SPIS KARM dla Kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 30, 2009 23:25 Re: SPIS KARM dla Kota

mój, 6kg kot, zjada średnio 200-250g mięsa + trochę suchego, teraz je mniej, ale zawsze tak ma zimą.
Jak jadł Boztię to kartonik miał na prawie 2 dni :roll:

Ale coś mi się nie podoba to dawkowanie Bozity :roll:

jakby mój kot miał zjeść 2 kartoniki to chyba by się przestał ruszać ;)
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Czw gru 31, 2009 3:09 Re: SPIS KARM dla Kota

Czyli w normie. 8) Jedyny problem mam w takim razie z Orijenem - myslalam, ze kot nie lubi suchego, ale dzisiaj na probe kupilam mu Perfect Fit, wmieszalam w to Orijena i zjadl wszystko do konca, oprocz chrupek Orijena (sa ciemniejsze, wiec latwo rozpoznac)... :lol: :lol: :lol: No i co ja mam z tym zrobic? :roll:

A Bozita ma w ogole dziwne opisy. Pisza np. ze kartonik jest z krewetkami, na angielski tlumacza to jako "crayfish", czyli rak, a w skladzie pisza o "homarzcach"... :? Mniejsza z tym, co tam faktycznie jest, ale widac niechlujnosc w opisach skladow. :roll:

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38

Post » Czw gru 31, 2009 11:45 Re: SPIS KARM dla Kota

Z Orijenem jest tak, że albo kot go lubi, albo nie. Podobno nie ma tych wszystkich ulepszaczy i poprawiaczy smaku i aromatu, więc dlatego część kotów go nie chce ruszać jeśli mają coś co pachnie mocniej ;)
Możesz spróbować przemieszać małą ilość Orijena i Perfect Fit (ogólnie słaba karma), zamknąć w jakiejś puszcze tak by Orijen przeszedł zapachem Perfect fit.
Wydaje mi się, że mocniejszy zapach od Orijena ma Taste of The Wild (przynajmniej widząc reakcję mojego kota na nią)
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Czw gru 31, 2009 12:02 Re: SPIS KARM dla Kota

W tym wątku znajdziecie analizę składu niektórych karm

viewtopic.php?f=10&t=104755

Nam udało się prawie całe stado przestawić na dietę BARF, z czego jesteśmy bardzo zadowoleni, a koty najbardziej :)
Fred - SUK od 4 lat - znowu odzyskał radość życia.
Wreszcie, po kilku latach pakowania leków, past i innych specyfików, jego ph moczu unormowało się.
Mam więcej pracy, ale to pikuś :wink: najważniejsze jest zdrowie naszych kotów :P
Ostatnio edytowano Pon lut 01, 2010 20:15 przez Fredziolina, łącznie edytowano 1 raz

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Wto sty 05, 2010 18:37 Re: SPIS KARM dla Kota

Orjen nie ma dodatkow smakowych i dlatego koty, ktore sa przyzwyczajone do ulepszaczy nie chca go jesc, ale mozna je przekonac. Nasz maly RC jadl i jadl ze nie moglismy nastarczyc i przez niego wszystko przelatywalo, a jak przeszlismy na Acane bez dodatkow smakowych to na poczatku krecil nosem, a teraz zajada i mniej musi tego zjesc, bo karma jest bardziej wydajna i siersc sie poprawila i zeby, wasy i pazury sa zdrowe i mocne. Nawet moj szczur, ktory nie lubi karm dla kotow czy psow, Acane wcina tak, ze o malo ostatnio palca nie stracilam, a wczesniej tylko surowe mieso.

tamiska

Od: Nie lis 01, 2009 12:30

Post » Wto sty 05, 2010 18:53 Re: SPIS KARM dla Kota

Acane Praire podobno wczesniej jadl, wiec nie wiem, o co mu chodzi z tym Orijenem... :? Nie poddaje sprawy na razie, bo po tym Perfect Ficie nie nadazam z wymiana zwirku. :lol: Wczoraj w nocy opakowanie PF zrzucil ze stolu, a Orijena w misce nie ruszyl. :roll: A mnie skora cierpnie jak czytam sklady supermarketowych karm.

margaretka2002

Post » Śro sty 13, 2010 13:25 Re: SPIS KARM dla Kota

Jakby ktoś reflektował mam RC w dobrej cenie :wink:
Na PW 8)
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Śro sty 13, 2010 14:46 Re: SPIS KARM dla Kota

Dostalam dzisiaj wlasnie probke RC dental - czy ktos mnie moze oswiecic, ktory skladnik zapobiega osadzaniu sie kamienia nazebnego? :roll: Bo cos sie doczytac nie moge...

margaretka2002

Post » Pon sty 25, 2010 16:35 Re: SPIS KARM dla Kota

Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Wto sty 26, 2010 19:53 Re: SPIS KARM dla Kota

Amanda_0net pisze:Jakby ktoś reflektował mam RC w dobrej cenie :wink:
Na PW 8)

Amando! koty przesyłają pozdrowienia :ok:
dzięki :1luvu:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Śro sty 27, 2010 11:41 Re: SPIS KARM dla Kota

Własnie zajrzałam na strone KV, maja teraz Eukanubę Intestinal Formula 3 kg po 69 zyli i Eukanubę Struvite Urinary Formula 3 kg po 69 zł, czyli za troche ponad 50% normalnej ceny.

To tak na wszelki wypadek, jakby ktos miał kota na diecie wet :wink:

Karma feline porta wyglada nieźle - tez byłabym ciekawa opinii :)
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pon lut 01, 2010 17:38 Re: SPIS KARM dla Kota

Agnieszka16 pisze:Czy ktoś karmił swoje koty karmą Applaws?
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ot_applaws
To karma bez zbożowa, skład chyba niezły, tylko zastanawiam się, czy moje gnoje będą to chciały jeść :roll:

Składowo jest świetna :) dagnes tylko pisała, że lepiej wersję z łososiem i kurczakiem, niż z samym kurczakiem
W polskich sklepach już też jest dostępna, taniej niż w zooplusie nawet :D

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Pon lut 01, 2010 17:40 Re: SPIS KARM dla Kota

Skład całkiem niezły, tylko widzę, że animalia juz wycofała ją z oferty. W innych sklepach w ogóle nie widziałam

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Pon lut 01, 2010 17:46 Re: SPIS KARM dla Kota

kothka pisze:
Agnieszka16 pisze:Czy ktoś karmił swoje koty karmą Applaws?
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ot_applaws
To karma bez zbożowa, skład chyba niezły, tylko zastanawiam się, czy moje gnoje będą to chciały jeść :roll:

Składowo jest świetna :) dagnes tylko pisała, że lepiej wersję z łososiem i kurczakiem, niż z samym kurczakiem
W polskich sklepach już też jest dostępna, taniej niż w zooplusie nawet :D

Moja Zuzia próbowała, bardzo jej smakowała. To była mała paczuszka, więc nie mogę nic powiedzieć o efektach długofalowych, ale żadnych rewolucji kuwetowych nie było.

kothka pisze:
grrr... pisze:A co myślicie o Feline Porta 21 Finest Sensible Grain Free sucha karma kurczak (80%) i warzywa (20%)?

Skład całkiem niezły, tylko widzę, że animalia juz wycofała ją z oferty. W innych sklepach w ogóle nie widziałam

Ups, faktycznie - szkoda.
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Śro lut 03, 2010 16:56 Re: SPIS KARM dla Kota

Mam prawie 10 miesięczną koteczkę exo mała wcina wołowinkę lub mięsko z kurczaka oraz suche Nutrę Gold Kitten i Sanabelle Kitten chciałam jej dawać Acanę ale ma mniejsze zawartości witamin i kwasów omega3 i omega6 a to chyba ważne
Zaciekawiły mnie karmy Applaws i ewentualnie 1st Choice czy ktoś wie ile one mają w składzie kwasów omega3 i omega6? W opisie piszą tylko bogate w kwasy omega3 i omega6 a to pojęcie bardzo względne
Obrazek

KasiaG

Od: Sob gru 08, 2007 14:06

[poprzednia][następna]