KASIA ODESZŁA 6.06.Rak wrócił- moje koty już bezpieczne.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 17, 2018 7:32 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

kropkaXL pisze:Bella mnie zaskoczyła , ona tak zawsze szła ufna do ludzi :(
Julka brawo!!!
Tylko błagam, uważaj na pazurki, ona jak sie przestraszy, paca łapą na oślep, nie raz mnie drapnęła.

przekonałam się o tym usiłując ją wyjąć z kontenerka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
może ząbków nie ma ale pazurki tak i wie do czego służą :mrgreen: , mam piękne sznyty na ręce :)
no cóż, moja wina, zasłużyłam sobie na to , bo jak mozna robić coś czego kot sobie nie życzy
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie cze 17, 2018 7:35 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

ewar pisze:
kropkaXL pisze:Ewar ja ten post odebrałam dokładnie odwrotnie.

Bo jesteś przewrażliwiona, troszkę emocjonalnie do wszystkiego podchodzisz. Nie czytam w niczyich myślach, ale na pewno nikt z wchodzących na wątek nie chciałby Ci przysporzyć zmartwień, obrazić, nic z tych rzeczy. Mnie się też zdarzyło, że nie odczytałam właściwie tego , "co autor miał na myśli". Tak bywa.

Dlatego trzeba uważać co się pisze i w jakiej formie do osoby która ma prawo być klębkiem nerwów.
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Nie cze 17, 2018 7:43 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Majencjo Twoje słowa są bardzo mądre, rozważne.
Teraz okazuje się, że ja jestem winna temu, że ta osoba odchodzi z forum .I ten wpus na KŁ, czego miał dowieść, bo chyba raczej nie ma nic wspólnego z tym wątkiem?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie cze 17, 2018 7:46 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

mir.ka pisze:
Julka brawo!!!
Tylko błagam, uważaj na pazurki, ona jak sie przestraszy, paca łapą na oślep, nie raz mnie drapnęła.

przekonałam się o tym usiłując ją wyjąć z kontenerka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
może ząbków nie ma ale pazurki tak i wie do czego służą :mrgreen: , mam piękne sznyty na ręce :)
no cóż, moja wina, zasłużyłam sobie na to , bo jak mozna robić coś czego kot sobie nie życzy

Jak Ci się uda, ciachnij jej pazury, ja sama nie dawałam rady, nie miał mi kto przytrzymsć jej.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Nie cze 17, 2018 7:49 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Zostawmy na bok te emocje - nie czas na nie
Ty masz prawo do takich emocji i każdy to rozumie
teraz ważna jest aklimatyzacja i Twoje leczenie

a na tym forum akurat każda propozycja DT jest cenna więc na pewno dom ewkkrem zapełni się szybko

obetnę pazurki jak tylko nabiorą do mnie zaufania ;) dzis miałabym pewnie przerąbane na amen :lol:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Nie cze 17, 2018 7:49 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

kropkaXL pisze:
mir.ka pisze:
Julka brawo!!!

Jak Ci się uda, ciachnij jej pazury, ja sama nie dawałam rady, nie miał mi kto przytrzymsć jej.

ja swoim kotom nie obcinam pazurków i nie mam w tym wprawy, mają do drapania drewno kominkowe i zdzierają sobie same pazurki
jak mamaGiny to umie, bo może obcina swoim kotkom to moze jej się uda
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie cze 17, 2018 7:50 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

mamaGiny pisze:Zostawmy na bok te emocje - nie czas na nie
Ty masz prawo do takich emocji i każdy to rozumie
teraz ważna jest aklimatyzacja i Twoje leczenie

a na tym forum akurat każda propozycja DT jest cenna więc na pewno dom ewkkrem zapełni się szybko

obetnę pazurki jak tylko nabiorą do mnie zaufania ;) dzis miałabym pewnie przerąbane na amen :lol:

chyba posiekane pazurkami :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie cze 17, 2018 7:53 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Mirka, ja też wielkiej wprawy nie mam, ale zawsze kombinowałam, jak były rozespane, po jednym pazurku :lol:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie cze 17, 2018 7:57 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

kropkaXL pisze:Mirka, ja też wielkiej wprawy nie mam, ale zawsze kombinowałam, jak były rozespane, po jednym pazurku :lol:

wiem ,ze tak jest podobno najlepiej, ale obcinałam pazurki jedynie maluszkom bo one te swoje młodzieńcze mają takie zakrzywione , że strasznie nimi haczą
swoim obcinam jedynie te piąte na przednich łapkach, też po jednym, jak mi się uda je podejść
Obrazek

mir.ka

Post » Nie cze 17, 2018 8:03 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Koty jakoś dziwnie tego nie lubią, a przecież to nie boli.
Mira ja też jako pierwsze obcinam te "wysokie" pazurki.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie cze 17, 2018 8:13 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Po pierwszej nocce, żyjemy, Brojek zestresowany długo z nim siedziałam, stresują go chyba odgłosy bo maluszki jak wstają rano to mają mega torpedy w dupkach.
Zjadł royala, mokrego nie ruszył, wody ubyło odrobinkę, ale kuweta nie ruszona, zaraz zamknę nasze "bydło" w jednym pokoju a jego wypuszczę, niech sobie zwiedzi, bo może ten pusty pokoik dodatkowo go stresuje.
jesteśmy na prostej ;)

kociołkowo

Od: Czw mar 30, 2017 22:49

Post » Nie cze 17, 2018 8:19 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Niektórzy nie podcinają kotom pazurków, ja to robię. Z wyjątkiem Pusi, oczywiście :wink: Trzeba jednak zwrócić na to uwagę, moja Benia ma problem z pazurkami, rosną szybko i nawet jeden omal jej nie wrósł.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie cze 17, 2018 8:27 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

eweli77 pisze:Po pierwszej nocce, żyjemy, Brojek zestresowany długo z nim siedziałam, stresują go chyba odgłosy bo maluszki jak wstają rano to mają mega torpedy w dupkach.
Zjadł royala, mokrego nie ruszył, wody ubyło odrobinkę, ale kuweta nie ruszona, zaraz zamknę nasze "bydło" w jednym pokoju a jego wypuszczę, niech sobie zwiedzi, bo może ten pusty pokoik dodatkowo go stresuje.

Biedny!!!!! :( u siebie rządził, to czuł się pewnie, martwi mnie ten brak siku, bardzo...
A podkłady były suche po przyjeździe?
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie cze 17, 2018 8:29 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

ewar pisze:Niektórzy nie podcinają kotom pazurków, ja to robię. Z wyjątkiem Pusi, oczywiście :wink: Trzeba jednak zwrócić na to uwagę, moja Benia ma problem z pazurkami, rosną szybko i nawet jeden omal jej nie wrósł.

Ja też za czésto nie obcinałam, ale są koty, które na mój widok permanentnie ugniatajá i gadajá, a wtedy pazurki wczepiają sié we wszystko.Taki jest Pimpuś, jeden z tych, które zostały.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie cze 17, 2018 8:53 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

kropkaXL pisze:
eweli77 pisze:Po pierwszej nocce, żyjemy, Brojek zestresowany długo z nim siedziałam, stresują go chyba odgłosy bo maluszki jak wstają rano to mają mega torpedy w dupkach.

Biedny!!!!! :( u siebie rządził, to czuł się pewnie, martwi mnie ten brak siku, bardzo...
A podkłady były suche po przyjeździe?

Będzie i tutaj królem. Zobaczysz. A maluszki to setna zabawa. Odkryje to. Powolutku. Kasiu trzymaj się.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia][następna]