ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. KotkiWysterylizowane

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 02, 2011 21:45 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśWDS/ PiotrekJedzieDoNowegoDomu

Koty Agaty są bardzo, bardzo zadbane, widziałam na własne oczy i w dodatku super miziaki. :kotek: :kotek:

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Czw lut 03, 2011 13:16 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśWDS/ PiotrekJedzieDoNowegoDomu

golla pisze:Maciuś i Piotrek w nowych domach :ok: Szybko Ci idzie Agata z adopcjami, został jeszcze Kris i Kamil, kto chętny?

Oj nie wiem czy szybko, Kris i Kamil pewnie już u nas zostaną na stałe, Maciuś sam sobie dom znalazł przypadkiem i nikogo nie pytał o zdanie :wink: , a Piotrek też troszkę czekał.
golla pisze:Koty Agaty są bardzo, bardzo zadbane, widziałam na własne oczy i w dodatku super miziaki. :kotek: :kotek:

I, przede wszystkim, są utuczone. :twisted:
Krisowi zwisa brzuch a Kamil zrobił się " krowiasty ".

Renatko, przelałam Ci pieniądze dla Maniusia na luty.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Pt lut 04, 2011 11:06 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśWDS/ PiotrekJedzieDoNowegoDomu

Dzisiaj Piotruś jest ostatni dzień u mnie, smutno mi z tego powodu, ale wiem, że dobrze robię. Jutro po śniadaniu, chciałabym wyjechać dość wcześnie, ruszamy do Włocławka.

Chyba wybiorę się dzisiaj nakarmić kocichy na cmentarzu. Niby nie ma mrozu dużego, ale jest zimno, wietrznie i jeszcze śnieg zaczął sypać. :roll:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pt lut 04, 2011 13:15 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśWDS/ PiotrekJedzieDoNowegoDomu

Zrobiła się wstrętna pogoda, mam nadzieję, że jak jutro będziesz jechac do Włocławka z Piotrkiem to będzie ładnie. W zasadzie to Piotuś nie będzie daleko od nas w końcu w kujawsko-pomorskim. :ok:

golla

Post » Pt lut 04, 2011 13:38 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśWDS/ PiotrekJedzieDoNowegoDomu

Podobno jutro ma być taka sama paskudna pogoda jak dzisiaj.
Ktoś jest chętny, żeby się ze mną przejechać ok. 18 nakarmić kocichy?
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pt lut 04, 2011 15:05 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśWDS/ PiotrekJedzieDoNowegoDomu

dzisiaj nie dam rady szkoda :cry:
za jutrzejszy wyjazd trzymam :ok: :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pt lut 04, 2011 21:53 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśWDS/ PiotrekJedzieDoNowegoDomu

Właśnie spakowałam Piotrka. Denerwuję się przed jutrem.

Byłam nakarmić kocichy cmentarne. Gdy podjeżdżałam pod cmentarz zauważyłam kucającą postać przy nawiewie. Podeszłam, była to pani, która, jak się okazało, karmi koty 2 razy w tygodniu-we wtorki i piątki 8O Podejrzewam, że dość regularnie.
Kocichy były 2. Wg pani były to 2 starsze kotki, a trzecia-młodsza gdzieś się podziewała. Rzeczywiście, ostatnio, jak byłyśmy na karmieniu, to ta trzecia też urzędowała kawałek dalej, miski ją jakoś nie interesowały. Uprzedziłam panią, że kotki mogą zniknąć niedługo na ok. 2 tygodnie, bo chcemy je wykastrować, powiedziałam też o tym, że kocięta i podrostki stamtąd zabrałyśmy-pani mówiła, że szukała ich przez jakiś czas.
Akurat dzisiaj pani podawała im w kocim paszteciku Proverę 8O
Gdy zostałam sama poszłam jeszcze zapalić znicze na grobie Witka i nagle na cmentarzu zjawiła się, z podniesionym ogonem, w podskokach, trzecia kotka. Przyjrzałam się jej i faktycznie jest mniejsza od tamtych dwóch, to gówniara jeszcze. Towarzyszyła mi przy grobie, a potem, gdy ruszyłam w stronę furtki, szła ze mną. Pokiciałam do niej i zaprowadziłam do misek, bo głupizna przegapiła karmienie-takie sprawiała wrażenie. Z ochotą zaczęła pałaszować kocie żarełko. Bez problemu dała się głaskać jeszcze przed karmieniem.
Ona jest oswojona, dwie starsze kocichy są bardziej strachliwe i cwane.
I tu pojawia się problem. Ta najmłodsza kotka to " wypisz" "wymaluj" Maciuś. Budowa, figura i wielkość jak on, podniesiony ogon i podskoki jak on. Podejrzewam, że niezła pieszczocha by z niej była gdyby trafiła do domu. :(
Szkoda jej na tym cmentarzu. Tak na prawdę przydałby się dla niej dom tymczasowy albo stały.
Jak ją złapiemy na sterylkę i trafi na przetrzymanie do fundacji to wtedy się upewnimy czy ona nadaje się do adopcji. Niestety, myślę, że tak. :(
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Nie lut 06, 2011 16:32 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśWDS/ PiotrekJedzieDoNowegoDomu

Dobra w poniedziałek postaramy się coś złapać, młoda, stara, byle coś w ogóle. Pani z Proverą to dobry znak, dość inteligentna i zapobiegawcza, dobrze, ze jej Agata powiedziałaś o podrostkach i maluchach, bo ja też się martwię jak nie znajduję jakiegoś mojego bezdomniaczka a tu później się miło dowiaduję, że ktoś go wziął do siebie itd. Zrobiło się cieplej, lepiej dla dziczków, tylko ruja zacznie się szybciej, trzeba działać, następne miejsce będzie czyste :lol: Jak ktoś spotka tą panią po sterylkach to trzeba będzie jej powiedzieć, żeby więcej provery nie podawała. A tam są 3 czy 4 kocice w końcu, bo raz chyba naliczyłyśmy 4? :roll:

golla

Post » Pon lut 07, 2011 8:48 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśWDS/ PiotrekJedzieDoNowegoDomu

Wg mnie, co potwierdziła tamta pani, są 3 kocice. Dwie starsze i jedna młodziutka.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pon lut 07, 2011 8:59 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśWDS/ PiotrekJedzieDoNowegoDomu

Dzisiaj po 18 będziemy z gollą próbowały coś złapać.
Czy ktoś jest chętny jutro też w godzinach popołudniowych pomóc mi łapać, bo raczej nie uda nam się złapać całej trójki jednego dnia :?:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pon lut 07, 2011 10:05 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśiPiotrelloWDS. KtoPomożeJutro???

jutro mogę, dam Ci znać do 15 czy dam radę i dzisiaj podjechać na łapankę :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pon lut 07, 2011 10:56 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśiPiotrelloWDS. KtoPomożeJutro???

na dziś mamy wolne 3 klatki; czekamy jak wyjdzie Wasze łapanie
:ok:

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Pon lut 07, 2011 11:09 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśiPiotrelloWDS. KtoPomożeJutro???

PearlRain pisze:jutro mogę, dam Ci znać do 15 czy dam radę i dzisiaj podjechać na łapankę :ok:

Ok, w takim razie czekam.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pon lut 07, 2011 11:11 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśiPiotrelloWDS. KtoPomożeJutro???

agatka, wybacz że pozwolę sobie na Twoim wątku na małą prywatę :oops:
ale bardzo prosimy o oddanie głosu w ankiecie na Fundację KOT .Postanowiłysmy w tym miesiącu spróbować , bo z kasą coraz gorzej :cry:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon lut 07, 2011 11:16 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśiPiotrelloWDS. KtoPomożeJutro???

becia_73 pisze:agatka, wybacz że pozwolę sobie na Twoim wątku na małą prywatę :oops:
ale bardzo prosimy o oddanie głosu w ankiecie na Fundację KOT .Postanowiłysmy w tym miesiącu spróbować , bo z kasą coraz gorzej :cry:

Nie ma sprawy. Już zagłosowałam, ale widzę, że bardzo kiepsko z głosami. Prowadzi AFN.

Prosimy o głosy na Fundację Kot http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=123682&start=0.
Fundacja ma do wykarmienia bardzo dużo kotów.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

[poprzednia][następna]