[Białystok8]Prosimy o głosy w KRAKVEVECIE - 99 kociaków :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 06, 2010 19:43 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Wioski pod tykocinem, ehhh...Wiem, jacy to są ludzie-kiedyś tam mieszkałam. A po co kuweta ? Niech ... do doniczek ! A piesek ? Będzie miał futro na zimę. A kastracja ? A po co tam ! Tylko pieniądze się wydaje niepotrzebnie.

A potem-kwiatki zniszczone-wina kotka
Piesek pogryzł kota-wina kotka (po co tam się pchał ?)
Oblane drzwi i schody-wina kotka

Takie jest ich myślenie, niestety.

A ja jak mówiłam szukam małą kotkę (najlepiej wysterylizowaną) lub kocurka dla miłej pani z dobrzyniewa :) Kotek ma być pół na pól-trochę domowy, trochę podwórkowy :)

asica15

Od: Nie cze 06, 2010 13:26

Post » Wto lip 06, 2010 20:58 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Brygada łapiąca dzisiaj łapnęła kocią mamę - biało-burą łagodną koteczkę i jej 3 kociaki.
Ale miałyśmy niedosyt i jeszcze dobrałyśmy 2 kociaki-czarnulki, niestety z chorymi oczkami. Mam nadzieję, że po leczeniu będą śliczne, zdrowe ślipka :ok:

Wszystkie DT pękają w szwach. Matko Naturo, może już kończyć wysyp kociąt :lol:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Wto lip 06, 2010 22:00 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Ja bym tak nie demonizowała tego amstaffa. To wbrew pozorom nie są krwiożercze bestie, które tylko czekają, żeby coś pożreć. Jak tak bardzo się boimy, że pies nagle przestanie tolerować kotka to lepiej w ogóle przestać oddawać je do domów z pieskami... Wszystko zależy od wychowania. No może mają troszkę większe predyspozycje do gonienia i polowania bo są terrierami, ale terrierami są też np. yorki...

I jeszcze mam pytanko jakie są plany co do tych czarnulków złapanych z niedosytu. Ewidentnie potrzebują leków/wizyty u weta. Szczególnie ten chudziutki. Bardzo ciężko oddycha i jest jakiś taki mizerny... Drugi wygląda dużo lepiej, ale jak mieszkają razem to pewnie też ma jakiegoś syfka. A ja że tak powiem jestem goła i wesoła, zorientowałam się właśnie, że nawet transporterka nie mam żeby je do weta zawieźć, więc pewnie potrzebne będzie taxi kocie albo lekowe w najbliższym czasie.

Bakteria

Od: Sob mar 07, 2009 16:24

Post » Wto lip 06, 2010 22:02 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Witam! Co prawda nie w temacie ale sprawa bardzo pilna!Poszukuję transportu na sobotę z Warszawy do Białegostoku dla pieska jadącego z Częstochowy.Trzeba go zabrać z dotychczasowego miejsca gdyż chcą go uśpić bo....... szczeka!A co ma robić pies?miauczeć???Może ktoś wie coś w tym temacie?

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Śro lip 07, 2010 7:48 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Aga pokaż te niebieskie cuda :roll:
Nie zadzwoniłaś wczoraj, a ja miałam taka nadzieję na telefon :wink:

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Śro lip 07, 2010 9:07 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

monia3a pisze:Prawie syjamkę mogę wziąść do siebie ale po sterylce po zdjęciu szwów najlepiej. Do tej pory może odda się młody i moja Cleo troszkę dojdzie do siebie, dziś z nocnych szaleństw wróciła oskalpowana na tylnej łapie 8O zaraz idziemy do weta, echh koty

monia3a pisze:Aga pokaż te niebieskie cuda :roll:

8O O kurcze, a to tylko takie koty się liczą - prawie syjamki i niebieskie cuda :?:

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Śro lip 07, 2010 10:27 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Czarnulka21 pisze:
monia3a pisze:Prawie syjamkę mogę wziąść do siebie ale po sterylce po zdjęciu szwów najlepiej. Do tej pory może odda się młody i moja Cleo troszkę dojdzie do siebie, dziś z nocnych szaleństw wróciła oskalpowana na tylnej łapie 8O zaraz idziemy do weta, echh koty

8O O kurcze, a to tylko takie koty się liczą - prawie syjamki i niebieskie cuda :?:

Liczą się jeszcze rude :twisted:
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Śro lip 07, 2010 10:51 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

A najbardziej puchate. Jakie oszołomy dzwoniły jak było napisane, że Lusia ma przedłużane futerko :mrgreen:
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Śro lip 07, 2010 11:04 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

A ja mam małą puchatkę lub puchatego.
Cha, cha, cha....
I nie dam....
I co?

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Śro lip 07, 2010 11:42 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Czarnulka21 pisze:

Śmieszna jesteś.

Prawie syjamkę i tak mam pod opieką tyle tylko, że jest w biurze TOZ bo jakoś nie widzę lasu rąk aby dać jej DT

O niebieskich Aga rozmawiała ze mną wcześniej ale jej odmówiłam z braku miejsca i nie ważne czy byłby to koty z rodowodami czy zwykłe buraski na dzień dzisiejszy nie wezmę żadnego, jeszcze coś chcesz wiedzieć czy będziesz dalej mnie oceniać nie znając szczegółów ??

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Śro lip 07, 2010 13:32 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Śmieszna? może i tak :D Tylko czytając to co piszesz , tak to właśnie odebrałam, że wolisz tymczasować tylko puchatki, prawie syjamki i inne piękności np. niebieskie

Nie była to ocena tylko napisałam co o tym myślę i jak ja to widzę.

Jesteś przedstawicielką instytucji działającej na szerszą skalę i powinnaś wiedzieć o tym skąd brak lasu rąk - wszystkie domy tymczasowe pękają w szwach tyle jest kociej biedy pod opieką tych osób.

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Śro lip 07, 2010 14:28 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Agatka stworzyła Kotkowo aby pomagać, nie kłócić się, czy wytykać, haaalooooo , kciuki za foootra :1luvu: :ok:
Ostatnio edytowano Czw lip 08, 2010 7:45 przez ellza1, łącznie edytowano 1 raz

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Śro lip 07, 2010 18:53 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

kciuki za szybkie i dobre adopcje naszych kiciów :ok:
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Śro lip 07, 2010 19:31 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

MalgorzataJ pisze:A maluchy tymczasujące u mnie to straszne syczące potwory :D , gotowe do gryzienia, dotknąć się nie dają ale i tak bardzo kochane i śliczne panienki:1luvu: Poczekamy spokojnie i zobaczymy co z nich będzie.

To te co były u P. Jani a pózniej w Medwecie?Dalej takie syczące i wszystkie to panienki 8O ? Charakterki to mają chyba po mamusi-też taka sycząca.Dobrze,ze udało się je wyłapac bo jeszcze trochę i były by zupełne dzikusy.Niedługo trzeba będzie zrobić kolejne podejście do złapania nieuchwytnej mamuśki.
Obrazek

marzena68

Od: Wto sie 11, 2009 13:58

Post » Śro lip 07, 2010 19:31 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Oj, nie kłócimy się, bo będę bić po łapkach (jak zawsze grozi Ula)
Więc tak - brygada łapiąca dostarcza nam codziennie rozrywki w postaci gimnastyki umysłowej gdzie toto upchnąć. ALe super że są, bo nie każdy kotek przyjdzie na "kici kici" (a tak mysleli dziś panowie z Eko-patrolu" :evil: )
Po kolei -
syfki niebieskie (całkiem nie- syfkowe) pojechały do pani Jagody, która ma u siebie pozostałości Ufków i kotkę Sówkę.
Dziś natomiast wzbogaciła się jeszcze o mamę błękitków. Ma więc oprócz swoich 2 dorosłe kotki i 3 (z 4) błękitków.
Monia3a- starałam się być subtelna :D
Pakiet zasmarkańców pojechał do Bakterii do suszarni. Ale to kićki wymagające sporo pracy - oczki paskudne. Dziś więc pojechałam po nie, zawiozłam do lecznicy skąd odebrała je Czarnulka. Ma więc u siebie 4 Kraszewianki + Pumkę + w Zasmarkańce (muszę popracować chyba nad bardziej marketingową nazwą?) kociaki zaflukane, zwłaszcza jeden...
Takie bidne:
Obrazek
Dziś natomiast zadzwoniła dziewczyna, że kot bez oka i mocno kulejący leży na Piłsudskiego.Wczoraj próbowała go złapać do transporetra. Ale jako że kot nie zainteresowany jedzeniem to jej się nie udało - do klatki łapki pewnie też by nie wszedł. Podałam jej tel do Eko Patrolu (bo ponoć mamy u nas pogotowie weterynaryjne a z opisu wnioskowałam, że kot powypadkowy). I co? Panowie przyjechali z gołymi rękoma. Zakiciali nawet :roll: A kot szarpnął się i ostatkiem sił zwiał... Ta...
Po południu przejeżdżałam, obejrzalam okolicę ale nie znalazłam.
Po 15 poszła Kassja - kot wrócił pod balkon pod którym znalazła go dziewczyna. Nie licząc na Eko Patrol Bogusia zarzuciła na niego narzutę i spakowała do klatki na papugę. Następnie zadzwoniły do Eko Patrolu - dwóch rosłych panów przyjechało, pokiwało z uznaniem głowami i kota zabrało.
nie ma to jak podejście profesjonalne :wink:
Dzwoniłam właśnie do Canwetu - kot jest na obserwacji...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

[poprzednia][następna]