Wrocławskie schroniskowce

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 04, 2008 9:51

majka2006 pisze:za domki dla schroniskowych kociaków :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw gru 04, 2008 21:42

Pamiętajcie,że mamy duuużo tymczasów-mamy Twojego kotka,jeśli tylko chcesz jakiegoś:) :lol:

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pt gru 05, 2008 10:41

:ok:
ObrazekObrazek

maxiking

Od: Nie sie 24, 2008 16:42

Post » Pt gru 05, 2008 13:59

Mruczeńka1981 pisze:Pamiętajcie,że mamy duuużo tymczasów-mamy Twojego kotka,jeśli tylko chcesz jakiegoś:) :lol:
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Pt gru 05, 2008 14:30

Mruczeńka1981 pisze:Maxiking-jesteś wielka i wspaniała :lol:
A ja jak zwykle dopytuję,co u Demonka?I kiedy przeprowadzka?

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pt gru 05, 2008 15:18

jestem tu nowa a ten temat pewnie już gdzieś się przewinął, ale mam pytanie. Zanosząc do schroniska koc i ręczniki , będę mieć pewność, że te biedy z tego skorzystają, czy lepsza będzie pomoc w postaci karmy (choć znając zycie to tej nigdy za mało) ?

iskierka

Od: Śro gru 03, 2008 11:02

Post » Pt gru 05, 2008 15:42

iskierka pisze:jestem tu nowa a ten temat pewnie już gdzieś się przewinął, ale mam pytanie. Zanosząc do schroniska koc i ręczniki , będę mieć pewność, że te biedy z tego skorzystają, czy lepsza będzie pomoc w postaci karmy (choć znając zycie to tej nigdy za mało) ?

To lepiej juz karme przekazać dla karmicieli, np. tu jest prowadzona comiesieczna zbiórka http://www.kociezycie.pl/forum_kocie/vi ... .php?t=794
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Pt gru 05, 2008 22:11

My też chętnie przyjmiemy karmę dla naszych tymczasów. Oprócz schroniskowców mamy sporą zgraję pozbieraną z ulicy, więc z wdzięcznością przyjmiemy i koce i ręczniki i karmę, iskierko.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Pt gru 05, 2008 22:30

Dziś miałam pracowite popołudnie w naszym domku tymczasowym. Zaniesienie całej ferajny na leczenie i przeglądy to cała wielka operacja logistyczna. Na zdjęcia już nie starczyło czasu, bo większość spędziłam w gabinecie lekarskim, ale następnym razem cos zrobię.
Ogólnie jest dobrze, nasze schroniskowce w zasadzie zdrowe.
Ogonek zachwycony, ma nową koleżankę znalezioną na ulicy, bardzo się lubią. To miła odmiana, bo do tej pory wszystkim kotkom dokuczał.
Rudiś bez zmian.
Krzywa Łapcia wciąż walczy z wirusem podłapanym w schronie, ale już skończyła antybiotykoterapię. Nie ma już biegunki, ale jak zje coś innego niż Sensitive to jej się zdarza. Jest słodka, podstawia łepek do głaskania, myślę, że powoli będzie można ją przedstawiać do adopcji.
Mała Czarna wciąż na lekach, ale wygląda doskonale. Tylko leki mają chyba uboczne działanie, bo jej jajka wyrosły... No, ale w książeczce ma krzyżyk, a nie strzałkę i tego się będę trzymać :) Oczka ma już ładne, nie takie posklejane jak ostatnio. Katarek mniejszy, ale jeszcze troszkę jej oblepia nosek jak pozasycha. Jest niesamowicie opiekuńcza. Jak mieszkała z Muszkieterkiem, to go wylizywała. Teraz dostała malutkiego, góra czterotygodniowego kociaka i go przytula i wychowuje. Widać, że lubi towarzystwo innych kotów. Ma bardzo spokojny, zrównoważony charakter. Jak już się oswoiła z miejscem, to spokojnie można ją głaskać.
Dzidzia ciągnie do Muszkieterków, ale zachowuje lekki dystans. Najbardziej lubi dwóch starszych kolegów: Łacia i Pysia. To dwa kotki, które zostały bardzo okaleczone przez człowieka i mają w naszym DT przystań na stare lata. Jest doskonałą kandydatką na dokocenie.
Muszkieterkowie super, sypiają w łóżeczku na kołderce poprzytulane do siebie. Są bardzo kontaktowe, chętne do zabawy. Tylko, że jest ich juz tylko dwoje...
Muszkieterek-Mruczek pojechał dziś do swojego nowego domku :)

Kicia_

Post » Pt gru 05, 2008 23:03

Jakie dobre wiadomości, na początek weekendu :dance2:
Muszkieterek w nowym domku? Mruczek? Czy to ten "mój" - pierwszy zabrany ze schronu? :D ... z resztą mniejsza z tym który, bo wszystkie są kochane :1luvu: Oby tylko wszystkie kotki trafiły do dobrych domków :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt gru 05, 2008 23:13

Mruczeńka1981 pisze:Maxiking-jesteś wielka i wspaniała :lol:
A ja jak zwykle dopytuję,co u Demonka?I kiedy przeprowadzka?

U demonka wszysko w porządku, tylko zapomniałem dziś jedzonka zakupić a chyba jutro się skończy. Może ktoś podpowie gdzie w weekend można kupić RC - Hypoalergic.
Myślę, ze przeprowadzka po niedzieli, ale na pewno będę wiedział właśnie w niedzielę.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Sob gru 06, 2008 0:32

PcimOlki pisze: tylko zapomniałem dziś jedzonka zakupić a chyba jutro się skończy. Może ktoś podpowie gdzie w weekend można kupić RC - Hypoalergic.

A to jest nazwa Hypoalergic?, bo zakładam, że RC to od Royal Canin? :)

W lecznicy do której jeżdzę z kotami jest bardzo duży wybór karm Royal Canin, także weterynaryjnych specjalistycznych, sama tam najczęściej kupuję.
Lecznica jest na Krzykach www.weterynarz.wroclaw.pl

Edyt(k)a

Od: Pt paź 17, 2008 0:00

Post » Sob gru 06, 2008 0:56

Edyt(k)a pisze:
PcimOlki pisze: tylko zapomniałem dziś jedzonka zakupić a chyba jutro się skończy. Może ktoś podpowie gdzie w weekend można kupić RC - Hypoalergic.

....

Tak. Demonek ma alergię i na inne karmy reaguje rozstrojem układu trawiennego. Własnie wsypałem mu wszystko co było, więc jutro wyprawa na polowanie z samego rana.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Sob gru 06, 2008 10:21

Edyt(k)a pisze:

W lecznicy do której jeżdzę z kotami jest bardzo duży wybór karm Royal Canin, także weterynaryjnych specjalistycznych, sama tam najczęściej kupuję.
Lecznica jest na Krzykach www.weterynarz.wroclaw.pl

Dr. Gruszka to bardzo dobry lekarz, też czasem jeździmy do niego z naszymi schroniskowcami :)

Kicia_

Post » Sob gru 06, 2008 10:30

Agness78 pisze:Jakie dobre wiadomości, na początek weekendu :dance2:
Muszkieterek w nowym domku? Mruczek? Czy to ten "mój" - pierwszy zabrany ze schronu? :D ... z resztą mniejsza z tym który, bo wszystkie są kochane :1luvu: Oby tylko wszystkie kotki trafiły do dobrych domków :ok:

Do domku poszedł ten największy i najspokojniejszy, na fotelu siedzi w środku. Przyjechała po niego cała rodzina: mama, tata i dwoje dzieci. Wszyscy byli bardzo przejęci i z pewnością Mruczek będzie miał tam bardzo dobrze.
Muszkieterek z chorą łapką jakby lepiej, unosi już lekko piętę, choć widać, że łapka jest słaba. Myślę, że wyjście z klatki to dla niego największa rehabilitacja. Biega, skacze, wspina się na fotel i łapka zaczyna pracować. Teraz trzeba się dobrze przyjrzeć, żeby zauważyć, że coś jest nie tak.

Kicia_

[poprzednia][następna]