UWAGA
DO UCZESTNIKÓW FORUM KTÓRZY ZADEKLAROWALI WOLĘ ZAŁOŻENIA STOWARZYSZENIA REJESTROWEGO
"NADZIEJA NA DOM".
Proszę o podanie na PW maili w celu umożliwienia mi rozesłania Wam projektu statutu stowarzyszenia oraz uchwał koniecznych do przygotowania spotkania założycielskiego. Zbliżam się do końca tego etapu pracy ,a trwał on dłużej niż myślałam bo po prostu jak wracam z roboty, nie mam siły na kolejną robotę

rzeczy które trzeba będzie uzgodnić z Wami jest sporo, głównie co do funkcjonowania organów stowarzyszenia ,brzmienia poszczególnych zapisów. Są natomiast takie paragrafy , które MUSIMY mieć z uwagi na przepisy ustawy prawo o stowarzyszeniach, podatkowe i albo ewentualność starania się w przyszłości o status organizacji pożytku publicznego
Proszę o udostępnienie mi umowy o wynajem lokalu w którym jest teraz chatka ,gdyż trzeba wystąpić do wynajmującego z wnioskiem o promesę dot. przejścia praw z tej umowy na nowo powstałe stowarzyszenie, żeby po rejestracji można było zaraz podpisać aneks. kto ma tę umowę niech da znać wyślę mu na pw swojego maila.
Założyciele proszeni są także o podanie na moje PW niezbędnych danych na LISTĘ CZŁONKÓW ZAŁOŻYCIELI która potem będzie jednym z licznych załączników do wniosku o rejestrację, niezbędne są:
1.imię,
2. nazwisko,
3 data urodzenia
4 miejsce urodzenia
5 adres zameldowania
6 nr dowodu osobistego
7 nr pesel
na spotkaniu założycielskim te dane trzeba będzie uzupełnić tylko o własnoręczny podpis, co nam wszystkim zaoszczędzi czasu. Tak więc jeżeli dalej podtrzymujecie deklarację założenia stowarzyszenia rejestrowego , to zaczynamy wkrótce walkę z papierami, których będzie...sporo.
pozdrawiam