Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 25, 2011 15:10 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

magaaaa pisze:Obrazek
A ta sierotka?? Ktoś wie??
Wygląda na bardzo pilny przypadek...

Jest szansa ustalić nr czy coś :?:

Co do zdziwienia - Kasia, a co powiesz o Sith, której nikt nie szukał? O Norwegach?
:evil: :evil: :evil:
Zresztą rasowy czy nie - wszystkie to arcydzieła.
A zgubionych kotów niestety mało kto szuka.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto sty 25, 2011 21:24 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

AnielkaG pisze:Wielbłądziu, kiedy jedziemy? Mi bardziej pasuje niedziela, jeśli w weekend.

Może być niedziela :D
Gdzie mam podjechać? Prosto na Paluch czy zgarnęłabyś mnie gdzieś po drodze (mieszkam na Imielinie)? O której?
Postaram się do wszystkiego dostosować :wink:

Dziewczyny, jaki Dziuńka ma numer?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro sty 26, 2011 14:26 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Dziewczyny, przejrzałam kwarantannę, ale nie znalazłam. Szukamy czarnej kotki sterylizowanej (przycięte ucho) z okolic ul. Kasprowicza, al. Zjednoczenia (w każdym razie Stare Bielany) zabranej przez Straż Miejską. Niestety nie wiem, czy zabrali kotkę żywą, czy nie, ale jeśli żyje to szukam jej tu.
Być może była potrącona przez samochód, inaczej chyba nie dałaby się straży zabrać. Jakaś pani mówiła, że z okna widziała, że kotka leżała.

Kotka czarna, ale z ciemnobrązowawym podszerstkiem, przycięte ucho (zaraz się dowiem które) i grzebyk na piersi (pod brodą). Brakuje tej kotki w stadzie, a świadek (pani z okna) opowiedziała tą sytuację zabrania przez straż.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro sty 26, 2011 14:51 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

joshua_ada, a kiedy to zdarzenie miało miejsce?
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro sty 26, 2011 14:57 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

[ quote] Szukamy czarnej kotki sterylizowanej [/quote]
zadzwoń do SM i zapytaj czy mieli taką interwencję i gdzie trafił kot, być może do lecznicy która ma umowę z miastem a nie na Paluch
AnielkaG

Post » Śro sty 26, 2011 14:58 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

zadzwońcie może do Straży?
Niektóre patrole nie odwożą kotów na Paluch tylko do lecznic, zwłaszcza tych chorych kotów, a kot po potrąceniu pomocy by wymagał. Niestety nie wiem, które lecznice teraz na początku roku maja umowę z Urzędem Miasta na przyjmowanie powypadkowców (to inna umowa niz z Gminą)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro sty 26, 2011 15:00 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Mysza pisze:zadzwońcie może do Straży?
Niektóre patrole nie odwożą kotów na Paluch tylko do lecznic, zwłaszcza tych chorych kotów, a kot po potrąceniu pomocy by wymagał. Niestety nie wiem, które lecznice teraz na początku roku maja umowę z Urzędem Miasta na przyjmowanie powypadkowców (to inna umowa niz z Gminą)

Na Żolu/Bielanach to chyba Anima?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro sty 26, 2011 15:41 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Dzięki, to będziemy dzwonić do SM i dowiadywać sie w lecznicach.
Kotki nie było od 5 dni (ale ona potrafiła znikąc na tyle, bo miała jeszcze inną stołówkę), zdarzenie o zabraniu pani mówiła dzisiaj karmicielkom, że widziała 4-5 dni temu z okna.
Dzięki raz jeszcze, bo teraz wiemy gdzie zacząć szukać. Może kota jeszcze żyje...
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro sty 26, 2011 20:59 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Wow, pierwsze widzę Artura i Paula, oni dalej do adopcji? Cudni są 8O

Ef25 jak tam Leon? Jak jego katar? Lepiej?
Jeśli chcesz, mogę Ci dokładnie opisać jak podawać leki strzykawką, ale obstawiam, że sama to opracowałaś już ;)

Jeśli chodzi o Tulę - dziś mamy zły dzień. Robi tylko w takim miejscu, że ja tam ledwo mam jak sprzątać. I robi ciągle, mimo że technicznie nie mam pojęcia, jak tam wchodzi. Zastawiłam to już niemal z każdej strony.
Krytej kuwety postawionej dziś chyba nienawidzi. Ugryzła mnie. Podrapała. Ugryzła i podrapała przy zakraplaniu uszu. Ugryzła (i to naprawdę mocno!) całkiem bez powodu przy głaskaniu.

Wzięta na ręce tuli się i mruczy. I ugniata.
I jeszcze ładnie bawi się wędką.

Ale dziś mamy zły dzień.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro sty 26, 2011 21:37 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Szalony toż to kobieta przecież - może globusa dostała :mrgreen:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro sty 26, 2011 21:46 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Arthura widziałam zabierając Sith.
Jest przepiekny! :1luvu:
Ostatnio edytowano Śro sty 26, 2011 22:02 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Post » Śro sty 26, 2011 21:50 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

No... chociaż ja nie fanka długowłosych, ale razem wyglądają bosko :1luvu:

Tula mnie nie lubi. Ma mnie już dość za te leki i w ogóle. I za uszy, za uszy zdecydowanie też.

Ona według mnie musi iść do domu z kotem. Widzę, jak się chce bawić z moją ręką, chwila głasków, a potem już drapanie i gryzienie (takie delikatne). Drugi kot byłby zachwycony, ja mniej.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro sty 26, 2011 22:02 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Takie podgryzanie może się odnosić tylko do ludzi.
Moja Gryźka mnie podgryza non stop, a z kotami się normalnie bawi i bije (z nerwem jest panienka :wink: )
Podgryzanie wbrew pozorom nie musi być czymś złym, niektóre koty tak okazują sympatię. Zwłaszcza kiedy podgryzają bez nerwów, spokojnie.
Gryźka jest sowizdrzał i nerwus, i ja sobie tłumaczę, ze podgryza mnie z miłości. Bo ja ją strasznie kocham, więc ona mnie też musi.
Ale jak ma humorek, jak się zacznie przytulac i mruczeć... Mmmmm
No...

magaaaa

Post » Śro sty 26, 2011 22:08 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Szalony a może behawiorysty się trzeba poradzić, co z tą Tulą czynić? A na te uszy to może advocat... nie musiałybyście walczyć codziennie z maścią :ok:

Arthur z Paulem to boska para :lol: , ale ja się zakochałam w Mietku...
Obrazek Obrazek

Mietek jest po drutowaniu nogi, już ma wyjęty drut, ale jeszcze skakać za bardzo nie może... Może za to iść już do domku. Gdyby ktoś szukał niewychodzącego łamacza kobiecych serc, to Mietek się pisze :roll:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro sty 26, 2011 22:11 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Szalony, a co z uszamy???

magaaaa

[poprzednia][następna]