Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- odszedł ['].....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 18, 2011 21:25 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

Dzisiaj odwoziłam Anię i Januszka do domu, leżał sobie grzeczniutko w transporterku, rozglądał się przez chwilkę, a potem położył się i usnął.
Ania spytała czy można coś jeszcze zrobić, czego spróbować, czy można jeszcze walczyć.
Co miałam powiedzieć, skoro wyniki USG mówią że wszystko w środku się rozpada, kotek nie je (zjadł troszkę wczoraj po kroplówce), całe dnie przesypia, można poczekać do jutra, poobserwować, może zdarzy się cud, może zaskoczy, ale nie można pozwolić żeby cierpiał.
Strasznie to trudne i strasznie niesprawiedliwe...

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon kwi 18, 2011 21:27 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

:cry:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pon kwi 18, 2011 21:27 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

wiem że wy to nie weci ale może ktoś miał podobny przypadek i będzie coś wiedział na ten temat my byliśmy iż u 2 weterynarzy i oboje powiedzieli negatywne wyniki. Z jednej strony nie chciały byśmy go usypiać ale z drugiej nie chcemy żeby się męczył :placz: :placz: :placz:

A.K. Januszek

Od: Wto kwi 12, 2011 18:26

Post » Pon kwi 18, 2011 21:28 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

Boże jak mi przykro !!!!!! Ja tez krótko cieszyłam sie małym 6 mc kotkiem , był chory na kardiomeopatje nie do wyleczenia , cieszyłam sie nim 2 mc. To staszne kiedy kotek odchodzi , Trzymajcie sie :placz: :placz: :placz:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Pon kwi 18, 2011 21:30 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

no niestety te chwile są strasznie trudne jakoś się trzymamy :placz: :placz: :placz: :placz: :? :?

A.K. Januszek

Post » Pon kwi 18, 2011 21:39 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

Aniu, a czy możecie tu podać to co wyszło na USG- to co tam jest napisane

Januszek jest bardzo spokojny, nie wygląda na cierpiącego, tylko zmęczonego
a jeśli się mizia, to chyba nie boli go...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon kwi 18, 2011 21:46 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

A nie jest karmiony ze strzykawki? Jakby mój kotek nie jadł karmiłabym go odpowiednimi środkami dla niedożywionych.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pon kwi 18, 2011 21:47 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

zwykle koty jak czują, że jest bardzo źle nie miziają się a chowają (do szafy, pod łóżko, gdzieś głęboko)...
Januszku, walcz!
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pon kwi 18, 2011 21:52 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

oby był to tylko głęboki kryzys, kotek śpi, a organizm walczy, oby skutecznie, Januszku trzymamy pazurki i kciuki :ok:

karolina w-n

Od: Wto gru 21, 2010 23:10

Post » Pon kwi 18, 2011 21:57 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

Dokładnie pisze:
Pęcherz moczowy miernie wypełniony. Niewielka ilość hiperechogenicznego osadu(raczej nabłonki). Nerki o zmienionej strukturze: Lewa 46 na 33 mm z licznymi hipoechogenicznymi tworami ok mm średnicy Prawa 49 na 29mm o podobnej budowie z nieregularną ścianą. Wątrobaizoechogeniczna do śledziony. We wnęce wątrobowej węzły chłonne ok 2 cm. Zgazowane pętle jelit i widoczne w ich sąsiedztwie hipoechogeniczne twory od kilku do kilkunastu milimetrów (najprawdopodobniej ww chłonne) Brak płynu w jamie brzusznej i klatce piersiowej.

A.K. Januszek

Post » Pon kwi 18, 2011 22:16 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

A jaka jest interpretacja Weta USG?
Jak wyniki kwi?
I czym jest leczony?
Edit: Mój przeżył rzut białaczki, ale nie zinterpretuje wyników USG, wątrobę można leczyć i leczy się ładnie, nie wiem w jakim stanie są nerki, jakie badania krwi... U nas było już bardzo źle, do immunostymulatorów (nie wiem dlaczego weci je wykluczają), antybiotyku o szerokim spektrum, doszedł steryd, bo było już naprawdę źle (silna anemia -blade błony śluzowe, prawie biały nos, opuszki łapek, uszka, węzłowica, afty itd.), do tego codzienne karmienie na siłę, kroplówki, żelazo, wit B i inne na wątrobę, z tego co pamiętam. Walczyliśmy długo, skoki temperatury były częste i to do wysokich wartości :(, często po sterydzie było lepiej, a za chwilę znów kryzys.. jednak żyjemy już ponad 1,5 roku od tego epizodu. Nie chcę przekonywać do leczenia, ale warto go skonsultować, przynajmniej my dość długo szukaliśmy miejsca, gdzie Kacuś dostałby szansę na leczenie i życie.. Większość wetów utożsamiało aktywną chorobę z brakiem możliwości wyleczenia. Ale też nic nie powiem, bo nie wiem o czym świadczy USG, może badania krwi, no chyba, że USG jest rozstrzygające, o ile może być, nie znam się, niestety.
Edit 2: może na wątku białaczkowców ktoś doświadczony doradzi ...
I już daje spokój... kciuki za Was :ok:
pwpw

Post » Pon kwi 18, 2011 23:02 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

lekarze którzy widzieli wyniki nie dawali szans
ale nie poddamy się- puki Januszek nie cierpi
trzeba spróbować wszystkiego, tylko żeby wiedzieć co
dlatego bardzo ważna każda opinia i sugestia :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon kwi 18, 2011 23:48 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

nie podobają mi się te nerki i info o powiększonych węzłach chłonnych
tfu, odpukać w niemalowane

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Wto kwi 19, 2011 5:21 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

Pierwsze kroki z rana do Januszka...jak przetrwaliście noc?
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Wto kwi 19, 2011 5:52 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

dołączam się co osób trzymających kciuki za Januszka - jak mu nocka minęła?
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

[poprzednia][następna]