K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 24, 2009 19:53 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Michelino, może być problem z zabraniem Basieńki. Wczoraj, przy odrobaczaniu, tak walczyła, że aż miała rozkrwawione dziąsło. Byłoby dobrze, gdyby była w kartonowej budce. Wtedy można przystawić transporter i drugim otworkiem popchnąć Basię, żeby weszła do transportera. I bardzo spokojnie, bo ta kotka wystraszona potrafi walczyć.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Czw wrz 24, 2009 21:44 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

miszelina pisze:Biedny Pirat :cry:
Byłyśmy dzisiaj z Kosmą na Kocimskiej. Dzielna dziewczyna próbowała - mimo ostrzeżeń - zaprzyjaźnić się z Ralfem i oczywiście oberwała pazurzastą łapą. Ten kot naprawdę nie lubi ludzi.
Dobrze, że byłyśmy we dwie, bo wreszcie jedna z nas mogła bawić inne koty myszką na wędce, podczas gdy druga zajmowała się Felkiem. To prawdziwy kot z ADHD :lol: Ciekawa jestem, na kim będzie się znęcał, jak jutro zabiorę Śnieżka.

Tweety, czy sprawa sobotniego transportu Basiuni jest jasna? I czy ok. 09.30 - 10.00 ktoś będzie na Wielopolu, bo Basia mnie nie pamieta i pewnie będzie problem z jej złapaniem.

Miszelinko, będziesz miała jak przetrzymać Basie do popołudnia? Aania będzie dopiero od 16-stej w domu, bo wcześniej jest w pracy.

Lutra z paniami na działkach złapała w końcu tę burą kotkę, pojechała z nią do krakvetu ale kotka jednak karmi więc jeżeli nie znalazły maluchów (nie dzwoniła to pewnie nie) to kotka została wypuszczona.

Pani z 1000-lecia dzwoniła, że nie znaleźli w krzakach maluchów i te w ogóle ucichły, prawdopodobnie matka je gdzieś wyniosła.

Martwi mnie to, że nie zadzwonił p. Darek od tego malucha z mamusią, boję się czy tam nie ma jakiegoś nieszczęścia.

Kotek, który znalazł moje dziecko, okazał się kotką, w dodatku na razie nie trafia do kuwetki. Jutro muszę ją odebrać, zaszczepić i ... klatka na Kocimskiej.
Penelopa jedzie na ciachnięcie jutro, jej maluchy odrobaczyłam dzisiaj, za tydzień szczepienie. W weekend mam nadzieję porobić im jakieś ładne foteczki, tylko, że one mają chyba motorki w kuprach, dlatego tak szybko ganiają. Ale trzeba już je ogłaszać

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw wrz 24, 2009 21:46 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Informuję, że wszystko wyprane, poskładane czeka sobie na odbiór :D nie ma tego dużo /mogę w razie potrzeby podrzucić sama/
1 kołdra
2 koce i około 15 ręczników chyba, że jeszcze coś znajdę
telefon do mnie 696527940
ObrazekObrazekObrazek
Gryzia z Kizią i Lilu Obrazek

Elwirka

Od: Sob lip 01, 2006 22:30

Post » Czw wrz 24, 2009 23:12 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Wróciłam! Jeśli dyżury na Kocimskiej nadal potrzebne to mogę zdeklarować sie na wtorki rano lub środy wieczorem ok. 19... Pozostaje tylko do rozwiązania kwestia kluczy.
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Pt wrz 25, 2009 4:51 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Jafusia pisze:Wróciłam! Jeśli dyżury na Kocimskiej nadal potrzebne to mogę zdeklarować sie na wtorki rano lub środy wieczorem ok. 19... Pozostaje tylko do rozwiązania kwestia kluczy.

Jeśli weźmiesz mój dyżur we wtorek z rana, to ja mogę wziąć inny dzień rano i odciążyć Akimę :)

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Pt wrz 25, 2009 6:40 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

milu pisze:
Jafusia pisze:Wróciłam! Jeśli dyżury na Kocimskiej nadal potrzebne to mogę zdeklarować sie na wtorki rano lub środy wieczorem ok. 19... Pozostaje tylko do rozwiązania kwestia kluczy.

Jeśli weźmiesz mój dyżur we wtorek z rana, to ja mogę wziąć inny dzień rano i odciążyć Akimę :)

Bardzo prosze bo z Piratem rano trzeba załatwić pare spraw. Gdyby zostały mi dwa dni :1luvu:
Pirat sie pucuje od wczoraj. Widac że język go już nie boli :kotek: Jutro chyba test prawdy i ostateczne potwierdzenie FIPa. Cuda się zdarzają ale nie mi
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pt wrz 25, 2009 6:41 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Tweety pisze:Miszelinko, będziesz miała jak przetrzymać Basie do popołudnia? Aania będzie dopiero od 16-stej w domu, bo wcześniej jest w pracy.

Trudno, Basia będzie musiała przesiedzieć parę godzin w transporterze. Ustawię go gdzieś w cieniu, na powietrzu. Będę u Aani po 16.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt wrz 25, 2009 7:56 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Wczoraj pozbyłam sięszylkretowej Poli Negri. Poszła do mojej koleżanki - forumowiczki. Wspaniały dom.

Klatka, tradycyjnie przeznaczona dla karmiących matek, wolna...
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pt wrz 25, 2009 8:26 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Akima pisze:
milu pisze:

Bardzo prosze bo z Piratem rano trzeba załatwić pare spraw. Gdyby zostały mi dwa dni :1luvu:
Pirat sie pucuje od wczoraj. Widac że język go już nie boli :kotek: Jutro chyba test prawdy i ostateczne potwierdzenie FIPa. Cuda się zdarzają ale nie mi

zawsze musi być ten pierwszy raz

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt wrz 25, 2009 9:09 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Dzwonił Pan w sprawie Szreka, kto dziś wieczorem bawi kocimszczaki?
Chciałabym podać jego numer, żeby się z nim umówił. :)
To chyba pierwszy kot, bo Pan pytał, w jakim wieku się kastruje...
;)
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt wrz 25, 2009 9:14 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

nie ma sprawy mogę sie zdeklarować na wtorkowe poranki :) jak mam zdobyć klucze?
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Pt wrz 25, 2009 9:33 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

lutra pisze:Dzwonił Pan w sprawie Szreka, kto dziś wieczorem bawi kocimszczaki?
Chciałabym podać jego numer, żeby się z nim umówił. :)
To chyba pierwszy kot, bo Pan pytał, w jakim wieku się kastruje...
;)

W Kociarni będę dziś od 16.30 do 17.30, wieczorem odstawiam Śnieżka do Huty i już nie wracam. Sorry.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt wrz 25, 2009 9:34 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

hmm, może Aga da radę się umówić na później, Aga?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt wrz 25, 2009 11:10 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Tweety: zeskanowałam zgodę.. mogłabym wysłać komuś na e-mail'a?
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pt wrz 25, 2009 11:12 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Proszę o zwrot Fungidermu na Wielopole. Bercik jest w trakcie leczenia, ma zmiany regularnie spryskiwane preparatem!
I dobrze byłoby gdyby zabierając jakiś specyfik zostawić kartkę z info, kto i dla kogo. Łatwiej szukać.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

[poprzednia][następna]