CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (77) pilnie DT dla 13 kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 01, 2010 11:31 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Dziękujemy za bazarki :aniolek: Bardzo potrzebujemy kasy, bo sytuacja zaczyna nas przerastać. Chyba kryzys ekonomiczny kraju dopadł również nasze konto, bo mamy dużo mniejsze wpływy niż dotychczas. Poza tym ciągnie się za nami temat terenu na którym mamy część naszych zwierząt. Powiatowy nie odpuszcza i mimo iż rozmowy z miastem odnośnie terenu pod schronisko są w toku, a na proponowany teren praktycznie już Prezes wyraził zgodę to wcześniejszego opuszczenia Opatowic nie unikniemy :( Praktycznie musiały byśmy to zrobić natychmiast, chociaż konsekwencji działalności na tamtym terenie nie unikniemy :(
Bardzo prosimy wszystkie DT o przeanalizowanie możliwości przygarnięcia jeszcze jakiegoś kota z kociarni !!!!!! To bardzo ważne, bo spędza nam to tak samo sen z oczu jak i finansowanie tego co mamy. Jest naprawdę źle :(

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pon lut 01, 2010 19:45 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Ponieważ chyba pisze to co nikt nie chce czytać to pozwoliłam sobie rozdysponować koty :twisted: Adria ma listę który do kogo pojedzie. Czekajcie na niespodzianki :twisted:

Barbara Horz

Post » Pon lut 01, 2010 20:03 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

A propos wrażenia, że nie jest sieczytanym. Ponawiam pytanie: czy Regala i tego drugiego... yyy... zapomniałam :oops: mam wrzucić do zuchów? To szczawie małe czy starsiejsze sztuki?
Sorki, ale dla mnie nie zawsze wsio jest jasne, kiedy się między sobą porozumiewacie, wiedząc, o co komu lotto.

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pon lut 01, 2010 20:07 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Tia Ewuniu, do zuchów z nimi :D
ObrazekObrazek

Cichy Kąt

Od: Czw lut 21, 2008 21:25

Post » Pon lut 01, 2010 20:11 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

O! Wdzięcznam niezmiernie za pozytywne rozpatrzenie mojego zapytowywania!
:twisted: :mrgreen:

EwKo

Post » Pon lut 01, 2010 20:43 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

I nie zmieniaj tematu, qrde :evil: Koty rozdajemy :twisted:
Sprawa pilna, a nawet bardzo pilna i poważna :roll:

Barbara Horz

Post » Wto lut 02, 2010 9:48 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Basiu czytamy :) Niestety koty na kociarni są "za stare" abym mogła im dać DT.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Wto lut 02, 2010 10:09 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Asiu wiem i jesteś w gronie szczęśliwców, których nie obdarzyłam kotem :twisted:
Sprawa kotów z kociarni jest naprawdę pilna, bo......... nasza koleżanka, która w tygodniu opiekuje się kotami szuka płatnej pracy, a słyszałam nawet, że już ja znalazła /jeżeli nie, to proszę o sprostowanie :wink: /. Trudno jest znaleźć kogoś do dobrej opieki nad kotami na szybko. Poza tym może nam się to już nie opłacać, bo jest duże prawdopodobieństwo, że będziemy musiały bardzo szybko pakować manatki na tamtym terenie.

Barbara Horz

Post » Wto lut 02, 2010 15:49 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Tak, tak... kociarnie przejęła San, w związku z czym wszystkie pytania dotyczące kotów z kociarni najlepiej do niej kierować. Ja nasze kotki postaram się odwiedzać w wolne soboty ( no chyba,że mnie szybko zwolnią :) )

U mnie Buster chory :( jak to mówią : jak nie urok to sr......
Obrazek

majkowiec

Od: Czw lip 24, 2008 19:08

Post » Wto lut 02, 2010 16:28 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Kilka nowych torebeczek ZAPRASZAM ponownie.

viewtopic.php?f=20&t=107046&start=0

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Wto lut 02, 2010 16:35 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Trochę mnie tu nie było, ale mam poważne problemu z dostepem do netu. Zmieniam dostawce internetowego i niestety wcale nie jest to takie proste :evil: Mam wrażenie, że w tym kraju robi się wszystko, aby tylko utrudnić ludziom życie i normalne funkcjonowanie :evil:
Doświadczam ostatnio tego na wszystkich płaszczyznach.

Jak już Basia pisała powiatowy wet. złożył na nas tj. członków zarządu stowarzyszenia doniesienie do prokuratury. Postawiono nam dwa zarzuty: prowadzenie działalności nadzorowanej (prowadzenie schroniska) bez wymaganych zezwoleń oraz nie zachowanie odległości od zabudowań mieszkalnych. Tym sposobem w niedziele wszyscy trafiliśmy na przesłuchanie na policje. Po tych wszystkich absurdach, z którymi mam ostatnio do czynienia naprawde nie wiem, czego możemy się spodziewać :( Wcale mnie nie zdziwi jak zostaniemy ukarani... tylko za co? za wzorową opiekę nad zwierzętami :evil: za to, że dajemy im schronienie, leczymy, sterylizujemy, szukamy najlepszych z możliwych domów dla naszych zwierzaków. Wystraczy przejechac sie do najbliższego miejskiego schroniska i porównać warunki. Chociaż dla niektórych może miarą jest co innego...my nie mamy biurowca, w którym siedzimy sobie przy biureczku, popijamy kawkę i układamy pasjansa na kompie. :twisted:
Jak w tym wszystkim znaleść jeszcze siły i chęci, żeby cokolwiek robić. Lepiej nie robić nic :evil: ehh :(

Jak już napisał Majkowiec na dyżurach tygodniowych zastąpi ją San. Wszyscy Martę znamy i Marta zna nasze zwierzaki a Tobie Majkowcu napisze tylko, żebyś o nas nie zapomniała 8)

Przedstawiam moje dwie panienki, które zabrałam od p.Ali.
Dziewczyny mają około 5 mcy ale są bardzo malutkie, szczególnie Moria

Obrazek Obrazek

ostatkami rozsądku powstrzymałam się, żeby nie nazwać jej 2face :oops:

Moria w ubiegłym tygodniu przeszła intensywne leczenie. Miała paskudny katar, chore gardło, powiekszone węzły chłonne, do tego doszły wymioty i biegunki. Zrobiłam jej testy na szczęście wszytkie wyszły negatywnie. W tej chwili jest lepiej, ale trochę zajmie aż koteczka nabierze masy i będzie całkowicie zdrowa. Malutka ma problemy z jedzeniem tzn. ssie jedzenie jak mały kociaczek.

Jej siostra Tess jest ciut większa i na szczęście zdrowa.

Obrazek

Obie dziewuchy są bardzo kontaktowe, wręcz namolne w stosunku do człowieka. Swietnie dogadują się z innymi kotami no i psami oczywiście też :)

EwKo, gdybyś mogła umieścić je w Zuchach...dziękuję :1luvu:

Piękna, wilkooka Inga czeka na swój wspaniały domek. Jest już wysterylizowana, odrobaczona. Na piękną czupryne będzie trzeba jeszcze trochę poczekać 8)

Obrazek
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Wto lut 02, 2010 16:43 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Może ktoś z odwiedzających ten wątek pomoże nam odpowiedzieć na kilka nurtujących nas pytań : w tym celu założyłam "trudny" i jak to tylko ja potrafię zupełnie nie popularny wątek :wink: viewtopic.php?f=8&t=107159
Ja szukałam, ale nie znalazłam, albo już mam taki mętlik w głowie, że mi się wszystko miesza. W kontekście tego co napisała o zarzutach przeciwko nam Ada pytanie jest jedno. Jak udowodnić, że to my mamy rację i poprzeć to dowodami ?

Barbara Horz

Post » Wto lut 02, 2010 17:05 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Zapomniałam napisać o naszych kotach w nowych domach.
Fork jest jedynakiem. Chodzi za swoim panem jak pies, wita go kiedy wraca z pracy, spi z nim i wszyscy z tego powodu są szczęśliwi :)

Obrazek

Oneczka jest jedynaczką i ma swoją panią tylko dla siebie. Na początku trochę nieśmiała, ale obecnie nie schodziła by najchetniej z kolan swojej opiekunki. Koteczka zosatła szczęśliwą gliwiczanką :)
Fotki wkrótce.

Groszek raczej jedynakiem nie bedzie 8) Państwo mieli już zamówionego drugiego kociaczka i wkrótce mieli go odebrać. W Groszku zakochała się cała rodzina. Wiedziałam, że ten mały łobuz świetnie sobie poradzi i zbałamuci swoich ludzi 8)

Chyba nikt też nienapisał tutaj, że Hetman zamieszkał pod jednym dachem z naszą byłą podopieczną Ninoczką 8) Mają dla siebie na tyle dużą przestrzeń, że spokojnie mogą nie wchodzić sobie w drogę. Zobaczym co z tego wyniknie, bo Hetman był wyjątkowo spokojnym i niekonfliktowym kotem.

Jak najwięcej takich adopcji życzę naszmy kotom :ok:
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Wto lut 02, 2010 17:10 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Moria na tym łazienkowym zdjęciu to nad basenem siedzi? :mrgreen:
A Inga przypomina lwa :lol:

Reszta, kurczaki, brzmi juz bardzo poważnie :(

EwKo

Post » Wto lut 02, 2010 17:14 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Obrazek

Fork jest prześliczny, a nikt mi nie wierzył i tak długo bidak siedział u mnie :wink: /aż sobie musiałam większe zdjęcie wstawić :twisted: /

Barbara Horz

[poprzednia][następna]