Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 20, 2012 17:08 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

olafen pisze:Ja daję Citce w tej chwili więcej surowego, chudego mięsa. Ale mokre też dostaje, bo też chce.
Przeważnie kupuję serca indycze. Odkrawam tłuszcz i jej daję. Mam w domu tran - czy powinnam jej ten tran podawać?

Co do tranu to nie wiem :roll:
Ja daję z polecenia weta te kapsułki: http://www.i-apteka.pl/product-pol-2544 ... 0kaps.html
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt kwi 20, 2012 17:15 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Kupię i spróbuje dać Citce.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Pt kwi 20, 2012 18:08 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

i zeżarło mi post 8O a pisałam, że Stilka nie lubi różności. Mięsko jeść może bo Rudzik i Burasia Maja bardzo chętnie. Może w nagrodę dla mnie bardzo ładnie łyka lekarstwa :ok:

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Sob kwi 21, 2012 6:31 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

olafen pisze:Kupię i spróbuje dać Citce.

A Citka ma chorą tarczycę, tak? Bierze jakieś leki?
Może skonsultuj najpierw z wetem czy można jej to dawać?

olafen pisze:Ja daję Citce w tej chwili więcej surowego, chudego mięsa. Ale mokre też dostaje, bo też chce.
Przeważnie kupuję serca indycze. Odkrawam tłuszcz i jej daję.

A czy suplementujesz mięso? Koniecznie musisz jej uzupełniać witaminy i minerały których w chudym mięsie nie ma.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Sob kwi 21, 2012 14:12 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Ona oprócz tego mięska ma jeszcze obesity i trochę mokrego. Boję się jej dawać witaminy, bo te pobudzają apetyt, a ona ma go i tak olbrzymiego.

Na tarczycę bierze eutyrox.
Ma obecnie biedna zaropiałe oczka i chyba zostałyśmy bez weta, bo jej pani doktor zrobiła specjalizacje kardiologa i rzadko przyjmuje :(

olafen

Post » Nie kwi 22, 2012 16:32 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Witajcie :)
Trochę wiosny od nas :)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To się nazywa MYCIE SYNCHRONICZNE :))))

Następnym razem zrobimy lepsze zdjęcia - aparatem.
POZDRAWIAMY!!!!

Mimeta

Od: Pon sty 24, 2011 18:20

Post » Pon kwi 23, 2012 15:47 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Ale Lola urosła i jaki z niej duży kotek się zrobił :)
Dziękujemy za zdjęcia :) :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A jakie ma błyszczące futerko :1luvu: :1luvu: :1luvu:

olafen

Post » Pon kwi 23, 2012 19:24 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Zdjęcia śliczne, faktycznie futerko bardzo ładne. Moje kotki zdrowe i wszystko OK.
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon kwi 23, 2012 20:36 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Dziękujemy :)
Zmobilizowałyście nas do dzisiejszej sesji ;)

Obrazek

Wyglądam sobie na świat, oczywiście pod kontrolą.
Obrazek

Jestem już taka duża kota jak Mimi :)
Obrazek

...i lubię bardzo spać...:)
Obrazek

co widać :ryk:
Obrazek

zwłaszcza tutaj :oops:
Obrazek

...i tutaj :lol:
Obrazek

Obrazek

...i tak przez cały, dzisiejszy dzień :)

Mimeta

Post » Wto kwi 24, 2012 6:57 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Ale ona śliczna, futerko pod szyjką ma tak umaszczone jak moja Sisi, tylko mordeczka troszkę inna i na łapce ma dużą żółtą plamkę. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Czy przychodzi do Ciebie sama na kolanka abyś ją głaskała??
Obrazek

jasia0245

Post » Wto kwi 24, 2012 16:34 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

jasia0245 pisze:Ale ona śliczna, futerko pod szyjką ma tak umaszczone jak moja Sisi, tylko mordeczka troszkę inna i na łapce ma dużą żółtą plamkę. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Czy przychodzi do Ciebie sama na kolanka abyś ją głaskała??

Pani Jasiu, Lola i Sisi są bardzo podobne :ryk:
W końcu to siostrzyczki :P

Lolka przychodzi od razu jak siadam po turecku na kanapie i wyciąga się przyklejając wzdłuż mojej nogi. Czasem śpi na boku wyciągnięta, ale najczęściej leży przytulona, czterema łapkami do góry.
Na kolana nie wchodzi, ale wyciąga łebek, żeby ją głaskać i trąca noskiem, ociera się i mizia :)
Umie się upominać o mizianko, umie :)
Jest duuużo mniej płochliwa, wita nas pod drzwiami jak wracamy do domu po pracy - jest słodka :)
A najbardziej kotki cieszą się, jak ktoś z nimi w domu zostaje. Towarzyskie "szelmy" są :1luvu:

Mimeta

Post » Wto kwi 24, 2012 17:40 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Moje koteczki też mnie witają przy drzwiach jak słysz,ą że otwieram kluczami drzwi to od razu siedzą na baczność. Sisi jeszcze się boi lubi być blisko, siada na drukarkę, powącha moją rękę jak podstawie jej pod nos. Ale nie mogę jej nawet pogłaskać bo zaraz ucieka. Gdy siedzi na drukarce a włącznik mam zaraz nad jej główka pozwoli zapalić czy zgasić ale bacznie mnie obserwuje abym czasami nie chciała jej złapać. Chciałam i kilka razy złapałam ją znienacka to taka była wystraszona i spięta, piskała, że aż Pusia przybiegła zobaczyć co się dzieje. Kocham ją bardzo ale nie chcę na siłę ją oswajać i ją stresować. Czy Minetka zaraz przychodziła na głaski, czy po jakimś dłuższym czasie? Dobrze, że Pusia jest naprawdę oswojona mogą ją kiedy chcę wziąść na ręce, wygłaskać ile wejdzie. Lubi być noszona. Sisi już jest znacznie śmielsza ale jeszcze nie tak jak bym chciała. Sisi robi na podłodze fikołki, pokazuje brzuszek ale dotknąć się nie da. Kocham zresztą i jedną i drugą, każda inna ale są dla mnie śliczne i kochane, bo moje. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Wto kwi 24, 2012 17:51 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Sara na początku też piszczała, gdy próbowałam się do niej zbliżyć, a w tej chwili jest większym pieszczochem niż Oruś :)
Ale ja jej nie odpuszczałam, brałam na ręce na dwie, trzy minuty i puszczałam. Oczywiście w momencie, gdy miałam ją na rękach, obcałowałam całą jej główkę a wtedy ona zaczynała mruczeć. Potem zaczęła sama do mnie przychodzić, a teraz - nie lubi być na rękach, raczej obok, ale śpi wtulona we mnie i sceny miziania odbywają się najczęściej w nocy :)

Mimetko, zdjęcia super :)

Obrazek

Lola jest na prawdę piękna :) Sisi również :)

Dziś byłam u weta, tym razem z Citką. Zrobiliśmy badania. Jutro będą wyniki i 80 zł poszło. Citka użarła mnie tak w palca, ze krew strumieniami :wink: ciekła, ale boli bardzo. Mierzyliśmy cukier - ma wzorcowy - 80 :)

olafen

Post » Wto kwi 24, 2012 18:04 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

To znaczy, że grubasek jest zdrowy. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Wto kwi 24, 2012 18:06 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

olafen pisze:Sara na początku też piszczała, gdy próbowałam się do niej zbliżyć, a w tej chwili jest większym pieszczochem niż Oruś :)
Ale ja jej nie odpuszczałam, brałam na ręce na dwie, trzy minuty i puszczałam. Oczywiście w momencie, gdy miałam ją na rękach, obcałowałam całą jej główkę a wtedy ona zaczynała mruczeć. Potem zaczęła sama do mnie przychodzić, a teraz - nie lubi być na rękach, raczej obok, ale śpi wtulona we mnie i sceny miziania odbywają się najczęściej w nocy :)

Mimetko, zdjęcia super :)

Obrazek

Lola jest na prawdę piękna :) Sisi również :)

Mimetka taka sama śliczna jak moja Sisulka. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Dziś byłam u weta, tym razem z Citką. Zrobiliśmy badania. Jutro będą wyniki i 80 zł poszło. Citka użarła mnie tak w palca, ze krew strumieniami :wink: ciekła, ale boli bardzo. Mierzyliśmy cukier - ma wzorcowy - 80 :)
Obrazek

jasia0245

[poprzednia][następna]