Moja bezdomna kociarnia... zapraszam na nowy wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 23, 2013 18:32 Re: Koty Darłowo- 2 kocięta pilnie szukają domów ! :(

Karena pisze:Kociak 3 miesięczny do adopcji poszukiwany:
viewtopic.php?f=7&t=77724&p=10127560#p10127560

Dajcie dziewczyny swojego kociaka, u mnie obecnie nie ma żadnego na DT.
A zanim uszykuję jakiegoś z podwórka, to trochę minie i domek w tym czasie może znajdzie już jakiegoś kota, i szansa przepadnie i mi i wam
:ok:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw wrz 26, 2013 19:36 Re: Koty Darłowo- Fiona i Pchełka we wspólnym DS :)

Koty Agnieszki szukają domów ( za ich adopcję odpowiada Agnieszka )

Burinka- oswojona, wysterylizowana kotka do domu z ogrodem
Obrazek

Obrazek

Murzynek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cukierek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Baaardzo dziękuję Gayko za wpłatę 100zł ! :1luvu:
Dług Fionki wynosi więc jeszcze tylko 20zł.

Ale już jutro kolejne wydatki...

Trochę fotek z DS'ów

Jest już Fionka i Pchełka :D
Obrazek

Tutaj jeszcze widać cięcie po sterylce
Obrazek

Obrazek

Chudy- synek Perły
Obrazek

Burunia u veredus
Obrazek

Fredzio u mojej cioci
Obrazek

I przerażające zdjęcie Tosi :strach: chodzi mi o to biedactwo, co ma między łapkami...
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt wrz 27, 2013 13:29 Re: Koty Darłowo- Fiona i Pchełka we wspólnym DS :)

a ja wszędzie znajduję takie biedactwa :mrgreen:

Ale Pchełka już wyrosła, jest juz prawie taka jak Fiona :kotek: :kotek:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Sob wrz 28, 2013 8:48 Re: Koty Darłowo- Fiona i Pchełka we wspólnym DS :)

Agłaja^..^ pisze:a ja wszędzie znajduję takie biedactwa :mrgreen:

Ale Pchełka już wyrosła, jest juz prawie taka jak Fiona :kotek: :kotek:

Tylko na zdjęciu się tak wydaje :)
Pchełka jednak jest jeszcze mniejsza od Fionki, ale fakt- wyrosła :)
Jak ją znalazłam, mogłam trzymać ją swobodnie na jednej ręce.
Obrazek

kinia098

Post » Sob wrz 28, 2013 11:40 Re: Koty Darłowo- Fiona i Pchełka we wspólnym DS :)

Wczoraj dzięki pomocy Fundacji Zwierzęta i My z Poznania wysterylizowaliśmy dwie, nieduże wiejskie suczki.
Jedna już wróciła do właścicieli ( później wrzucę jej zdjęcia ), a druga jest u nas. I chyba będzie potrzebny jej dom. Właściciel powiedział, że możemy ją sobie wziąć, że on jej nie chce... Widać więc, jak mu na niej zależy. W ogóle jak zobaczyłam tą małą, niczym nie wyścieloną budkę suni to aż mnie ścisnęło :(
Sunia ma problem z jednym okiem, najprawdopodobniej na nie nie widzi. Waży 4,2 kg, ale jest trochę niedożywiona. Będzie ważyć może max 6kg. Ma coś około trzech lat.

Obrazek

Obrazek

Sunia może być u mnie około tygodnia i w tym czasie będę chciała znaleźć jej dom. Jeśli nic się nie znajdzie- będzie musiała wrócić do właściciela :(
Obrazek

kinia098

Post » Nie wrz 29, 2013 10:03 Re: Koty Darłowo- Fiona i Pchełka we wspólnym DS :)

Sunia została na TDT u chłopaka.
Chciałabym znaleźć jej dom gdzieś blisko, żeby mieć ją w razie co na uwadze :(

Zdjęcia drugiej suni będą jednak dopiero dzisiaj wieczorem albo jutro.
Wiem, że ona już biega po podwórku i wszystko jest w porządku :ok:
Nasza sunia troszkę gorzej to zniosła, ale jest już coraz lepiej :ok:

Jeszcze raz ogromne dziękuję dla Fundacji Zwierzęta i My :1luvu: Umożliwili mi za darmo sterylizację Szanti i tych dwóch wiejskich suczek :1luvu:

Nadal mamy dług 20zł za sterylizację Fionki :(

Lista jest teraz taka:
- matka 3 czarnuszków ze stada kotki bomby,
- nie łapalna od 2-3 lat kotka....
- persica, która ma właścicieli, sprawa do wyjaśnienia... nie wiem, czy w końcu właściciele chcą ją sterylizować...
- jednak jedna kotka z wioski od znajomego... będę pożyczać im klatkę łapkę,
- nieduża sunia z wioski ( matka dwóch tymczasek Pani Mirki. ludzie coś zaczynają się wykręcać od sterylizacji, chociaż załatwiłam im darmówkę... :roll: )
- kotka z wioski od znajomej- na razie karmi,
- sunia, która w tym roku miała 9 szczeniąt... właściciele są zainteresowani sterylizacją, ale na razie brak funduszy...
+ kotka z kiosku,
+ biało-bura dzika kotka,
+ sunia prawdopodobnie w ciąży,
+ kotka chłopaka,
+ koty u sąsiadów chłopaka,
+ koty z gospodarstwa ( około 12 )
Obrazek

kinia098

Post » Pon wrz 30, 2013 20:21 Re: Koty Darłowo- dwie sunie po sterylizacji ;)

:ok: :ok: :ok:
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Wto paź 01, 2013 17:16 Re: Koty Darłowo- dwie sunie po sterylizacji ;)

Od czwartku, w nowym domu znalezionym przez karmicielkę, jest ta kicia :) Pomagałam ją złapać, bo z małej jest niezła spryciula :) Trzymajcie za nią kciuki, bo jeszcze nie daje się dotykać :(
Obrazek

Dalej czekam na zdjęcia drugiej sterylizowanej suczki. Podziękowania należą się znowu mojemu chłopakowi, który wiózł sunie za sterylki :D :1luvu:

Wczoraj byłam u moich bezdomniaków.
Bardzo martwię się o braciszka Dzika ( co słychać u niego tak w ogóle? Są jakieś nowe wieści z domku ? ). Mały nie wygląda najlepiej. Sierść ma jakąś brudną, posklejaną, jest chudziutki no i okropnie smarka :( Słychać, jak ciągnie smarki :( Obawiam się, że może nie przeżyć zimy :( Ania poleca summamed dla kociąt z katarem. Tylko to koszt 20zł, a jest jeszcze dług 20zł za sterylizację Fionki :(

Martwi mnie też dalej ten "wypłowiały" kocurek i kocurek, który został jakiś czas temu podrzucony do stadka. Kiedyś był przepięknym, grubym, zadbanym kotem. Teraz została tylko skóra i kości z brązową okropną sierścią, a dodatkowo doszedł katar :( Też chciałabym kupić dla niego summamed ale to kolejne 20zł :(

Mama dowiedziała się o kotach z gospodarstwa. Rozmawiała z właścicielem. Oczywiście nie wspomniała o sterylkach, bo nie wiedziała, czy chcę się tym zająć :evil: Jak to mówił właściciel- starych ma 3 i je sobie zostawi, ale ma do wydania 5 małych w tym lub plus ( bo mama dobrze nie zrozumiała ) 2 są zaropiałe i chyba zdechną... :cry: Postaram się jak najszybciej tam uderzyć, ale już się boję na samą myśl, co mogę tam zastać :(

Bardzo chciałabym też w końcu zająć się kocurami, które mam do wykastrowania ale brakuje rąk do pomocy :(

W liście zmienia się więc to:
+ koty z gospodarstwa ( 3 dorosłe + 5/7 małych )

Odpada też chyba persica. Kotka nie wychodzi już na zewnątrz, a bynajmniej karmicielka już od dawna jej nie widuje, a ludzie nie zgłosili się do niej po pomoc w sterylce, którą im bodajże zaproponowała :(

Lista jest teraz taka:
- nieduża sunia z wioski ( matka dwóch tymczasek Pani Mirki. ludzie coś zaczynają się wykręcać od sterylizacji, chociaż załatwiłam im darmówkę... :roll: )
- sunia, która w tym roku miała 9 szczeniąt... właściciele są zainteresowani sterylizacją, ale na razie brak funduszy...
+ kotka z kiosku,
+ kotka chłopaka,

A to moja nowa tymczaska. Info wkrótce.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Wto paź 01, 2013 20:18 Re: Koty Darłowo- dwie sunie po sterylizacji ;)

Tymczaska śliczna :1luvu:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Śro paź 02, 2013 15:53 Re: Koty Darłowo- dwie sunie po sterylizacji ;)

Moją nową tymczaskę ktoś podrzucił mojej cioci, która ma Fredka. Rano widziałam jak mała biega po ulicy i postanowiłam ją zgarnąć do domu. No i jest :roll: Mega, mega pieszczocha i wariatka. Kicia ma połamany w dwóch miejscach ogonek i dziwnie staje na jedną tylną łapkę :( Nic jej nie boli, więc urazy są pewnie stare. Oczywiście znowu potrzebne będzie wsparcie na odrobaczanie i odpchlenie.. :(
Obrazek

kinia098

Post » Czw paź 03, 2013 15:54 Re: Koty Darłowo- dwie sunie po sterylizacji ;)

Całą sytuację opisałam na stronie Operacji Zabieg, a do listy dochodzą
+ kotka u sąsiadów chłopaka + sunia ( obecnie karmi szczeniaki ).

U tej kobiety są 3 kociaki- najprawdopodobniej wszystkie kotki, które jak to powiedziała- wywiezie na wieś, bo kot to sobie da radę 8O Nie mam pomysłu, ręce mi opadają :( Sunia ma szczeniaki, ale nie wiem ile... Baba jest zainteresowana ich sterylizacjami, tylko brak funduszy, gmina na razie nie pomoże i pewnie już w ogóle nie pomoże... To taka baba, co być może i tak sobie jeszcze coś do domu przyciągnie mimo, że kocięta wywiozłaby na wieś, ale będziemy ją mieć na uwadze....

edit: baba ma jednak na pewno 5 psów + szczeniaki :strach:

Lista jest teraz taka:
+ kotka z kiosku,
+ kotka chłopaka,
+ kotka u sąsiadów chłopaka + nieduża sunia ( obecnie karmi szczeniaki )
Obrazek

kinia098

Post » Sob paź 05, 2013 21:29 Re: Koty Darłowo- dwie sunie po sterylizacji ;)

Moja tymczaska znalazła domek w Koszalinie, dzisiaj ją zawiozłam :ok:
Jutro napiszę o wydatkach.

Jest opcja dla braciszka Dzika, który jest w kiepskim stanie, ale... potrzebne będą pieniądze na leczenie :( Plan jest taki, że najpierw kotek trafi na Franciszkańską w celu wyleczenia z kataru, a następnie na DT weźmie go Gosia, która tymczasowała Dzika. Ale tak jak pisałam- potrzebne będą na to pieniądze :( Wydaje mi się, że 100zł na pewno :( Zatem najpierw szukamy deklaracji na leczenie, a dopiero później będziemy działać dalej... :(
Obrazek

kinia098

Post » Nie paź 06, 2013 12:00 Re: Koty Darłowo- dwie sunie po sterylizacji ;)

To właśnie kot, który przybłąkał się do mojej ciotki... i tak wygląda tu o niebo lepiej niż na samym początku jak się pojawił...
Obrazek

Obrazek

A ten kocurek prosi o wsparcie finansowe na leczenie... :(
Obrazek

Wydatki na szylkretkę, to 24zł za Profender ( od tej pory uwierzyłam w jego moc... to co zobaczyłam w kuwecie na drugi dzień było dla mnie szokiem 8O kilka martwych robali 8O nie będę już odrobaczać jakimiś milbemaxami, czy vetminthami... trzeba je powtarzać, więc koszta wyjdą takie same... Profender od jakiegoś czasu stosuję też u swoich kotów i jest ok ), a także 8zł za bilet do Koszalina, bo z powrotem zabrałam się okazją :D :ok:
Tutaj skany:
https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hph ... 6439_n.jpg

Koty są więc na minusie 52zł... 20zł jeszcze za Fionkę, 24zł Profender i 8zł bilet... :(
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]