ADOPCJE POZYTYWNE (współczynnik 0,93) - mazurskie koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 28, 2010 12:05 Re: ADOPCJE POZYTYWNE (współczynnik 0,93) - mazurskie koty

No mnie to chyba tylko przez sentyment, bo palcem nie kiwnęłam.... poza zeżarciem mazurskich grzybków :ryk:

Całej ekipie za to z czystym sumieniem GRATULUJĘ! Niemożliwi jesteście :1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Czw paź 28, 2010 12:09 Re: ADOPCJE POZYTYWNE (współczynnik 0,93) - mazurskie koty

Widziałem we wtorek nad Liwcem kota, co nadawał by się idealnie, ale:
po pierwsze - nie miałem jeszcze zamówienia
po drugie - był dorosły, ale za to wielkości psa (tak chciał zamawiający, czego oczywiście w przypadku dachowców, to nigdy nie wiadomo co Mendel nadziałał)
po trzecie - urody przecudnej - góra i głowa czarne jak smoła, od spodu śnieg i do tego czarne skarpety
po czwarte - wyglądał na czyjegoś, zadbanego kota (a może to kotka była?)
TCNLK - czyli ten co nie lubi kotów
http://marchewki.eu/

przeplyw

Od: Wto lip 20, 2010 22:21

Post » Czw paź 28, 2010 12:10 Re: ADOPCJE POZYTYWNE (współczynnik 0,93) - mazurskie koty

spinca pisze:No mnie to chyba tylko przez sentyment, bo palcem nie kiwnęłam.... poza zeżarciem mazurskich grzybków :ryk:

jako kierownik tego bałaganu, oczekuje bardziej wyrazistych wyrazów :oops:

przeplyw

Post » Czw paź 28, 2010 12:10 Re: ADOPCJE POZYTYWNE (współczynnik 0,93) - mazurskie koty

Żeby nie było zwrotow z powodu niemożności zasmyczenia :mrgreen:
Moja pierwsza lubiła spacery
Obecnym nie byłam w stanie smyczki zapiąć, wypinały się, zanim kończyłam :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw paź 28, 2010 12:17 Re: ADOPCJE POZYTYWNE (współczynnik 0,93) - mazurskie koty

Tu są czteromiesięczne bliźniaczki- pingwinki, ale dziewczynki. Akurat transport z Radomska do W-wy w trakcie organizacji dla innych kotów, więc no problem. Ale dziewczynki
Szczerze mówiąc po sterylizacji to traci na znaczeniu...

taizu

Post » Czw paź 28, 2010 12:18 Re: ADOPCJE POZYTYWNE (współczynnik 0,93) - mazurskie koty

Jeszcze sprawdzę, ale wydaje się, że ta smycz to opcja. Trudno przecież przewidzieć jak w przyszłości będzie się zachowywał, trzy miesięczny dziś kociak

przeplyw

Post » Czw paź 28, 2010 12:19 Re: ADOPCJE POZYTYWNE (współczynnik 0,93) - mazurskie koty

taizu pisze:Tu są czteromiesięczne bliźniaczki- pingwinki, ale dziewczynki. Akurat transport z Radomska do W-wy w trakcie organizacji dla innych kotów, więc no problem. Ale dziewczynki
Szczerze mówiąc po sterylizacji to traci na znaczeniu...

Masz jakieś foto? i czy można bliźniaki rozdzielić. (przykład mamy nie koniecznie pozytywny :mrgreen: )

przeplyw

Post » Czw paź 28, 2010 12:20 Re: ADOPCJE POZYTYWNE (współczynnik 0,93) - mazurskie koty

w kwestii zasmyczenia to powiem tak: jeśli smyczenie a właściwie szeleczkowanie się zacznie W DOMU (!) w wieku najpóźniej 5-6mcy (kiedy kot jest jeszcze siłowo do opanowania bez większych strat w kociach i ludziach) to spoko da radę.
Gorzej z kotami nadreaktywnymi i histerykami. Co z tego że im się smyczę zapnie, skoro kot na samo słowo "spacer" "na dwór" dostaje szału albo paniki, wtedy spacerki sobie trzeba sobie odpuścić :)

Więc kot musi być z natury ciekawski luzak, z takim żadne szeleczki nie powinny być problemem :ok:

Ja mam trzech kocich facetow na stanie ale każdy jeden w drugiego buryburybury. 5tygodniowe brzdące.
Ostatnio edytowano Czw paź 28, 2010 12:21 przez Poker71, łącznie edytowano 1 raz

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Czw paź 28, 2010 12:21 Re: ADOPCJE POZYTYWNE (współczynnik 0,93) - mazurskie koty

Zerknęłam -transport do W-wy szykuja 1. listopada

taizu

Post » Czw paź 28, 2010 12:25 Re: ADOPCJE POZYTYWNE (współczynnik 0,93) - mazurskie koty

Poker71 pisze:w kwestii zasmyczenia to powiem tak: jeśli smyczenie a właściwie szeleczkowanie się zacznie W DOMU (!) w wieku najpóźniej 5-6mcy (kiedy kot jest jeszcze siłowo do opanowania bez większych strat w kociach i ludziach) to spoko da radę.
Gorzej z kotami nadreaktywnymi i histerykami. Co z tego że im się smyczę zapnie, skoro kot na samo słowo "spacer" "na dwór" dostaje szału albo paniki, wtedy spacerki sobie trzeba sobie odpuścić :)

Więc kot musi być z natury ciekawski luzak, z takim żadne szeleczki nie powinny być problemem :ok:

Z moimi zrobiłam , jak radzisz, wiek, dom itp. Wolały sprawdzać, co jest poza szeleczkami, zdecydowanie...

taizu

Post » Czw paź 28, 2010 12:28 Re: ADOPCJE POZYTYWNE (współczynnik 0,93) - mazurskie koty

taizu pisze:Zerknęłam -transport do W-wy szykuja 1. listopada

ale pokaż foty

przeplyw

Post » Czw paź 28, 2010 12:31 Re: ADOPCJE POZYTYWNE (współczynnik 0,93) - mazurskie koty

taizu pisze:Z moimi zrobiłam , jak radzisz, wiek, dom itp. Wolały sprawdzać, co jest poza szeleczkami, zdecydowanie...

zaawsze próbują :ok: z Gryzeldą walczyłam dwa tygodnie nawet za pomocą, wstyd mi, łapówek :mrgreen: ale byłam uparta i za każdym razem zostawała w szeleczkach ciut dłuzej. najpierw 5 minut, potem 15 itd :ok:

to znaczy każdy kot inny, nie wykluczam oczywiscie ze są takie co to za chiny ludowe z przystawkami się nie dadzą, ale z większością można ten opór ubrankowy zwalczyć :mrgreen:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Czw paź 28, 2010 12:31 Re: ADOPCJE POZYTYWNE (współczynnik 0,93) - mazurskie koty

przeplyw pisze:
taizu pisze:Zerknęłam -transport do W-wy szykuja 1. listopada

ale pokaż foty

Sorry viewtopic.php?f=13&t=116282&start=0
Julka z siostrą

taizu

Post » Czw paź 28, 2010 12:55 Re: ADOPCJE POZYTYWNE (współczynnik 0,93) - mazurskie koty

przeplyw pisze:
spinca pisze:No mnie to chyba tylko przez sentyment, bo palcem nie kiwnęłam.... poza zeżarciem mazurskich grzybków :ryk:

jako kierownik tego bałaganu, oczekuje bardziej wyrazistych wyrazów :oops:

Nie kuś publicznie! 8)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Czw paź 28, 2010 13:44 Re: ADOPCJE POZYTYWNE (współczynnik 0,93) - mazurskie koty

Zaznaczam wątek, wpadłam tu niejako przez przypadek, przeczytałam tylko fragmenty, ale już jestem pod wrażeniem.
przeplyw, szacun ogromny :ok:
Poczytam w wolnej chwili
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

[poprzednia][następna]