Swoja drogą mam globusa...ajajaj...dobijta mnie zanim sama to zrobię...

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
solangelica pisze:No tak, oto wlasnie lab na Brodowiczaodkad pamietam skarga goni skarge...
Dzyska, ja tez tak mialam - przesylka od Vil przyszla na drugi dzien. Jak zadzwonila do mnie i poinformowalam ja ze doszlo to zrobila wieksze oczy niz wilk przebrany za babcie Czerwonego Kapturka. Mysle ze wzieli sie na sposob i chca zatrzec zle wrazenie po zeszlorocznej obsuwie. Poza tym coraz wiecej osob zamawia kurierem a to dla poczty strata...
Ja mam dzis dzien nizu. Prosze o przytulenie.
solangelica pisze:(...)
Ja mam dzis dzien nizu. Prosze o przytulenie.
majencja pisze:Etiopia co dokładnie napisano na wyniku??? Jakie miano Escherichii ???
majencja pisze:Nie wiem jak u kociastych ale u ludzi robią antybiogram dopiero powyżej 10 do szóstej potęgi . Poniżej uznaje się za nieznamienną bakteriurię no i antybiogramu nie robią.
Pytanie o której psica sikała i kiedy mocz trafił do labu??Bo jeżeli mocz stał, nie był przechowywany w temp ok.4 stopni to bakterie tak kopuluja że hej no ich jest więcej![]()
Escherichia normalnie w dooopie sobie mieszkaPoza może być chorobotwórcza
majencja pisze:jest szczepionka Uro-Vaxom - w kapsułkach dogębna na escherichie , może to zamiast kolejnego antybiotyka?? No i bezwzględnie zakwaszanie moczu np przez podawanie wit C bo w kwaśnym bakterie zdychają
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek, Silverblue i 99 gości