Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 09, 2012 18:52 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

chetnie pomoge w robieniu budek, dajcie znac czy beda potrzebne moje lapki :)

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Wto paź 09, 2012 19:24 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Łapki wszelakie mile widziane 8) Ja obdzwaniam wszystkie szpitale w Poznaniu w poszukiwaniu pudeł styropianowych - jeśli uda się znaleźć jakieś nowe źródło tychże, to będziemy miały o tyyyyyle mnie roboty niż z płytami z castoramy. Bo takie pudło po 10 minutach roboty jest już gotowe do postawienia na dworcu. Jak coś ustalę, poinformuję.

Tymczasem mam złe wieści o Nikicie. Godzinę temu wróciłam od weterynarza. Drastycznie jej się pogorszyło. Jakiś krach, posypała nam się zupełnie, osłabła, wyniki trzustkowe niemierzalne... A jeszcze 2 tygodnie temu była w relatywnie dobrej formie (jak na kotkę minimum 10-letnią oczywiście :roll: ).

Wydaje mi się, że to po przeprowadzce do DT. Opiekę ma tam świetną, nie w tym rzecz. Po prostu, najwyraźniej ani starych drzew ani starych kotów się nie przesadza... Miałam wrażenie, że odmawia nam już współpracy. I że jest bardzo zmęczona.

Jutro zapadnie decyzja co dalej, ale mam złe przeczucia... :(

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Wto paź 09, 2012 19:32 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Dziewczyny mam na zbyciu w stanie b. dobrym, drapak typu fala i taki koci worek. Drapak i worek firmy trixie. Mam też kuwetę odkrytą.
Jeżeli potrzebuje któryś dt lub w piwniczce, dajcie znać. Podwiozę w wyznaczone miejsce.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto paź 09, 2012 19:43 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

na moim FB wywiesilam info o poszukiwaniach strypianu, streczu i kocy. Mam nadzieje, ze cos z tego wyjdzie :)

i jeszcze jedno bo co weekend mysle o tych kociakach bez zarcia a zbliza sie zima... odkrylam maly sklep na rynku os.rzeczpospolitej z miechem gdzie za grosze moge kupic miesne odpady. Jest to zmielona wolowina, drob, wieprzowina. I tak sobie mysle czy moglabym gotowac to dworcowiakom dodajac troche ryzu i np marchewki ?

Moglabym wtedy Skladowa w weekend "obskoczyc"

LunaKlara

Post » Wto paź 09, 2012 20:00 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

LunaKlara pisze:na moim FB wywiesilam info o poszukiwaniach strypianu, streczu i kocy. Mam nadzieje, ze cos z tego wyjdzie :)

i jeszcze jedno bo co weekend mysle o tych kociakach bez zarcia a zbliza sie zima... odkrylam maly sklep na rynku os.rzeczpospolitej z miechem gdzie za grosze moge kupic miesne odpady. Jest to zmielona wolowina, drob, wieprzowina. I tak sobie mysle czy moglabym gotowac to dworcowiakom dodajac troche ryzu i np marchewki ?

Moglabym wtedy Skladowa w weekend "obskoczyc"

W sumie tylko raz próbowałam ugotowanego jedzenia na kotach z PKS- te jadły :) unikałabym tylko zmielonej wieprzowiny bo jej się generalnie kotom nie podaje. Ja ugotowałam wtedy kurczaka z ryżem i marchewką i dałam sporo mięsa. Raczej były zadowolone z takiego obiadu :)

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Wto paź 09, 2012 20:44 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

czytalam, ze tylko surowa wieprzowina moze byc grozna ze wzgledu na chorobe Aujeszkiego ale gotowana nie jest beee, jedynie nie jest zalecana ze wzgledu na duza zawartosc tluszczu ...

LunaKlara

Post » Wto paź 09, 2012 21:12 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Gotowane też może być. Kasia wiem, że swego czasu gotowała młodzieży (i nie tylko).

A teraz z przyczyn mamo-technicznych możemy robić budkolepienie w piątek 2.11 w godzinach południowych. Chyba, że korzystamy z oferty Kasi :oops: I tak pomyślałam, że lepiej robić za dnia i wtedy budki mogą od razu jechać na dworzec.

Aha. i oficjalnie oświadczam, że upiekę tarę z jabłkami :twisted:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto paź 09, 2012 21:17 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

mi pasuje kazdy dzien od 1 do 4 listopada. Dojade na miejsce jak bede wiedziec dokad :) info na PW poprosze

znajomy zrobi jedna a moze wiecej budek w swoim warsztacie :))

LunaKlara

Post » Wto paź 09, 2012 22:51 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

To czekam na deklaracje :D Bo nie wiem czy skupić się na jednej tarcie czy na dwóch ... a może trzech :twisted:
Obrazek

itaka

Post » Śro paź 10, 2012 9:36 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Ja 2.11 będę pracować, więc jeśli pasuje Wam 3.11, to zapraszam do mnie :)

LunaKlara z góry dzięki!
Co do wieprzowiny, to kiedyś, jak dawałyśmy kotom w piwniczce Bozitę z wieprzowiną, miały b. brzydkie qpy. Być może była też inna przyczyna, ale generalnie poprawa była, gdy zrezygnowałyśmy z tych kartoników Bozity.
A z kolei jak moim kotom dawałam Bozitę, to nie było żadnych problemów.
Więc ciężko powiedzieć, czy dawać czy nie...
Może jak będą mieć w tym sklepie ścinki z kurczaka, czy wołowe, to lepiej brać takie.
A jeśli nie, to chyba lepiej, żeby koty zjadły gotowaną wieprzowinę z ryżem i marchewką niż nic :(

Ja gotowałam kiedyś kotom udka i miksowałam to z ugotowanym ryżem.
Ładnie jadły. Czasami też zamiast miksować, kroiłam mięso i dodawałam ugotowany ryż.
Zamiast udek, czasami gotowałam też żołądki, albo serca i od święta - wątróbkę (ale wtedy już bez ryżu).
Super sprawdza się też surowe przemrożone serce wołowe - na PKS koty to wcinały.
Nie pamiętam jak na PKP i na Składowej...
W piwniczce Lara, Julek i Margo też dałyby się za niego pokroić.
Kg takiego serca kosztuje ok. 8zł.

Hannah12 pisze:Dziewczyny mam na zbyciu w stanie b. dobrym, drapak typu fala i taki koci worek. Drapak i worek firmy trixie. Mam też kuwetę odkrytą.
Jeżeli potrzebuje któryś dt lub w piwniczce, dajcie znać. Podwiozę w wyznaczone miejsce.

Dziękujemy, ale ostatnio dostałyśmy 2 drapaki, więc już kolejnego nawet nie mamy gdzie wstawić do piwniczki :(

itaka, a może dla kociąt z działek na Wildzie przydałyby się te akcesoria?

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Śro paź 10, 2012 10:31 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Wczoraj Atenka miała zdejmowane szwy. Wszystko ładnie się zagoiło.
Mamy tez wynik histopatologii:
"[...]
Rozpoznanie:
Torbielakogruczolak gruczołu sutkowego
Zachowanie:
Łagodne
Rokowanie
Zazwyczaj prognoza jest dobra, nawroty są sporadyczne, natomiast przerzuty nie występują.
[...]"

kasia_5000

Post » Śro paź 10, 2012 10:32 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Ja drapak chętnie przyjmę dla Jarząbka. To Tymczas mój tzn. mojego męża. I nie wiadomo czy nie zostanie na stałe :roll: Mamy sprzeczne opinie w tej kwestii.
Obrazek

itaka

Post » Śro paź 10, 2012 10:33 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

kasia_5000 pisze:Wczoraj Atenka miała zdejmowane szwy. Wszystko ładnie się zagoiło.
Mamy tez wynik histopatologii:
"[...]
Rozpoznanie:
Torbielakogruczolak gruczołu sutkowego
Zachowanie:
Łagodne
Rokowanie
Zazwyczaj prognoza jest dobra, nawroty są sporadyczne, natomiast przerzuty nie występują.
[...]"

Bardzo się cieszę :1luvu: :1luvu: :piwa:

To rozumiem, że 3 listopada ogłaszamy oficjalnie dniem budkolepienia :?:
Obrazek

itaka

Post » Śro paź 10, 2012 10:46 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Tak :)
Oby udało się zgromadzić wszystkie materiały do tej pory.

W piwniczce są trzy pudła styropianowe, które przywiozłaś z przychodni, to przewiozę je do siebie.
Mam też u siebie jakieś resztki styropianu oraz tzw. folię kiszonkową (czyli tę grubszą na wierzch) i trochę streczowej.
Brakuje jeszcze taśm i muszę dokupić nożyki do tapet, bo w tamtym roku podczas budkolepienia wszystkie się połamały :(

No i ogłaszamy zbieranie polarów - może ktoś chciałby oddać jakieś niepotrzebne bluzy...?

kasia_5000

[poprzednia][następna]