Kotka Milka pisze:czy znacie jakas karme delikatna dla kociego seniora? ktory ma slaby żoładek?
Kotka Milka - mogę Ci napisać , co zajada Dziadzio Smerf bez szkody dla żołądka :
- Applaws a delicious pate - miseczki
- Miamor Sensibel - miseczki
- Schmusy Nature - saszetki i puszki 190g(dla kociąt i dorosłych kotów)
- Iams Mature&Senior - saszetki
- Animonda Rafine soupe senior - saszetki
- przede wszystkim drobno pokrojona wołowina i serca wołowe (obowiązkowo na kolację)
- Catz Finefood wołowina z kaczką i jagnięcina z królikiem ( po jagnięcinie z bawołem chorował-dość twarde kawałki)
Chętnie i bez szkody dla zdrowia je Miamor feine filets (kurczak i tuńczyk) ale przy braku ząbków ma trudności z długimi włóknami kurczaka,to samo ma z Porta21 kurczak z rosołem.
Nie daję suchego gdyż nawet po RC Mother@Babycat bardzo chorował.
Z racji tego ,że jest bardzo drobny i szczupły daję mu też jedzonko w wersji kitten , gdyż jest bardziej odżywcze niż dla seniorów a kawałki są drobniejsze.
Teraz zamówiłam mu Miamor ragout royale i pastete senior(jest ok) - zobaczymy jak to będzie .
Nie bardzo idzie mu Animonda Carny senior- po prostu krztusił się tym.
Smerfik najbardziej lubi miękkie kawałki w sosie , to mu się najwygodniej zajada.
Jak więc widzisz próbujemy różne pyszności , chcę aby jak najwięcej w swoim życiu posmakował

Ale moim zdaniem najdelikatniejsze z tego co tu wymieniłam są Miamory , Schmusy i Applaws