S.K.NIEKOCHANE X-ten wekend akcja w Silesii CC

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 29, 2009 8:12

w chronisku nowy kot
7letni czarny kastrat po zmarłej osobie-jeszcze niewiele moge o nim powiedziec.

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro kwi 29, 2009 8:51

hehe Pomponmamo, niezły apetycik mają. Ja im dałam tylko suche a te parę godzin, bo brzuchy miały napakowane, ale i tak się poczęstowały :D
Cieszę się, że instalacja maluchów przebiegła pomyślnie. Twoja córcia pewnie w siódmym niebie, co?
Te maluszki są bardzo ufne i śmiałe 8)
Szczęka mi opadła, gdy stanął przy nich Leon - to była kolosalna różnica. Niby ma się tę świadomość, ale zobaczyć to na własne oczy to szok :lol:

moony

Od: Sob mar 29, 2008 13:54

Post » Śro kwi 29, 2009 11:30

Mała1 pisze:Shira3-dziekujemy ci pieknie.
Nie ma mozliwości wpłacic tylko na nas, ze tak powiem, ale my działamy dzięki fundacjii SOS legalnie, jestesmy jej wolentariuszami i pieniązki pojda na cele zwierzece wspolne.
Tzn dokładnie podzielone z fundacja Fioletowy Pies, bo Sos jeszcze nie ma statusu.
A my na akcje , gdzie znajdujemy domy niekochanym jezdzimy tylko dzieki SOS :wink:
wiec polecam :wink:

Mała może trzeba by wreszcie załozyć własną fundacje :wink:
Były kiedyś takie plany jeszcze z Iwoną 35 ale jakoś wtedy nic z tego nie wyszło
moze teraz......
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro kwi 29, 2009 12:08

bettysolo pisze:
Mała1 pisze:Shira3-dziekujemy ci pieknie.
Nie ma mozliwości wpłacic tylko na nas, ze tak powiem, ale my działamy dzięki fundacjii SOS legalnie, jestesmy jej wolentariuszami i pieniązki pojda na cele zwierzece wspolne.
Tzn dokładnie podzielone z fundacja Fioletowy Pies, bo Sos jeszcze nie ma statusu.
A my na akcje , gdzie znajdujemy domy niekochanym jezdzimy tylko dzieki SOS :wink:
wiec polecam :wink:

Mała może trzeba by wreszcie załozyć własną fundacje :wink:
Były kiedyś takie plany jeszcze z Iwoną 35 ale jakoś wtedy nic z tego nie wyszło
moze teraz......

były owszem, ale jak napisałaś: jakoś nic z tego nie wyszło. :roll:

Na początku nie miałyśmy czasu,potem nie miałyśmy osoby, która tym by sie zajęła później podpięliśmy się pod jedną fundacje , teraz dziewczyny są pod SOS.....

I chyba tak , jest najwygodniej....:) ..tak sądzę..
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Śro kwi 29, 2009 12:30

Wiem, ze tu wszyscy bardzo zakoceni i brakuje dt dla schroniskowcow ale podepne sie : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4360395#4360395 moze ktos "nowy" zdecydowalby sie na tymczasa?

Gdyby ktos szukal srebrnego kotka, pamietajcie i o Irence, prosze... Jak dojdzie do siebie, bylaby mozliwosc dodania jej na strone?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro kwi 29, 2009 13:02

dodamy, sliczna kicia:)

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Śro kwi 29, 2009 16:28

sliczna ta Irenka-trzymam kciuki,zeby sie tymczas jakis objawił
mocne kciuki

bettysolo-wiesz, ja sie przygladam pracy dziewczyn z SOS-i wiesz, nawet sobie nie zdajesz sprawy z tego ile to pracy, ile obowiazków nowych, ile papierologiii , ile przepisów, załatwiania :strach:
chyle przed nimi czoła i wspólprace tez sobie bardzo chwalimy-więc otwierania nastepnej fundacjii nie ma sensu
jesteśmy wolentariuszami SOS i tak jest bardzo dobrze :wink:

Mała1

Post » Śro kwi 29, 2009 17:32

Widziałyście?
http://www.purina-one.pl/pl/cat/30day/
Może zgłosić jakieś koty ze schroniska? Albo te w DT?

M_o

Od: Pon lut 25, 2008 20:43

Post » Śro kwi 29, 2009 17:53

ta Purina to jakiś kit, zarejestrowałam się, ale za chiny nie kumam co tam dalej należy zrobić, jakos mało user-friendly

madienka

Od: Sob sie 09, 2008 19:00

Post » Śro kwi 29, 2009 20:13

rozczochrany

Od: Czw mar 05, 2009 16:37

Post » Śro kwi 29, 2009 21:10

Pozdrawiam cioteczki, które nosiły moje 7 kilo w schronie i martwiły się, że nie jem :) Mam już dobry apetyt, jestem wesoły i skory do psot :D
Obrazek Całuski - Rudi.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw kwi 30, 2009 7:19

madienka pisze:ta Purina to jakiś kit, zarejestrowałam się, ale za chiny nie kumam co tam dalej należy zrobić, jakos mało user-friendly

wszystko jest opisane w regulaminie tego konkursu;)
link tutaj: http://www.purina-one.made-in-mind.pl/d ... ulamin.php

m.in.
Akcja organizowana jest na terytorium Polski, w okresie od 15 kwietnia 2009 roku do 30 lipca 2009 roku, w dwóch etapach:

1. Etap 1 (dalej „Etap Rejestracji”) w terminie od 15 kwietnia 2009 roku do 30 czerwca 2009 roku.
2. Etap 2 (dalej „Etap Badania”) w terminie od 16 maja 2009 roku do 30 lipca 2009 roku.[code]

W Akcji biorą udział osoby, które w czasie trwania Etapu Rejestracji, tj. w okresie od 15 kwietnia 2009 roku do 30 czerwca 2009 roku zarejestrują na stronie internetowej www.purina-one.pl swoja gotowość do wzięcia udziału w Akcji. Organizator spośród wszystkich zgłoszeń, które napłynęły do dnia 6 maja 2009 roku dokona wyboru 550 osób stanowiących podstawową grupę badawczą (dalej „Grupa Podstawowa”). Grupa Podstawowa zostanie wybrana w następujący spsosób:

1. 110 pierwszych zarejestrowanych zgłoszeń kotów w kategorii Junior (poniżej 1 roku życia kota).
2. 110 pierwszych zarejestrowanych zgłoszeń kotów w kategorii Sterylizowane (koty po zabiegu sterylizacji)
3. 330 pierwszych zarejestrowanych zgłoszeń kotów w kategorii Adult (koty powyżej 1 roku życia)

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Czw kwi 30, 2009 8:31

shira3 pisze:Pozdrawiam cioteczki, które nosiły moje 7 kilo w schronie i martwiły się, że nie jem :) Mam już dobry apetyt, jestem wesoły i skory do psot :D
Obrazek Całuski - Rudi.

7 i pół kilo Shira, a teraz, to już chyba więcej? :lol: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Czw kwi 30, 2009 10:56

dzekujemy za pozdroowienia od Rudiego :D , szczęsliwego Rudiego :D
i jego rodzinki :1luvu:

...w schronisku....

Czarny siedmiolatek ma na imie Ignacy-to imię z jego domu.
Podobno je tylko puszki i podobno jest troche charakterny.
Tzn nie bardzo dawał sie głaskac obcym w awoim domu.
Jest pieknym , duzym czrnym kocurem.

Mama Frezja zaczeła mrózżyc oko, boje sie ,ze ja cos złapie, a jak juz wiecie, kotom na obserwacjii nie mozna podac zadnego leku

Zula jest przemiła, od razu wywala brzuch do głaskania.

Fajna tez jes Lukrecja, płacze za ludziem ciągle.

Yoko wepchnęła sie na druga częsc kociarni, i sedzi tam na razie przestraszona, ale jak ją przeniosłam z powrotem do 1 częsci to znów nawiała na drugą. Duzo syka niestety.
No i cały czas łazi za nią Rumburak :roll: , zakochał sie chłopak ,czy co :roll:

Rumburak zresztą pokazał mi dzis swoje drugie oblicze, to jednak nie jest łajza. Chodzi za kotami i je pierze :roll:
Czyzby chciał zostac szeryfem :roll:
Moze tak byc ,ze to jednak kot, nadajacy sie na jedynaka.

reteszta oki, grzeja ciałka i cielska-coponiektóre na słoneczku :wink:

mam fotki, ale nie mam poki co kabelka

Mała1

Post » Czw kwi 30, 2009 16:08

Mała a jakiego kabelka Ci brak? bo mam chyba o 1 za dużo do nokia-komputer usb.

madienka

Od: Sob sie 09, 2008 19:00

[poprzednia][następna]