» Czw wrz 20, 2007 15:47
Pasja - młoda (2 letnia), piękna (buraska), zdrowa kotka szuka domu – Pasja, bo taki jest każdy jej krok, Pasja – bo właśnie to uczucie w sercach odnawia.
Nie miała szczęścia, bo się urodziła, urodziła się poza domem - niechciana, nie kochana, ale wbrew temu szczęśliwie dożyła dwóch lat. Niby niewiele ale wolno żyjące koty właśnie tyle najczęściej żyją. Nie niszczą ich choroby, zabijają ludzie. Pasję może spotkać podobny los, mieszka na działkach, gdzie koty są niemile widziane, gdzie niejeden kot już w strasznych mękach życie stracił. (Proszę) nie pozwólcie by Pasję spotkał podobny los. Jej zdrowie każdego dnia jest zagrożone, każdego dnia „uczynny” działkowiec może podać jej posiłek, który okaże się dla niej ostatni. Każdego dnia może pogładzić ją ten, którego dotyk zakończy się dla niej śmiercią.
Kotka jest młoda, inteligentna i zaradna, potrzebuje miłości do życia, potrzebuje opieki i bezpieczeństwa, którego życie tak skutecznie jej odmawia. Wysterylizowana, zaprzyjaźniona z jedną panią z działek, nauczyła się miłości do ludzi, co na wolności stanowi dla niej niebezpieczeństwo. W domu zaś atutem będzie nie tylko dla niej ale i dla tej osoby, która do serca mądrą kotkę przygarnie.
Pasja jest wysterylizowana, ma zrobione wszystkie szczepienia, jednak poza ludźmi musi też "walczyć" z pogodą, a każdego dnia ta staje się dla niej mniej przyjazna.
Nie wiem może tak? Trochę przerysowałam ale nie wiem może tak przerysowane powinno być? Można próbne gdzieś powiesić ;| ja już się wypytuje znajomych, ale nikt kotka nie szuka ;/