Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 13, 2012 23:01 Re: Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Bazyli szaleje z wędką i poluje na piłeczki, wyleguje się na grzejniku i wysypia na naszych kolanach. Noce spędza u córki na piętrze, bo my zamykamy sypialnię :mrgreen:
Nowy lokator jest panem w słusznym wieku - ponoć ma ok. 11 lat. Po śmierci właściciela trafił do schroniska :( Jego przyjaciółka znalazła dom, a on został, biedak, sam w schronie… Miał marne szanse na domek, bo jego uroda nie ujawnia się na pierwszy rzut oka. No i te lata… Jest jednak bardzo grzecznym i przyjaznym kotkiem. Z Bazylim obwąchali się, zachowują dystans, ale nie warczą na siebie. Koty rozumne i doświadczone :) Myślę, że pasują do siebie. I mam nadzieję, że się zaprzyjaźnią.
Proszę, wybaczcie ciągły brak zdjęć :oops: Znalazłam wreszcie baterie i ładowarkę (właśnie tkwi w gniazdku), ale jutro wcześnie rano wyjeżdżam i nie zdążę wrzucić fotek.
Niebawem czeka nas wizyta u weta z drugim kotkiem. Ze schroniska został wypisany teoretycznie zdrowy (był na kwarantannie, więc nie powinien był niczego złapać), ale póki mój wet go nie obejrzy, nie będę całkiem spokojna.

Hans

Od: Pt lip 07, 2006 17:32

Post » Sob sty 14, 2012 6:57 Re: Bazyli, megamiziak w swoim DS!

O, jak cudnie :dance: :dance2: :dance: Przygarnęliście bardzo dorosłego i schroniskowego kota, kocham Was za to :1luvu: :1luvu: :1luvu: Na pewno będzie dobrze.Nowy lokator ( a imię?, a umaszczenie?) miał towarzystwo, Bazyli również, chociaż Tino jest towarzyski inaczej , ale zawsze.Zaprzyjaźnią się na pewno!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob sty 14, 2012 9:44 Re: Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Hans pisze:Nowy lokator jest panem w słusznym wieku - ponoć ma ok. 11 lat. Po śmierci właściciela trafił do schroniska :( Jego przyjaciółka znalazła dom, a on został, biedak, sam w schronie… Miał marne szanse na domek, bo jego uroda nie ujawnia się na pierwszy rzut oka. No i te lata… Jest jednak bardzo grzecznym i przyjaznym kotkiem. Z Bazylim obwąchali się, zachowują dystans, ale nie warczą na siebie. Koty rozumne i doświadczone :) Myślę, że pasują do siebie. I mam nadzieję, że się zaprzyjaźnią.

Czy może chodzi o Kajtka z tego wątku schroniskowego? bo tak jakoś mi opis pasuje do niego...
viewtopic.php?f=1&t=130024&start=1215

JaEwka pisze:A Kajtuś to już grzeję doopkę w swoim domku :ok:
Obrazek
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Sob sty 14, 2012 22:13 Re: Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Sroczko, detektyw z Ciebie :ryk: A Hans to tajemniczy Don Pedro, Hitchcock, mistrz suspensu!

ewar

Post » Wto sty 17, 2012 21:40 Re: Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Wreszcie mam chwilę czasu, żeby wrzucić obiecane obrazki :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Bazyli wygląda na miśka, ale w rzeczywistości jest dzikim łowcą :twisted: Ostatnio upolował renifera :wink: Takiego srebrnego, brokatowego, z choinki. Niestety, nie udało mi się zrobić zdjęcia; ja po prostu za nim nie nadążam! Walczył z reniferem długo, były groźne warkoty, przyczajki pod fotelem, wypady i czołganie pod dywanikiem. Szaleństwo 8) Teraz renifer znowu gdzieś przepadł, może znajdzie się na następne święta…
Bazyli jest zazdrosny o Kajtka (którego zwiemy Łabędziem lub Bogusiem, ale to pewnie jeszcze się zmieni) i czasem napada na niego znienacka. Trudno mi powiedzieć, na ile są to zaproszenia do zabawy, a a na ile chęć pokazania, kto tu był pierwszy i kto w związku z tym rządzi. W nocy słychać szaleńcze tupoty i gonitwy; zazwyczaj chcą się też bawić rano, kiedy właśnie wychodzimy do pracy. Łabędź jest spokojniejszy, chyba ze względu na wiek. Muszę stwierdzić, że wygląda już sporo lepiej, futerko zaczęło mu błyszczeć. Nie ma to jak porządne wygłaskanie!
Hmm, Don Pedro, szpieg z Krainy Deszczowców? 8) Caramba!
Obrazek Obrazek Obrazek
Oto Boguś, zwany też Jarosławem Boberkiem ze względu na kształt ogona. Spokojnie mógłby nim wiosłować :lol: Nie wiem, czy stracił go w jakimś wypadku, czy taki się urodził. Ma poza tym, jak może widać na zdjęciu, imponujące kły… i chyba nic więcej w paszczy.
Nie udało mi się zrobić zdjęcia panów razem, bo występują tak w dwóch sytuacjach: albo spoczywają na mnie, albo poruszają się bardzo dynamicznie.
Boguś chyba był karmiony ludzkim jedzeniem, bo pcha się do talerza, włazi na stół, pije z kubka itd. Poza tym świetnie radzi sobie na schodach. Bazyli wchodzi już bardzo zgrabnie, ale w schodzeniu troszkę przeszkadza mu sztywność nóżki. Niemniej jednak schody nie są dla niego barierą. A kuwety stoją na najniższym poziomie, więc panowie mają sporo ruchu :wink:
Ewar, jeśli chciałabyś większe zdjęcia Bazylka, mogę Ci przesłać. Tutaj wrzuciłam nieduże, żeby szybko się wczytywały.

Hans

Post » Wto sty 17, 2012 22:24 Re: Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Och cudownie Kajtuś - Boguś szczęśliwy, w nowym domku, z kolegą!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek
Gżdacz ['] 07.12.2009r.

paulinka116

Od: Pon lis 10, 2008 23:52

Post » Wto sty 17, 2012 22:26 Re: Bazyli, megamiziak w swoim DS!

oooo "nasz" Kajtuś :1luvu: Bardzo się cieszymy, że trafił do takiego fajnego domku :ok: :P
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro sty 18, 2012 12:13 Re: Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Dzięki, Hans :1luvu: :1luvu: :1luvu: Cudne zdjątka :1luvu: Super zestaw black & white. Muszę zaprosić dzisiaj p.Izę, bardzo się ucieszy.Mam nadzieję, że koty się dogadają. Kto by pomyślał, że Bazylcio, ta siła spokoju tak się ożywi 8O Odrobina troski, trochę leków i MIŁOŚĆ czynią cuda :lol: :lol: :lol: :lol:

ewar

Post » Śro sty 18, 2012 22:10 Re: Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Kajtuś :1luvu:
Wspaniale trafił :1luvu: :ok:
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Czw sty 19, 2012 10:12 Re: Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Oba koty wspaniale trafiły :ok:

Tuka

Od: Pon cze 20, 2005 10:57

Post » Pon sty 30, 2012 12:47 Re: Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Hans, znajdziesz chwilę, aby coś napisać? Jak oba kocury się dogadują?

ewar

Post » Wto sty 31, 2012 18:24 Re: Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Hans, bardzo proszę....

ewar

Post » Sob lut 04, 2012 21:40 Re: Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Witajcie!
Przepraszam za brak informacji, ale miałam ostatnio kiepski okres - zdrowotnie i zawodowo :(
U kotów wszystko w porządku: śpią, bawią się, jedzą :) Czasem walczą, ale nie zaobserwowałam przewagi któregoś z nich. Czasami Bazyli zaczaja się i napada na Kajtusia, czasem Kajtek znienacka rzuca się na Bazyla. Ale za chwilę znów gonią razem mysz albo piłeczkę. Mają swoje ulubione miejsca w domu - Bazyli tradycyjnie na grzejniku lub na klawiaturze mojego kompa, a Kajtek lubi mieć kontrolę nad całością, więc spoczywa na oparciu fotela, który stoi centralnie w salonie. Często też śpią razem, najchętniej oczywiście na naszym łożu (i ja się im nie dziwię). Obaj są pieszczochami, trudno się od nich opędzić, ale Kajtek preferuje wypoczynek bierny przed TV, a Bazyli najbardziej gnębi mnie, kiedy usiłuję pracować na komputerze :twisted:

Bazyli jako sułtan:
Obrazek

A tu raczej jak wdzięczna hurysa:
Obrazek

Czasem trzeba popracować:
Obrazek

Ale bez przesady, bo potem musimy długo wypoczywać:
Obrazek

A najbardziej lubimy dużego człowieka, bo ma duże kolana:
Obrazek

Przepraszam wielbicielki Kajtusia, ale jego zdjęcia wyszły nieostre :( Mam nadzieję w następnym rzucie wrzucić więcej Kajtka, a może uda się cyknąć jakieś wspólne?
Uściski od Bazylego dla Ewar i Pani Izy, a od Kajtusia dla fanek ze schronu :wink:

Hans

Post » Sob lut 04, 2012 21:55 Re: Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Fajnie, że napisalas co u Was! Bazyli to szczesciarz!

Tuka

Od: Pon cze 20, 2005 10:57

Post » Nie lut 05, 2012 6:58 Re: Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Dzięki, Haniu :1luvu: Jak się cieszę, że oba koty przeszczęśliwe, to widać :dance: :dance2: :dance: Dzięki za pozdrowienia, przekażę p.Izie, zaproszę ją oczywiście, bardzo się ucieszy.

ewar

[poprzednia][następna]