PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 28, 2011 12:06 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Dolabro...ja tez bym zwiała. W kwestii oka jestem nadwrażliwa równie mocno co w kwestii cewnikowania :mrgreen:. Kiedyś już udowodniłam, ze pacjent mający...7% szans na przeżycie w chwili próbowania założenia cewnika potrafi biegać :ryk:. Do końca roku czekają cię już tylko same przyjemności - spokój, odpoczynek, mrumrando 24h na dobę :ok: :ok: :ok:

Jasdor...tsetsetsetsetse :twisted: ... ty wiesz co...po trzykroć :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Pon lis 28, 2011 12:08 przez Asia_Siunia, łącznie edytowano 1 raz

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pon lis 28, 2011 12:07 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Dolabro niezły harcore!!!
Ale na szczęście to już za Tobą!!
Bardzo dzielna jesteś!! :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon lis 28, 2011 13:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Doczytałam... ufff... i ...
Pozdrawiam wszystkie Siostry ze szczególnym uwzględnieniem chorych, zdrowiejących i martwiących się. Życzę zdrówka Wam i Waszym kociastym. Nie czuję się odpowiednią osobą do oceniania niczyich zachowań czy poglądów. Własne mam, ale niech pozostaną moimi własnymi :wink:

W temacie lidla - to mój ulubiony sklep :lol: Oprócz wyżej wymienionych polecam koncentrat pomidorowy (taki w słoiczkach), oliwę z oliwek, herbatki różniste, sery, zapuszkowane owoce, warzywa i ryby, mydła w płynie (mają chyba dwa rodzaje, polecam te bardziej gęste w opakowaniach 500ml :wink: ). NIE POLECAM zdecydowanie niwersalnego płynu do czyszczenia (łazienki, podłogi itp) z serii ekologicznej z octem - nie czyści, zostają smugi a śmierdzi octem jeszcze długo po użyciu. Próbowałam już z lidla wielu produktów i tylko z tego płynu byłam naprawdę niezadowolona. Natomiast płyn do toalet z serii eko jest już bardzo fajny :wink: Jeśli lubicie gruby i mocny papier toaletowy, spróbujcie tego z lidla - jest drogi, ale wart tej ceny.

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Pon lis 28, 2011 13:06 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Asia_Siunia pisze:Ja jeszcze poluję w Lidlu na płyn ze spryskiwaczem Lel (nie ma go w ciąglej sprzedaży...) - ponoć cudo do czyszczenia kafelek :ok:

Miało być Lel - spray doczyszczenia fug...nie kafelek. Do Mycia wszelakich ścian z kafelek polecam z W5 płyn do kabin prysznicowych - bez zacieków na kafelkach a i po kropelkach wody nie zostaje wiele śladów po spływają jak po kaczce... :wink:

A u nas rotawirus drugi dzień ale mała taka dzielna jest,że chyba medal jej dam za 100% celność do miski

Asia_Siunia

Post » Pon lis 28, 2011 13:08 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

A fugi takie naprawdę brudne (wylot ogrzewania kominkowego, próbowałam, ale nie idzie tego domyć :evil: ) doczyścił?

mmk

Post » Pon lis 28, 2011 13:10 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

mmk pisze:A fugi takie naprawdę brudne (wylot ogrzewania kominkowego, próbowałam, ale nie idzie tego domyć :evil: ) doczyścił?

Ja widziałam fugi przed czyszczeniem i po...dosłownie bieluteńkie jak nowe. Nawet takie w jaśminowym odcieniu, które po kilku latach zrobiły się ciemne wyszły jak świeżo położone... Dlatego jestem na niego taka...napalona :wink: .

Asia_Siunia

Post » Pon lis 28, 2011 13:13 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Dziękuję, musze zapolowac na ten płyn. Myślałam już, że jedynym wyjściem będzie odnowienie fug... :roll: Kiedyś były białe...

Doczytałam... Zdrówka życzę. Ratowirusy są paskudne, ale na szczęście zwykle nie trzymają długo :ok:

mmk

Post » Pon lis 28, 2011 13:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Dziewczyny.

Ja na samą myśł o sprzątaniu jestem...zmęczona.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon lis 28, 2011 13:24 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Mulesia pisze:Dziewczyny.

Ja też... i to bardzo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pon lis 28, 2011 13:25 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

joarkadia pisze:

A ja się zastanwiałam...czemu ja od rana raka zmęęczooona jestem :mrgreen:

Asia_Siunia

Post » Pon lis 28, 2011 14:36 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

mmk jest tez do czyszczenia podlog z octem? Nie dostrzeglam go u siebie, ale popatrze. Ja ten plyn do toalet z octem kupilam tak po prawdzie ze wzgledu na obszczane poslania kotow... Zaryzykowalam troche bo nie wiedzialam jak to bedzie w praktyce wygladalo ale koszt niewielki (4.99 chyba za butelke) no i zawsze mozna zuzyc do ubikacji czy dezynfekowania kuwety :)

Herbatki sa fajne tez, zgadzam sie :) Lidlowe oliwki sa niedrogie, nabial Pilosa za ktorym szaleje i niesmiertelne Pikoki - cos, co ratowalo w studenckich czasach, babcia zawsze wysylala mi paczki na swieta wyladowane Pikokami :) Ciasto tez jest dobre tzw babka piaskowa, wiem ze to nie to samo co pieczone ale w rankingu ciast z marketow ta Lidlowa wygrywa zdecydowanie.

ja o sprzataniu nie mysle, probuje sie zabrac za szafke z firanami, zaslonami i czyms jeszcze (nie wiem co to podejrzewam jakies moje ubrania zawiniete w torby i upchane ciasno). Wczoraj TZ zrobil mi mega niespodzianke, rano przywiezlismy kuchenke a potem ja pedem lecialam do Katowic gdzie spedzilam pare godzin ale zanim dotarlam do siebie bylo pozno. TZ umyl sam kuchenke, przemeblowal kuchnie, posprzatal ja caluska, wymyl podlogi, starl kurze w pokoju, smieci wyrzucil i gary pomyl... jak przyjechalam to mnie zatkalo. I dzieki Bogu bo jak mysle o porzadkach to... podobnie jak Wy, Siostry, zmeczona jestem...

zostaly mi tylko okna firanki, duzo prania ktore sie wlasnie kreci no i ukladanie ksiazek i pierdolek na drugiej czesci mebloscianki. czesc przelozylam do mocniejszych i wiekszych pudelek i poukladalam teraz reszta.

Piszecie listy do sw. Mikolaja? :) ja napisze w tym roku a co....
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon lis 28, 2011 14:38 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

dolabra pisze:Pomponie,
Byłam bliska zdarcia z siebie tej płachty, przez którą nie dało się oddychać, bo był tylko otwór na oko i uciec stamtąd, ale zdałam sobie sprawę że mam kilka otworów w oku i wystających z niego narzędzi, więc postanowiłam zostać...
Narazie nic nie widzę, ale zdrowienie w domu to dużo lepsze niż szpital..
DO końca roku zwolnienie..

Od samego czytania mam gęsią skórkę i bolą mnie oczy. Nie wyobrażam sobie czegoś takiego u siebie. Dzielna z Ciebie czarownica że to zniosłaś :ok: :ok: . Odpoczywaj dużo.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon lis 28, 2011 14:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Asia_Siunia pisze:
joarkadia pisze:

....bo zycie meczy? :roll: 8)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon lis 28, 2011 14:45 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

solangelica pisze:
Asia_Siunia pisze:
joarkadia pisze:

....bo zycie meczy? :roll: 8)

Taaak...zwłaszcza żarcie od rana białych michałków i picie kawy 8) ... a doopa rośnie ...

Asia_Siunia

Post » Pon lis 28, 2011 14:53 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Asia_Siunia pisze:... a doopa rośnie ...

Oj tam, oj tam ;).
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

[poprzednia][następna]