KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 02, 2011 21:31 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

koteczka u Iwetki Lusia :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro mar 02, 2011 22:03 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Frytke jutro zabieramy na badania.
Dzwonila p.Beatka ze Stalowej ze jutro prawdopodobnie bedzie lapac i powiedzialam ze max 1 szt bo tylko 1 wolny boks, chce zlapac ta koteczke bez oczka czy z chorym oczkiem jakos tak, bo ona da jej sie zlapac.
Nie mozna od tej pani za duzo wymagac w spr.lapania kotow bo dziewczyna bardzo obolala i o kulach, miala isc do szpitala ale nie ma miejsca takze bedzie dzialac.
Pani Beatka bardzo sensowna kobieta.
Jak zlapie to podjedziemy do niej i zawieziemy na chatke do dolnego boksu.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro mar 02, 2011 22:34 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Sorki ale Apasza nie zamknęłam - zamknijcie go najwyżej rano.
Gracja faktycznie ma coś z pyszczkiem - jakieś takie ciemne pod brodą (może akurat ma tam takie futerko - nie wiem) ale ponadto ma moim zdaniem mocno czerwoną obwódkę wokół dziąseł, z jedzeniem u niej też licho - troszkę podziubała i jakoś tak chwilami jakby przekrzywia pyszczek - niestety nawarczała na mnie i uciekała i nie do końca się przyjrzałam ale ogólnie coś jest nie tak :(
Frytka ma rujkę i sika po ścianach boksu.
3 koty od Ewy to chyba swego czasu miały lepsze oczy - teraz dużo tej brązowej wydzieliny im się zbiera poniżej. A tak w ogóle to czym mają mieć smarowane te oczy? Neomecyną? Cornele-gelem czy obydwoma?
Puchatka rankę na plecach ma nadal, brzuch wydawał sie spoko. Ostatnio w wyniku pewnych sytuacji podjęłam decyzję, że biorę ją na DT ale dziś atakowała inne koty i to mi się nie podobało, więc jej nie wzięłam i dobrze skoro ma iść do DS :ok:
Kotka po sterylce jest super ale ubranko utrudnia jej sikanie.
Kocurek Stefan Bartek Batory (czy jak mu tam) nic nie jadł i był dość osowiały, Roki ok ;)

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw mar 03, 2011 8:13 Re: zakłądam nowy wątek proszę nie pisać

terenia1 pisze:A ja jeszcze wspomnę o grafiku dyżurów na przyszły tydzień :wink:
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 07.03.-13.03.2011
07.03. pon. rano Bona44 wie. Teresa
08.03. wt. rano brak wie. brak
09.03. śr. rano Bona44 wie. MaraS.
10.03. czw. brak wie.Teresa
11.03. piat. rano Asia,Bogusia wie. brak
12.03. sob. rano Martyna wie. brak
13.03. niedz. Alienor wie. Dorotka

z powodu zmiany w moim grafiku nie mogę przyjść 7 na dyżur ranny bo mam cały dzień u siebie przepraszam ale przyjdę 11 wieczór

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Czw mar 03, 2011 8:28 Re: zakłądam nowy wątek proszę nie pisać

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 07.03.-13.03.2011
07.03. pon. rano brak wie. Teresa
08.03. wt. rano brak wie. brak
09.03. śr. rano Bona44 wie. MaraS.
10.03. czw. brak wie.Teresa
11.03. piat. rano Asia,Bogusia wie. Bona44
12.03. sob. rano Martyna wie. brak
13.03. niedz. Alienor wie. Dorotka
Dzieki Bożenko zmieniłam.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw mar 03, 2011 10:06 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Byłam wczoraj u kotki z Chrobrego.Sciągnęłam jej szwy ,bardzo ładnie się zagoiła.Pani przekazała rekalmówkę jedzenia,kołdrę i rekalmówkę szmat na posłania jednorazowe.
Byłam tez u Kasi dzieci zebrały 89 zł na KCH,dostałam dwa worki posłań i reklamówkę jedzenia.
Dziś wszystko wrzucę na KCH.
Kołdrę i 1 worek od Kasi w niedzielę zawioze do schroniska
Nowe nabytki
Roky ala brytyjczyk
Obrazek
Obrazek
Mia po sterylce aborcyjnej
Obrazek
Obrazek

Ewa fotki kotów ze schroniska umieszczę na naszej str prosze wrzuć je na str schroniska

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw mar 03, 2011 10:15 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Oj Brytek chyba nieszczęśliwy w klacie :?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw mar 03, 2011 10:24 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Frytka już po pobraniu krwi do badania,wyniki będą dziś po południu do odebrania.
Jak nikt nie odbierze to ja mogę odebrać jutro po godz. 19 i dostarczyć do Chatki.
Roki zaopatrzony medycznie dzisiaj rano (oczka przemyłem i zakropiłem itd.).
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Czw mar 03, 2011 11:19 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kochani... po dlugiej nieobecnosci sie melduje tzn ja i Manka vel diabel tasmanski :) Mam uzbierane ok 50kg roznej karmy dzieki wspanialomyslnosci uczniow jednej z naszych szkol :) W przyszlym tyg podrzuce pake do KCH, mar_tika obiecala podzielic to miedzy Wasze kociaki a schroniskowe :)
Sciskam kociasto

toycia

Od: Pon gru 27, 2010 23:39

Post » Czw mar 03, 2011 12:16 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Jak tam tradycje u kociochatkowców :?:
ja już trzy pączki połknekłam :lol: :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Czw mar 03, 2011 12:32 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Na wszelki wypadek dziś zgłaszam - w poniedziałek po południu muszę jechać do Almawetu z Koi :( . Mała oprócz uszkodzonego oczka (drasnęło ją któreś półdiable weneckie w trzecią powiekę) miała niestety przetokę - czyli 2 gruczoły okołoodbytowe były przepełnione i znalazły ujście na zewnątrz zamiast do wewnątrz. Po smarowaniu jest dużo lepiej, ale i tak trzeba skontrolować. Czy ktoś z samochodem będzie miał czas i dobre serce żeby nas tam podrzucić? Jak nie to też da radę :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw mar 03, 2011 12:36 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Marta - serdeczne podziękowania dla pani Kasi jak zwykle :D
cieszę się, że kicia z Chrobrego ma sie dobrze, pani taka weterynaryjnie nie zorientowana za bardzo

a ta Mea po sterylce to widzę ze modelka do zdjęć :-)
czy ktoś ma dostęp do apteki homeopatycznej ? mozna jej podac na glisty lek albo poczekamy jeszcze kilka dni i podamy cestal, bo uwaga - kotka ma glisty

Wiesiu dzieuję bardzo, mam nadzieję, ze badania wyjda dobrze tylko co z jedzeniem kurcze blade na zdrowej częsci znowu Frytka zacznie wymiotować, musi szybko znaleleźć dom, taka śliczna tygrysia

Filomen

Post » Czw mar 03, 2011 12:52 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

A jak frytka znosi spotkania z innymi kotami.
Wiemy ze to ją stresuje i się boi 8O może to powodować wymioty stresowe :cry:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw mar 03, 2011 13:13 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Byłam dziś na badaniach okresowych i spotkałam tam pewnego przemiłego pan dr też ode mnie z pracy, (który od lat na zajęcia ze studentami i w ogóle do pracy zawsze zabiera ze sobą psa), któremu dałam kiedyś naszą ulotkę i dziś właśnie poinformował mnie, że zrobił zlecenie stałe na 30zł miesięcznie dla nas :D

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw mar 03, 2011 13:27 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

podziękowania dla pana dr :D

prośba do dyżurnych - kotka Stefka tzreba zacząć karmić na siłę jesli wieczorem nie będzie zjedzone.
uprzejmie proszę Martę lub Marcina o zdjecia.
Kocurek będzie ogłaszany

Filomen

[poprzednia][następna]