Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 09, 2012 13:29 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Czyli został Amando i psy.
O, właśnie widzę, że Kasia jest chętna na Amando, ale fajnie by było, żeby Edyta, która ma go na tymczasie, wypowiedziała się co do aktualnego jego stanu zdrowia - jego obecny anons może być nie do końca aktualny - nie ma tam nic o leczeniu kamicy moczanowej, nawet słowa o diecie nerkowej.

Przykro mi, że nie mogę pomóc w remoncie :(

Dzika dzicz miała noc zwierzeń znowu. Gada jak najęta. Nie mogę się na nią napatrzeć, ma taki cudny pyszczek...
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Czw sie 09, 2012 13:39 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Wiiwii Whitening: Zobacz Daga, największa przytulisia poszła się przytulać do własnych Dużych :)
Dagmara Waszkielis Fajnie :) Mam nadzieje ze bedzie mnostwo zadowolonego mruczenia :D i kto mi bedzie teraz asystowal na dyzurach?haha moze Walerka ;)
Wiiwii Whitening Walerka to jakbyś zmywała :D Albo jakbyś chciała pogrzebać w śmieciach ;)
Barbara Gorgol ‎:D:D:D: No niemal nie padłam na pysk ze śmiechu :D Zwłaszcza te śmieci :]

No musiałam to tu przenieść. Nie każdy ma dostęp do facebooka. No centralnie prawie padłam na pysk ze śmiechu :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Wiiwii jesteś zajebista :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Czw sie 09, 2012 13:42 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

ilka;) pisze:A co do remontu to rozumiem że o 8 rano mam się stawić na kociarni?

Tak Ilka. I jutro nie musisz się stawić na 11. Masz wolną rękę. Misia znalazła dom tymczasowy u Karoliny Królisi. Nasza nowa koleżanka lada moment powinna się zameldować na wątku 8) 8)
Musimy ją wysterylizować i zaszczepić :roll:
MIKUŚ

Post » Czw sie 09, 2012 13:44 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

wiiwii pisze:Dzika dzicz miała noc zwierzeń znowu. Gada jak najęta. Nie mogę się na nią napatrzeć, ma taki cudny pyszczek...

wiiwii skończ bo zamkną mnie w Rybniku :ryk: noc zwierzeń :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Czw sie 09, 2012 13:47 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:Nasza nowa koleżanka lada moment powinna się zameldować na wątku 8) 8)
Musimy ją wysterylizować i zaszczepić :roll:

Buhahahahhahhaaa!
:ryk: :ryk: :ryk:
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Czw sie 09, 2012 13:49 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Witam się, dzień dobry, dzień dobry :).
Od jutra staję się domem tymczasowym (a kto wie, może stałym?) dla koci o imieniu Misia.
Mam nadzieję, że będzie nam ze sobą dobrze- a właściwie to jestem tego pewna :).
Pozdrawiam ciepło i dziękuję! :)
Karolina

Ps. Słyszałam plotki, że trzeba mnie wysterylizować i zaszczepić... spokojnie, jutro pokażę na ramieniu, że szczepionkę już odbyłam... a sterylizacja... ? Niiieeeeee! Naprawdę muszę? :lol:
Ostatnio edytowano Czw sie 09, 2012 13:57 przez Królisia, łącznie edytowano 1 raz

Królisia

Od: Czw sie 09, 2012 13:26

Post » Czw sie 09, 2012 13:56 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

POPRAWIŁAM.

Amando jest cudownym, ok. 5-letnim, dużym, pięknym, sportowym, wykastrowanym kocurkiem. Został znaleziony na ulicy, gdzie prawdopodobnie został wyrzucony z domu przez złych ludzi. Amando to kot z trudną przeszłością, musiał zaznać wiele złego, świadczą o tym jego obecne zachowania. Jest kotem bardzo wrażliwym, o słabej psychice, zupełnie bezradny wobec krzywdy. Jest bezgranicznie łagodny. Na agresje, reaguje wycofaniem.
Szuka domu na resztę życia. Dom musi być niewychodzy, bez innych kotów i raczej bez dzieci. Potrzebuje człowieka równie łagodnego jak on sam i pełnego cierpliwości. To wspaniały kot, który uwielbia kolana, śpi przytulony do człowieka, lubi dobre jedzenie i pięknie mruczy. Za ofiarowaną mu miłość i spokój, odpowie bezgraniczną miłością i przywiązaniem.
Niestety mimo tego wszystkiego Amando jest przewlekle chory. Cierpi na kamicę struwitową, co wiąże się ze specjalnym żywieniem kota. Może jeść tylko weterynaryjne karmy tzw. urinary zarówno suche jak i mokre. Nie zaszkodzi czasem podać mu troszkę surowej wołowinki, ale to tylko rarytas. Z powodu swej choroby wymaga regularnych badań moczu i krwi u weterynarza.
Przy odpowiedniej opiece ma przed sobą jeszcze wiele wspaniałych lat życia:)
Jeżeli chciałbyś mu je podarować skontaktuj się proszę z Nami telefonicznie lub mailowo.
Kontakt w sprawie adopcji: Edyta 883 044 021, Basia 535156379 lub kociaprzystan@gmail.com
MIKUŚ

Post » Czw sie 09, 2012 14:53 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

A Misia to niby która to kotka?
Do ogłoszen jest jeszcze Lech i Bono
Czy coś wiadomo o Shilii ,jak ma się w nowym domu ,bo pojechała już troszkę czasu temu :roll:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw sie 09, 2012 14:58 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:POPRAWIŁAM.

Amando jest cudownym, ok. 5-letnim, dużym, pięknym, sportowym, wykastrowanym kocurkiem. Został znaleziony na ulicy, gdzie prawdopodobnie został wyrzucony z domu przez złych ludzi. Amando to kot z trudną przeszłością, musiał zaznać wiele złego, świadczą o tym jego obecne zachowania. Jest kotem bardzo wrażliwym, o słabej psychice, zupełnie bezradny wobec krzywdy. Jest bezgranicznie łagodny. Na agresje, reaguje wycofaniem.
Szuka domu na resztę życia. Dom musi być niewychodzy, bez innych kotów i raczej bez dzieci. Potrzebuje człowieka równie łagodnego jak on sam i pełnego cierpliwości. To wspaniały kot, który uwielbia kolana, śpi przytulony do człowieka, lubi dobre jedzenie i pięknie mruczy. Za ofiarowaną mu miłość i spokój, odpowie bezgraniczną miłością i przywiązaniem.
Niestety mimo tego wszystkiego Amando jest przewlekle chory. Cierpi na kamicę struwitową, co wiąże się ze specjalnym żywieniem kota. Może jeść tylko weterynaryjne karmy tzw. urinary zarówno suche jak i mokre. Nie zaszkodzi czasem podać mu troszkę surowej wołowinki, ale to tylko rarytas. Z powodu swej choroby wymaga regularnych badań moczu i krwi u weterynarza.
Przy odpowiedniej opiece ma przed sobą jeszcze wiele wspaniałych lat życia:)
Jeżeli chciałbyś mu je podarować skontaktuj się proszę z Nami telefonicznie lub mailowo.
Kontakt w sprawie adopcji: Edyta 883 044 021, Basia 535156379 lub kociaprzystan@gmail.com

A Amando ma jakieś nowe zdjęcia?

mar_tika

Post » Czw sie 09, 2012 15:14 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Królisia

Od: Czw sie 09, 2012 13:26

Post » Czw sie 09, 2012 15:35 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:A Misia to niby która to kotka?
Do ogłoszen jest jeszcze Lech i Bono
Czy coś wiadomo o Shilii ,jak ma się w nowym domu ,bo pojechała już troszkę czasu temu :roll:

To ta koteczka co od poniedziałku alarmuje przecież.
O zapomniałam o tych 2 :P
Shilla w porządku.
A zdjęcia Amanda no cóż nie możemy się spiknąć coś z Edytą :roll:
MIKUŚ

Post » Czw sie 09, 2012 15:43 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Królisia pisze:Misia to kocia z tego wątku :

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

Aha oki to kotka którą sama umieszczałam na forum.Pytałam ex właścicielki i przez rok kotka nosiła imię Kicia

mar_tika

Post » Czw sie 09, 2012 16:00 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Shilę przerzucam do działu znalazły dom

Wieści z domu Ilka
"Pani Marto wczoraj adoptowałyśmy kotka Iłka teraz ma na imię Alex jest strasznie przytulański myślę że się szybko zadomowił noc była spokojna równiez wczorajszy dzień gdy na 2 godzinki został sam w domu:)"

Dzwoniłam też do domu Żużu .KOtka oczywiście wszędzie wsadziła swój wścibski nosek,spała w łóżku cała pod kołdrą,bez protestów da nosić się na rękach ,ale próbuje zdominować kocura stacjonarnego.Całą noc przeganiała go z jego ulubionych miejsc.Pani Beata na razie spokojnie liczy na to że koty się dogadają

mar_tika

Post » Czw sie 09, 2012 18:28 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:Wieści z domu Ilka
"Pani Marto wczoraj adoptowałyśmy kotka Iłka teraz ma na imię Alex jest strasznie przytulański myślę że się szybko zadomowił noc była spokojna równiez wczorajszy dzień gdy na 2 godzinki został sam w domu:)"

BTW, obiecałam Pani , że na maila dostanie powiadomienie o terminie następnego szczepienia. Co mam jej napisać? Miał w lipcu ostatnie + fiprex. A Mikuś niech sprawdzi czy są od Pani Ilka/Alexa jakieś wpływy, zadeklarowane było 50 zł.

wiiwii

Post » Czw sie 09, 2012 19:50 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

wiiwii pisze:
mar_tika pisze:Wieści z domu Ilka

BTW, obiecałam Pani , że na maila dostanie powiadomienie o terminie następnego szczepienia. Co mam jej napisać? Miał w lipcu ostatnie + fiprex. A Mikuś niech sprawdzi czy są od Pani Ilka/Alexa jakieś wpływy, zadeklarowane było 50 zł.

Ewa z tego co mi wiadomo to szczepienia na choroby zakaźne przy dorosłych kotach powtarzamy co rok,odrobaczenie co 6 msc ,a z odpchlenie nie wiem.Ilek będzie kotem domowym więc nie ma sensu podawać mu środka na pchły

mar_tika

[poprzednia][następna]