~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob sty 22, 2011 17:29 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

monikah pisze:Budynio pojechał do domku :D

:D :dance: :D :dance:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Sob sty 22, 2011 17:31 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Świetnie!!! Dużo szczęści w nowym domku!!!

patkazal

Od: Nie paź 10, 2010 18:10

Post » Sob sty 22, 2011 17:41 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Budyń i Kacper, nowy kolega Budynia:

Obrazek

Na początku Kacper trochę pofukiwał na Budynia, ale teraz wszystko jest chyba ok. Budyń bardzo zainteresowany nowym kolegą. A w ogóle to jest baaaaardzo wyluzowany :)

Mam nadzieję, że opiekunowie się ujawnią i napiszą nam jak chłopakom idzie przełamywanie lodów :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Sob sty 22, 2011 18:35 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

wow, jaka piekna kocia kanapa :D :D :D

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro sty 26, 2011 1:44 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Witam, pojawiamy się na forum jako, poniekąd "wywołani do tablicy", opiekunowie Budynia :D
Otóż, jeśli ktoś wyrobił sobie zdanie na temat Budynia na podstawie filmów i ewentualnych postów jego fanów to uprzejmie informujemy, że prawdziwy obraz tego kota przedstawia się trochę inaczej :) :)
Przede wszystkim pragniemy zaprzeczyć obiegowym plotkom iż Budyń vel Kisiel jest niedomyty czy wręcz brudny :D :D on ma tylko takie futerko :oops: Otóż nasz ulubieniec umie się myć, a często nawet robi z tej umiejętności użytek :D Robi to komicznie, bo rozsiada się tłustym pupskiem na podłodze, unosi do góry obie tylnie łapy i buja się w trakcie czyszczenia :wink: Jest niezwykle ciekawski. Wchodzi w miejsca i szczeliny, o których istnieniu nasze dwa pozostałe koty pewnie do tej pory nie wiedzą :D Hasa po domu jak opętany pomrukując przy tym z niezwykłym urokiem. Jest to kot, który chyba nie umie siedzieć :D Niezależnie od tego gdzie się znajduje, zawsze się rozkłada, żeby po chwili rozciągnąć swoje długie ciało zagradzając przy tym wejście np. do kuchni :P
Czuje się u nas pewnie i dobrze. Przy nim, to wspomniane wyżej koty wyglądają jakby przed chwilą opuściły schronisko :D Budynio absolutnie się nie przejał początkowym miauczeniem i prychaniem z ich strony, zresztą w takich momentarz rozkłada sie na podłodze i patrzy z bezbrzeżnym zdumieniem. W zabawnych podrygach skacze na kociska, bądź prześladuje je łażąc za nimi jak namagnesowany :) Dziś, po raz pierwszy, Kacper zainteresował się Budyniem, chodził i obserwował co on robi i nie irytował się gdy Budyń go zaczepiał i zachęcał do zabawy, wygląda na to, że chłopaki będą mieć z siebie nawzajem pociechę :)
Poza tym, Budyń wszystko robi strasznie śmiesznie, nawet jak je to mlaska :D Przepada za zabawą, na razie za towarzystwo robi różowa, piszczaca mysz dla której traci głowę (dosłownie) obijając się o meble i ściany :P Wieczorami, gdy w domu robi się trochę ciszej i spokojniej, wskakuje na kolana, układa się i mruczy w opór.
Budyń jest rozkosznym tłuścioszkiem, który wprowadził do naszego domu dużo mruczącej radości, a do życia naszych kotów sporo zdrowego zamieszania :) :)
Ponieważ pora jest póżna, zdjęcia wgramy jutro popołudniu. Jeszcze raz dziękujemy za szansę opiekowania się Budyniem :D
Serdecznie pozdrawiamy
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Śro sty 26, 2011 7:29 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Sama radość czytać takie dobre wieści z domków :ok: :ok: :ok:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Śro sty 26, 2011 21:23 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Uwielbiam, gdy domek loguje się na forum i przynosi takie dobre wieści :ok:
Za Budynia, jego nowych kolegów i cudownych Dużych :1luvu:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro sty 26, 2011 23:40 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Bardzo się cieszę, że Budyń się odnalazł tak szybko :) Oby tylko Kacper nie wpadł w jakieś kompleksy :wink:

Byłem dziś w schronie. Pszczółka z niecierpliwości przebierała łapkami na mój widok. Siedziałem z nią ponad godzinę. Poszaleliśmy z zabawkami, Pszczółka aż się zaspała :) Potem instalowałem jej dodatkowy grzejnik w izolatce. Mała pomagała jak umiała najlepiej, zawsze można liczyć na jej pomocną łapkę :) W końcu musiałem ją zamknąć w kontenerze, bo inaczej nigdy bym nie skończył 8) Zebrałem też Pszczółkowe siki, poszło bardzo szybko, już jutro powinny być wyniki.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Śro sty 26, 2011 23:55 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Super! :)

Nie wiecie, co u Muffinki? Napisałam na jej wątku i do Moniki, ale późno i pewnie dopiero za czas jakiś odpisze, a jak już Wujek zajrzał, to może powie... :>

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt sty 28, 2011 16:41 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Ja nie mogę, Ale Budynio! Się rozkokosił w nowym domku - super! Czytać takie wieści to miód na duszę :D

Postaram się zajrzeć do Pszczółki w sobotę. I :ok: za wyniki!
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Sob lut 12, 2011 18:30 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Pszczółka pojechała dziś do domu! Będzie mieszkać w Rembertowie. Jako jedynaczka. Dziś do izolatki Pszczółki pielgrzymowały całe wycieczki, każdy chciał się z Pszczółką jeszcze zobaczyć. A kiedy przyjechali przyszli opiekunowie, to Pszczółka była już wyraźnie zmęczona :) Pszczółka jechała do nowego domu kolejką, była bardzo grzeczna, czasem tylko miauknęła. Pod koniec drogi zamykały się jej już oczy :) Jeszcze dziś powinienem mieć jakieś wieści esemesowe z nowego domu. Jeszcze tylko kciuki za aklimatyzację.

W dużej kociarni zostały nam już tylko cztery koty (a kiedyś było ich ponad 20!): Kiler, Kropek, Amiga i Efezka. Zaraz po przyjciu do schronu usłyszałem, że "nigdzie nie ma Kilera". Zmartwiło mnie to , ale szybko okazało się, że Amiga z Kropkiem tak obsiadły za piecem Kilera, że nie było go spod nich widać :) Efezka nie chciała się dziś dać pogłaskać. Próba pogłaskania Kropka zakończyła się upuszczeniem krwi (mojej), ale za to Amiga okazała się być wielkim łakomczuchem. Najpierw obsyczała łyżkę z tuńczykiem, ale zaraz potem zmieniła zdanie i zaczęła ją zapamiętale wylizywać. Trzymałem łyżkę z kolejnymi porcjami coraz głębiej w dłoni, tak że mogłem palcami głaskać Amigę po głowie w czasie, gdy wcinała tuńczyka. W końcu nałożyłem kawał ryby na palec i zostałem wylizany. Ale palec w sosie pomylił się Amidzie z rybą i w końcu zostałem ugryziony. Chyba dopiero wtedy zorientowała się, że pozwoliła się tak blisko podejść i syknęła odskakując :ryk: Sposób "na tuńczyka", to chyba właściwa metoda na Amigę. Trzeba będzie popróbować.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Sob lut 12, 2011 19:10 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Super! Ja trzymam mocno kciuki za Efezkę! Za Amigę w sumie też :ok:

patkazal

Od: Nie paź 10, 2010 18:10

[poprzednia][następna]