordynuje akcję Roslina, wątek tu: viewtopic.php?f=1&t=147605&start=15

Jedna osoba tam spokojnie wystarczy :twisted: Resztę zapraszam na Gersona :wink:
Obrazek

jopop

Post » Pon lis 05, 2012 15:39 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

Powodzenia na remontowym froncie :ok:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon lis 05, 2012 20:37 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

Zgadnij-kto-to :twisted:
Obrazek

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon lis 05, 2012 22:56 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

Szalony Kot pisze:Klops do udostępniania: http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =3&theater

Dzięki :1luvu:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Śro lis 07, 2012 11:35 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

Dzwoniła do mnie Pani z Białołęki, że przyszła do niej kocica z podrostkami. Żeby zabrać... Wyjasniłam, że nie zabiera się kotów wolnożyjących, ale nie była przekonana.
Nie wiadomo, czy kocica nie jest już w ciąży.
Dam pani przez pośrednika troche karmy (bo ona nie ma czym karmić), ale trzeba tam podjechać i wysterylizować towarzystwo. Piszecie się na akcje? Sprawa wydaje się pilna, bo towarzystwo zaraz zacznie się mnożyć
Dokładnego adresu nie mam, ale okolica Skarbki z Gór
tel. 511890803
Ja niestety nic teraz nie jestem w stanie zrobić.

Do odłapania zostają też min. 3 koty z E.C. Wola + kocica z kociakami.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw lis 08, 2012 9:04 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

tajdzi pisze:Dzwoniła do mnie Pani z Białołęki, że przyszła do niej kocica z podrostkami. Żeby zabrać... Wyjasniłam, że nie zabiera się kotów wolnożyjących, ale nie była przekonana.
Nie wiadomo, czy kocica nie jest już w ciąży.
Dam pani przez pośrednika troche karmy (bo ona nie ma czym karmić), ale trzeba tam podjechać i wysterylizować towarzystwo. Piszecie się na akcje? Sprawa wydaje się pilna, bo towarzystwo zaraz zacznie się mnożyć
Dokładnego adresu nie mam, ale okolica Skarbki z Gór
tel. 511890803
Ja niestety nic teraz nie jestem w stanie zrobić.

Do odłapania zostają też min. 3 koty z E.C. Wola + kocica z kociakami.

Absolutnie nie jestem w stanie obiecać, że będzie to w jakimś sensownym terminie. Cały czas brakuje ludzi do łapania, zwłaszcza tych z samochodami.
Obrazek

jopop

Post » Czw lis 08, 2012 9:05 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

No ja w tej chwili moge rozłożyć ręce. Podzielę się z nią jedzeniem, którego w sumie tez nie powinnam jej dawać.
Ale trzeba te koty wyłapać, bo zaraz się będą mnożyć
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw lis 08, 2012 11:37 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

Proszę o info kto przed poniedziałkiem i gdzie coś łapie - a jak złapie to o potwierdzenie ile złapał.

i wstępnie: czy jest szansa na transport dla kotów w poniedziałek RANO Bródno-Ursynów? albo jakąś trasą łączoną...

Pytanie od sqpien: czy ktoś ma dużą butlę gazową do pożyczenia?
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]