KOTY z KORABIEWIC Do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 23, 2011 11:17 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

Tak są wydawane do adopcji, że odmawia się adopcji np. bo kierownik "już Cię nie lubi"....

agata-air

Od: Sob mar 18, 2006 22:41

Post » Pt gru 23, 2011 11:19 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

ale ja nie twierdzę, że Ty sobie wymyśliłaś
ja się chcę dowiedzieć, z jakiego tytułu wystawiają noty obciążeniowe na wydawane zwierzęta
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt gru 23, 2011 11:20 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

Femka pisze:ale ja nie twierdzę, że Ty sobie wymyśliłaś
ja się chcę dowiedzieć, z jakiego tytułu wystawiają noty obciążeniowe na wydawane zwierzęta

Bo gmina musi te zwierzęta utrzymywać?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt gru 23, 2011 11:23 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

nie musi, wystarczy wpuścić organizacje i zająć się przygotowaniem adopcji.
kasa, kasa, kasa...
to jest właśnie troska o zwierzęta
Obrazek

Femka

Post » Pt gru 23, 2011 11:27 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

Jeszcze raz prosze kazdego kto czyta ten watek o nie przekazywanie zadnej pomocy materialnej Korabiewicom,a pomoc w wyciaganiu stamtad zwierzat.Prosze osoby jakie moga sie ulitowac nad deklaracja bycia DT chociaż.Wiem ,że ja kota stamtad nie dostanę,nawet gdybym na "cyckach'staneła,bo wywiad działa i pan szef wie o tych "kundlach z miau"
P.Lesin udziela nieprawdziwych informacji-wpisy na tej powstałej stronie sa poprostu "do rzygania".-przepraszam.Najbardziej obrzydzaja mnie kłamcy :roll: Tylko sie zastanawiam "po co?Przeciez wiemy jak jest niestety.Mam nadzieje,ze ludzie w końcu zobacza prawdziwe oblicze "zarzadu'jaki tam jest... :roll:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt gru 23, 2011 11:29 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

offtopic: Noty obciążeniowe wystawiane są gminie w przypadku interwencyjnego odbioru zwierzęcia zgodnie z 7.3 UoOZ. Następnie gmina odzyskuje pieniądze od właściciela odebranego zwierzęcia. Są to koszty utrzymania zwierzęcia. W praktyce, żeby gmina zatwierdziła odbiór zwierzęcia w 90% przypadków (w moim doświadczeniu właściwie w 100%) organizacja zobowiązuje się nie wnosić o zwrot kosztów lecz przyjmuje zwierzęta na swoje utrzymanie.
Noty na gminę dotyczą tylko sytuacji gdy zwierzę formalnie zabezpieczy do czasu prawomocnego wyroku sądu gmina i przekaże pod opiekę organizacji.

agata-air

Od: Sob mar 18, 2006 22:41

Post » Pt gru 23, 2011 11:31 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

dzięki za ten cytat
ale i tak westchnęłam sobie głęboko
Obrazek

Femka

Post » Pt gru 23, 2011 11:33 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

agata-air pisze:

offtopic: Noty obciążeniowe wystawiane są gminie w przypadku interwencyjnego odbioru zwierzęcia zgodnie z 7.3 UoOZ. Następnie gmina odzyskuje pieniądze od właściciela odebranego zwierzęcia. Są to koszty utrzymania zwierzęcia. W praktyce, żeby gmina zatwierdziła odbiór zwierzęcia w 90% przypadków (w moim doświadczeniu właściwie w 100%) organizacja zobowiązuje się nie wnosić o zwrot kosztów lecz przyjmuje zwierzęta na swoje utrzymanie.
Noty na gminę dotyczą tylko sytuacji gdy zwierzę formalnie zabezpieczy do czasu prawomocnego wyroku sądu gmina i przekaże pod opiekę organizacji.

Dzięki :D Wiedziałam, że takie coś jest, ale faktycznie - korzysta się z tego na tyle rzadko, że dokładnych info brak.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt gru 23, 2011 12:03 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

To najlepiej skontaktować się z ich prawnikiem-agata-air napisała,że jest kontakt do niego na stronie

sosna

Od: Pon gru 12, 2011 12:21

Post » Pt gru 23, 2011 12:05 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

agata-air pisze:

To chyba nie są małe kwoty skoro mają takie znaczenie

sosna

Post » Pt gru 23, 2011 12:08 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

"P.Lesin udziela nieprawdziwych informacji-wpisy na tej powstałej stronie sa poprostu "do rzygania"' o które wpisy na str. lepszedni chodzi?

sosna

Post » Pt gru 23, 2011 12:16 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

sosna pisze:
agata-air pisze:

To chyba nie są małe kwoty skoro mają takie znaczenie

Nie snuj teorii spiskowych a la ARKA. Na tych "kwotach" wzbogacić się nie sposób - zapewniam. A "obróbka" zwierzaka z takiej mordowni jest raczej kosztowna. Poniżej - przykładowe kwoty za kota (ceny z W-wskich lecznic, mocno zniżkowe):
Test FelV/FIV - 75 PLN
Odrobaczenie 10 PLN (Milbemax)
Morfologia/biochemia krwi - 40 PLN
Szczepienie przeciw chorobom zakaźnym (Versifel bez białaczki) - 30 PLN
Leczenie grzybicy - Min. 100 PLN (w tym dwukrotne szczepienie Biocanem i środki zewnętrznego stosowania)
Sterylizacja - kocur 60 PLN, kotka 100 PLN
Zauważ, że nie wliczam karmy (a musi być porządna, aby odkarmić takiego kota) i żwiru. I jest to kwota minimum - przy założeniu, że zwierzaki nie chorują. Na kociaki wykradzione rok temu z Korabiewic wydałam w ciągu miesiąca blisko 1000 PLN
No faktycznie - kokosowy interes :ryk:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt gru 23, 2011 13:33 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

Sosna, odnoszę wrażenie, że nie znasz definicji zysku...
Mam do Ciebie kilka prostych pytań:
1.) co to jest zysk i w jakich sytuacjach można mówić o zysku?
2.) co to jest strata i w jakich sytuacjach można mówić o stracie?
3.) co to jest przychód i w jakich sytuacjach można mówić o przychodzie?
4.) co to są koszty i w jakich sytuacjach można mówić o kosztach?

Czy znane są Tobie zapisy Ustawy o utrzymaniu porządku i czystości w gminach w kontekście sprawowania opieki nad zwierzętami bezpańskimi?
Czy znany jest Tobie zapis art. 7 ust. 4 Ustawy o ochronie zwierząt i administracyjny tryb postępowania, w tym na dalszym etapie tego postępowania - egzekucja należności?
Czy znasz regulacje prawne powiązane z w/w ustawami we wskazanym zakresie?

Twoje dotychczasowe sugestie albo wynikają ze skrajnej niewiedzy, albo z niewiedzy i nieudolnych prób wprowadzania ludzi w błąd.
Poza tym, udowodnij że organizacje osiągnęły jakikolwiek zysk w związku z niesieniem pomocy korabiewickim zwierzętom, lub że zysk taki został osiągnięty przez osoby niezrzeszone w tych organizacjach, a które zaopiekowały się zwierzętami z tej mordowni.
Jakieś dane? Fakty? Dokumenty? Zeznania świadków, ustne,pisemne? Masz cokolwiek na potwierdzenie swoich bełkotliwych wynurzeń?

panterra

Od: Pon gru 12, 2011 17:45

Post » Pt gru 23, 2011 15:00 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

Mógłby mi ktoś w jakiś trzymający się kupy sposób wyjaśnić, czemu Pan Kierownik umieszcza ogłoszenia adopcyjne na tablica.pl, za to nadal nie ma ich na stronie Lepszych Dni, gdzie rzekomo miała być lista zwierząt zakwalifikowanych do adopcji?

Ja wiem, że jestem durną, ciemną blondynką, ale może ktoś się zlituje i mnie oświeci, co tu się właściwie dzieje? 8O

http://tablica.pl/oferta/suczka-owczark ... DAwq1.html
http://tablica.pl/oferta/latek-pies-z-k ... DAwif.html
http://tablica.pl/oferta/laciatka-sunia ... DAwcl.html
http://tablica.pl/oferta/sliczna-suczka ... DAuXT.html

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Pt gru 23, 2011 15:07 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

Może dlatego że ma nadzieję, że tak szybciej znajdą dom? Oby tak było :ok: . Wiesz - grunt, że coś w ogóle robią, może na stronę wrzucą później :? :ok: :ok: za domy dla kotów i psów z Korabiewic :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]