Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 21, 2010 16:52 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Jestem przerażona i przygnębiona.
W tą zimę (przypomnę, że temperatury były bardzo niskie) mój tata (mam 15 lat) zalazł w piwnicy 3 kociaki. 2 udało nam się złapać, 3 niestety nie. Te dwa były tak przemarznięte, że nawet podobno nie broniły się przed wzięciem na ręce. Od razu oczywiście wylądowały w łazience tuż koło grzejnika opatulone kocami, potem daliśmy im to, co wydało mi się dobre - rozcieńczone z wodą mleko i w tym rozmoczoną bułkę (na miau byłam od pół roku, dołączyłam do grupy wolontariuszy w katowickim schronisku na początku zimy, dlatego w kwestii maluszków nie wiedziałam praktycznie nic). Od razu potem przerażona napisałam na forum w wątku katowickim. Chcieliśmy odwieźć małe do schroniska, jednak kategorycznie nam to odradzono (akurat wtedy w schronie była pp), a u nas zostać nie mogły (moja kotka była dopiero tydzień po szczepieniach które przeprowadziliśmy w związku z moimi częstymi wizytami w schronie, bo wcześniej jako koci żółtodziób nie miałam pojęcia po jakim czasie należy je powtórzyć i oczywiście ten termin minął już dawno). Zaraz potem (1 godz? 2? 3?) napisała do mnie IKA6 z propozycją DT. Powiedziała, że prowadzi DT dla maluszków. Byłam prze-szczęśliwa, zwłaszcza, że IKA pozwoliła nam przywieźć kocięta od razu. Kiedy weszliśmy do mieszkania IKI (wtedy w bloku), nie wyglądało to masakrycznie źle. Z tego co widzieliśmy (przedpokój, kuchnia, sypialnia i salon) oprócz nieprzyjemnego zapachu ekstremalnego bałaganu nie było. Koty raczej zadbane (nie mówię, że wszystkie, tylko te, które widziałam), ogólnie sprawiło to wrażenie bardzo zakoconego DT (o dziwo maluszków nie było, zdziwiło mnie to nawet, ale przyjęłam to na kark nie-maluszkowego sezonu itd.). Kiedy małe oddaliśmy, IKA położyła je przy kaloryferze (inne koty też tam były), pożegnaliśmy się i wyszliśmy. Jako głupiutka nowicjuszka jeśli chodzi o adopcje, nie wpadłam na pomysł telefonicznego sprawdzania forumowego DT.
Bez wpisywania się tam podczytywałam wątek. Nie wyglądało źle, co prawda zdjęć długo nie było, a potem pojawiły się jakieś kiepskiej jakości (a że koty były czarne, to nie mogłam orzec czy to te czy nie), ale były. W końcu pojawiła się informacja, że oswajają się, a potem, że najpierw jeden, a potem drugi znalazły dom.
Potem IKĘ spotkałam na wspomnianej Chorzowskiej wystawie. Podeszłam, pogadałam chwilkę, IKA potwierdziła, że koty są już w dobrych DS. Oczywiście głupia i przekonana o tym, że to dobry DS nie sprawdzałam jakoś dogłębnie każej informacji - no bo jak, miałam nagle zapowiedzieć wizytę?

No i szczerze mówiąc nie wiem co teraz robić. Po pierwsze, ze względu na pewną odległość czasową od tamtych wydarzeń, a po drugie ze względu na totalną niewiedzę, jak się takie spray załatwia... :(

Żal mi straszliwie tych kociątek. Duże kciuki...

Ronnie

Od: Sob lis 28, 2009 14:36

Post » Śro lip 21, 2010 16:59 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Jestem w trakcie ustalania dalszych losów kociąt z Koszalina przekazanych przez osobę prywatną spoza forum do DT u IKA 6. Od IKA 6 nie dostałam jeszcze w tej sprawie odpowiedzi na mojego maila. Napisałam do osoby zgłaszającej zapotrzebowanie na DT dla tych kociąt. Czekam na odpowiedź.

Sądzę, że tych kociąt u IKA 6 pewnie już nie ma - przekazane zostały tam już dawno (mniej więcej w październiku 2009). Miały wtedy pewnie z 2-3 miesiące. Jeśli ktoś wie coś na temat takich kotów przebywających w tamtym okresie u IKA 6, będę wdzięczna za informację na pw.

I postanowiłam, że w końcu zrealizuję swój plan stworzenia ankiety dla DT (ankiety na wzór tej adopcyjnej, która będzie sprawdzać możliwości potencjalnego DT, który zgłasza się do Fundacji) - ciągle to odkładam, ale chyba nadszedł czas, żeby przestać odkładać. Jeśli ktoś dysponuje czymś takim, chętnie się powzoruję.

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Śro lip 21, 2010 17:00 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

:oops: , Ika przekonywała mnie w mailach, że moja kotka ma wielbiciela i jedno z jej młodych( pewnie już wówczas kociak nie żył) podczas gdy Tosia konała, prawdopodobnie uknuła sobie pewien plan. Kotkę skrajnie wyczerpaną wypuści na wolnosć, żeby nie patrzeć jak umiera, tak mi przekazała jej wetka, a kiedy kotka umarłaby otrzymałabym wiadomość, że Tosia i jej kociak znalazły wspaniały, sprawdzony domek i byłabym szczęśliwa do końca życia....

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

Post » Śro lip 21, 2010 17:01 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

reddie pisze:I postanowiłam, że w końcu zrealizuję swój plan stworzenia ankiety dla DT (ankiety na wzór tej adopcyjnej, która będzie sprawdzać możliwości potencjalnego DT, który zgłasza się do Fundacji) - ciągle to odkładam, ale chyba nadszedł czas, żeby przestać odkładać. Jeśli ktoś dysponuje czymś takim, chętnie się powzoruję.

Napisz do Formica. Ona ma bardzo fajną umowę dla DT.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro lip 21, 2010 17:05 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

anabelp pisze::oops: , Ika przekonywała mnie w mailach, że moja kotka ma wielbiciela i jedno z jej młodych( pewnie już wówczas kociak nie żył) podczas gdy Tosia konała, prawdopodobnie uknuła sobie pewien plan. Kotkę skrajnie wyczerpaną wypuści na wolnosć, żeby nie patrzeć jak umiera, tak mi przekazała jej wetka, a kiedy kotka umarłaby otrzymałabym wiadomość, że Tosia i jej kociak znalazły wspaniały, sprawdzony domek i byłabym szczęśliwa do końca życia....

To co piszesz to jest po prostu przerażające :cry: ale zapewne prawdziwe i nie tylko dotyczy twoich kotów (mam nadzieje że jeśli je wypuszczała to znajdowały się dobre duszyczki które je przygarniały :oops: )

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lip 21, 2010 17:06 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

anabelp pisze::oops: , Ika przekonywała mnie w mailach, że moja kotka ma wielbiciela i jedno z jej młodych( pewnie już wówczas kociak nie żył) podczas gdy Tosia konała, prawdopodobnie uknuła sobie pewien plan. Kotkę skrajnie wyczerpaną wypuści na wolnosć, żeby nie patrzeć jak umiera, tak mi przekazała jej wetka, a kiedy kotka umarłaby otrzymałabym wiadomość, że Tosia i jej kociak znalazły wspaniały, sprawdzony domek i byłabym szczęśliwa do końca życia....

Anabelp ja czegoś nie rozumiem. Wetka sterylizuje skrajnie wyczerpaną, zagłodzoną kotkę. Wie o planach wypuszczenia jej przez IKĘ na "wolność" i nic z tym nie robi. A potem jeszcze Ci o tym opowiada, nie wstydząc się swojego udziału? Co to jest za wetka? Może ją trzeba wpisac do niepolecanych?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Śro lip 21, 2010 17:07 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Doria77 pisze:

Miała 2 tymczasy u iki,jeden za tm z powodu zarobaczenia,drugi niby poszedł do adopcji(w wakacje) :?: :?: :?: :!: :!: :!: Napiszcie do Gosiary,może Wam pomorze jakoś dotrzeć do tej pani?Na mnie jest obrażona...Bo powiedziałam kilka słów prawdy :roll:

(...)widzi (...) kominek u Iki, woliere, usmiechniete kotki, itp.
Ostatnio edytowano Czw lip 22, 2010 6:31 przez Kaska, łącznie edytowano 1 raz
Powód: interwencja moderatora
Obrazek

inspektor

Od: Wto wrz 22, 2009 10:59

Post » Śro lip 21, 2010 17:09 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Inspektor PRZESADZASZ,PRZEGINASZ MAKSYMALNIE!Obrażając mnie :!:
Gosiara

Post » Śro lip 21, 2010 17:16 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Gosiara znasz IKE, bywasz u niej, widziałaś jej koty, tu na watku jej broniłaś
powiedz jak to możliwe ze nic nie zrobiłaś widząc kociaki w takim stanie?
ile jeszcze tam jest chorych i umierających kotów?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro lip 21, 2010 17:20 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

To że znam Ike nie powód żeby obrażać mnie z powodu mojego kalectwa!
Dawno u Iki nie byłam,nie widziałam tych kociąt!
Jak byłam ostatnio to były tylko dorosłe koty Jej i dorosłe tymczasy.
Ostatnio edytowano Śro lip 21, 2010 17:23 przez Gosiara, łącznie edytowano 1 raz
Gosiara

Post » Śro lip 21, 2010 17:22 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Podczytuję tylko wątek. Nie jestem DT, ani nie mogę nim być. Niemniej jednak ogólny pogląd na sprawę DT u IKA6 wyrobiłam już sobie. Odpowiadając na pytanie Lidki:

Lidka pisze:JA wiem, że jak kocięta zaczynaja chorować to szybkośc pogarszania stanu zdrowia jest okropna. Ale dorosły kot chyba nie tak szybko przemieszcza się na granice śmierci. Co jest w tym domu co zabija?:(
Mam mimo wszysyko nadzieję, że wyjda z tego.
Czy one same nie jedzą?
Trzeba je dokarmiać strzykawką?

to tylko i wyłącznie osoba prowadząca DT!!!

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Śro lip 21, 2010 17:26 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Gosiara pisze:Inspektor PRZESADZASZ,PRZEGINASZ MAKSYMALNIE!Obrażając mnie :!:

Może i przesadza, ale ja nie potrafię sobie wyobrazić, że skoro u IKA6 bywałaś to niczego nie widziałaś. Czym Cię do siebie "przywiązała", że nie zareagowłaś?
Czy jesteś taka sama jak ona, czy milczałaś, bo po prostu bałaś się IkA6 z jakiegoś powodu?

Nie, to dla mnie jest nie do zrozumienia :cry:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro lip 21, 2010 17:30 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Piszę ponownie że nie widziałam tych kociąt!Dawno nie byłam tam!Nie będę więcej się tutaj udzielała,bo i tak mi nikt nie uwierzy!ogólnie mam pranie mózgu i proszę mi dać spokój...
Gosiara

Post » Śro lip 21, 2010 17:30 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Gosiara pisze:To że znam Ike nie powód żeby obrażać mnie z powodu mojego kalectwa!
Dawno u Iki nie byłam,nie widziałam tych kociąt!
Jak byłam ostatnio to były tylko dorosłe koty Jej i dorosłe tymczasy.

jednak nie piszesz prawdy, byłaś jak były kocięta i kotka, której Ika dołożyła do karmienia 5 kociąt, chyba nawet na poczatku tego wątku lub w zamkniętym wątku tymczasów Iki to było...razem z Bożeną z Wiśniewa broniłyście stanu kociąt jak lwice, więc nie kłam bo to trzeba umieć :evil:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Śro lip 21, 2010 17:32 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

pixie65 pisze:
reddie pisze:I postanowiłam, że w końcu zrealizuję swój plan stworzenia ankiety dla DT (ankiety na wzór tej adopcyjnej, która będzie sprawdzać możliwości potencjalnego DT, który zgłasza się do Fundacji) - ciągle to odkładam, ale chyba nadszedł czas, żeby przestać odkładać. Jeśli ktoś dysponuje czymś takim, chętnie się powzoruję.

Napisz do Formica. Ona ma bardzo fajną umowę dla DT.

Dzięki, napiszę. Wprawdzie umowę mamy i bardziej przydałaby się ankieta, ale może coś z tej umowy Formica się przyda.

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

[poprzednia][następna]