Mam Ds dla kocura, lat ok.10 na Urinary ! str.94

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 18, 2012 8:57 Re: DT Smarti 9 - ...........

dziewczyny-pomocy !!!
potrzebna burza mózgów !!

dostałam taką wiadomość na moje pytanie o jednego z moich kotków-(w tej chwili mniejsza o to którego) :

"Nastąpiła bardzo głupia sytuacja.
Ja straciłam kontakt z D., więc wieści o kocie nie mam.
D. zaczęła pić na umór ze swoim lowelasem.

Przedwczoraj był u niej znajomy i powiedział że kot żyje swoim życiem, ma nieposprzątane w kuwecie.
Nie wiem czy jest to prawda bo nie mam jak sprawdzić.

Ale dobrze by było gdybyś tam do niej zajrzała...

ja nie chcę mieć i nie mam z nią kontaktu."

kotek jest tam od zeszłego roku- z wizytą pa (udaną) były dwie osoby-nic podejrzanego nie stwierdziły, dotad nic nie wskazywało na jakiekolwiek problemy- Duża bez zarzutu dbała o kotka, mimo ograniczonych środków fin. jeżdziła z nim do mojej zaprzyjażnionej wetki (gdzie załatwiłam jej leczenie gratis).

co mogę zrobić,co powinnam zrobić???
nie tak aby uspokoić sumienie ale tak aby sprawdzić co z kotem i pomóc mu.
przeciez jeśli jest taka sytuacja to nawet pewnie nie zostanę tam wpuszczona a i kot dawno mnie zapomniał więc może nawet go nie zobaczę bo zawsze lubił się chować..

poradżcie mi bo spac nie mogę przez to a na prawdę nie mam pojęcia co zrobic aby na starcie nie zrobić sobie z tej kobiety wroga.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob sie 18, 2012 9:34 Re: DT Smarti 9 - pomocy !! nieciekawa sytuacja ....

Iwonko - moim zdaniem trzeba pojechać i to bez wcześniejszego uprzedzenia. Któregoś dnia wieczorkiem zapukać z uśmiechem. Że akurat byłaś po sąsiedzku więc na chwilkę wpadasz w krótkie odwiedziny.

Wówczas sama będziesz wiedziała czy kot potrzebuje Twojej pomocy . Oczywiście transporter w bagażniku.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Sob sie 18, 2012 10:59 Re: DT Smarti 9 - pomocy !! nieciekawa sytuacja ....

Też jestem tego zdania.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob sie 18, 2012 14:52 Re: DT Smarti 9 - pomocy !! nieciekawa sytuacja ....

Kochana, dokładnie tak powinnaś zrobić :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob sie 18, 2012 15:41 Re: DT Smarti 9 - pomocy !! nieciekawa sytuacja ....

Podpisuję się sześcioma łapkami i choć nie wiem gdzie i o co kaman to mogę jechać na akcję jak trza
edit: no chyba że chodzi o mnie, to otworzę a Buri śpi w szafie jakbyś szukała :mrgreen:
ale tak serio to trzeba odbić kota, jeśli wiadomo że ma nie sprzątane nawet, to wiadomo że ciekawie nie jest...
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Sob sie 18, 2012 19:12 Re: DT Smarti 9 - pomocy !! nieciekawa sytuacja ....

też tak uważam jak MałgosiaZ

enedue

Od: Pon paź 10, 2011 17:41

Post » Nie sie 19, 2012 21:54 Re: DT Smarti 9 - pomocy !! nieciekawa sytuacja ....

Ludki, zajrzyjcie tutaj viewtopic.php?f=8&t=145291&p=9143794#p9143794 proszę :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie sie 19, 2012 22:16 Re: DT Smarti 9 - pomocy !! nieciekawa sytuacja ....

Jedźcie w kilka osób i sprawdźcie. Jak nie otworzą to dzwonić i umawiać się, a jak nie będzie kontaktu to trzeba wejść ze Strażą Miejską i tyle. Umowa jest to nie ma się co czaić. Jeśli od dłuższego czasu o kota nie dba to choćby posprzątała w kuwecie i dala jeść to będziesz widziała po kocie że coś nie tak.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon sie 20, 2012 8:49 Re: DT Smarti 9 - pomocy !! nieciekawa sytuacja ....

Dziewczyny, JoKot wygrał w ankiecie wewnętrznej miau. Teraz prośba o zagłosowanie w KrakVecie, bo nas Mirka T. goni :( wejście przez którykolwiek z banerków:

Aleba pisze:Przelinkowałam banerki, żeby kierowały do wątku głosowaniowego na KV:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h4s4h][img]http://img43.imageshack.us/img43/7894/banermaly.jpg[/img][/url]

Obrazek

[url=http://tiny.pl/h4s4h][img]http://tiny.pl/h42zp[/img][/url]

Obrazek

[url=http://tiny.pl/h4s4h][img]http://tiny.pl/h42zj[/img][/url]

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon sie 20, 2012 20:50 Re: DT Smarti 9 - pomocy !! nieciekawa sytuacja ....

no na razie sytuacja opanowana na tyle że rozmawiałam po południu z absolutnie trzeżwą Dużą, wydaje sie że kotek jest zadbany i bardzo kochany.
jestem zaproszona zawsze, w każdej chwili, a Duża bardzo się ucieszyła że dzwonię i widać że może opowiadać o kiciu bez końca..
w środę jedziemy na "inspekcję",ale póki co wygląda że był to fałszywy alarm-bo "kotek miał nieposprzątane w kuwecie i suche w misce"-czyli normalna sytuacja zdarzająca się w każdym domu.

póki co-kamień z serca,przynajmniej do środy :ok: :kotek: :roll:

a na Jokot głosowałam a teraz mi się nie otwiera.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon sie 20, 2012 22:51 Re: DT Smarti 9 - pomocy !! nieciekawa sytuacja ....

To ja donoszę że jest jeszcze taki jeden kotek, a właściwie to dwa bo mieszkają razem u takiej bardzo niedobrej dużej w Warszawie i ciągle są zaniedbane, głodne i mają strasznie brudno. W związku z tym absolutnie konieczna jest inspekcja i to na sygnale. Może być środa, bo z tego co słyszałam to właśnie ta niedobra będzie w domu.
Uprasza się tylko o danie drugiej szansy i nie odbieranie kotów. Dziękuję.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pon sie 20, 2012 22:55 Re: DT Smarti 9 - pomocy !! nieciekawa sytuacja ....

JolaJ pisze:To ja donoszę że jest jeszcze taki jeden kotek, a właściwie to dwa bo mieszkają razem u takiej bardzo niedobrej dużej w Warszawie i ciągle są zaniedbane, głodne i mają strasznie brudno. W związku z tym absolutnie konieczna jest inspekcja i to na sygnale. Może być środa, bo z tego co słyszałam to właśnie ta niedobra będzie w domu.
Uprasza się tylko o danie drugiej szansy i nie odbieranie kotów. Dziękuję.

Bardo zaniedbane.... szorstkie futro, chude szkielety chodza.. z kuwety wali ze nie da się siedziec nawet przy szeroko otwartyuch NIEZABEZPIECZONYCH oknach....
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto sie 21, 2012 6:58 Re: DT Smarti 9 - pomocy !! nieciekawa sytuacja ....

To gdyby moja Tośka i Luśka były z jakiegoś DT to zaraz by zostały zabrane - chude obie jak szczapy a czy by ktoś uwierzył, że jedzą za 2 koty ??????
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Wto sie 21, 2012 9:46 Re: DT Smarti 9 - pomocy !! nieciekawa sytuacja ....

Jola ale jeszcze muszę dostać sygnał że pijesz to wtedy inspekcja gotowa-nawet kilkuosobowa -możliwe że z psychoterapeutką :lol:

smarti

[poprzednia][następna]