o rany, dziewczyny
zróbcie jakiś wątek teoretyczny
i tam prowadźcie dyskurs
już i tak ładnych kilka stron
poszło na rozważania ekonomiczne iryska
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
casica pisze:
Nie wiem czy miała zabezpieczone i co. Wiem, że chyba nie wyszło jej z perspektywą i planem. Bo raczej wygląda to na zupełnie beztroską i bezmyślną działalność.
casica pisze:Co Ty piszesz? Ja tam byłam w 2004 i już wtedy było tragicznie. Sama mówiła, że jej koty nie rokują bo wszystkie są zarażone i ponosi wyłącznie koszty ich leczenia. Mówiła to oficjalnie u wetki w Rawie. I był to dla mnie szok, totalny rozziew pomiędzy wrażliwą artystką z TV, a osobą którą spotkałam i poznałam.
casica pisze:Mieszasz chyba pojęcia. Z jednej strony wymaga się pomocy, a z drugiej, w sytuacjach podobnych do tej zasłania się prywatnością.
casica pisze:Jeśli pomoc instytucjonalna, to również kontrola, coś za coś. Teraz takiej kontroli nie ma. Bo faktycznie prawo jest w tym obszarze fatalne. A jeśli sponsoring, to przejrzyste i jasne oraz bezwarunkowe zasady rozliczania się z tego sponsoringu.
casica pisze:Winna jest jak najbardziej pani Wahl, święty Mikołaj nie wyczarował jej takiej ilości zwierząt.
casica pisze:I dlatego współczuję tym zwierzętom nawet nie wiesz jak bardzo. Bo są ofiarami nadwrażliwości oraz głupoty i toksycznej miłości i nie jest ich winą, że mają do dyspozycji 3 kurze łapki dziennie, zresztą wyłącznie te silniejsze, te które dopchają się do misek.
casica pisze:Bo oprócz pomieszczeń są jeszcze wybiegi gdzie zdziczałe psy zbudowały sobie hierarchię w stadach i gdzie zdarzają się zagryzienia. Czy zdajesz sobie sprawę czym to się w perspektywie dla tych psów skończy?
casica pisze:W przeciwieństwie do Ciebie uważam, że takie osoby należy piętnować, to co miało być opieką wygląda jak znęcanie się. I nie ma usprawiedliwienia dla takich działań.
casica pisze:No jasne, lepiej pozwolić jej działać.
CoolCaty pisze: Wzrost około 165 cm, waga pewnie około 50 kilo, ale to max. Rozmiar 36-38. Jeśli chodzi o buty, to nie wiem niestety.
To co moim zdaniem jest u p Ireny potrzebne to:
-ręczniki, ścierki, takie do mycia podłogi też
-ubrania dla niej
-koce, narzuty
-środki czystości
-jedzenie dla kotów
-posłania dla kotów
-może kilka krzeseł, lub jakiś nieduży fotel
-mała lampka
-środki czystości i higieny osobistej
-może jakaś bielizna
medycznie dla jej kotów:
-wszystko co potrzebne do sterylek
-24 szczepionki na grzybicę
-16 preparatów advocate
-krople do oczu (idealnie: floxal i naclof, ewentualnie: gentamycyna, dexamethason, dicoftineff, atecortin, oxycort)
-maści lub płyny przeciwgrzybicze
-preparaty do czyszczenia oczu i uszy
-krople do uszu - przeciwgrzybicze, przecipasożytnicze
-leki na odrobaczenie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 645 gości