STARE , KALEKIE w schronie-Dziadzio Kostuś za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro kwi 09, 2014 19:09 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.Sama radość str39!!!

MałgosiaZ pisze:Cześć :D

Dziś mijają trzy miesiące czyli 1/4 roku jak sobie mieszkam u tej MałgosiZ :mrgreen:
Dostałem podusię z walerianą i wpadłem w błogostan :wink:
Obrazek

Kotem się jest nawet w jesieni lat życia, odruchy nie zanikają :)
Widok Dziadunia pacającego łapką Tosię lub Notkę - bezcenny :)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Czw kwi 10, 2014 13:39 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.Sama radość str39!!!

czy znacie jakas karme delikatna dla kociego seniora? ktory ma slaby żoładek?
Kotka Milka

Post » Czw kwi 10, 2014 21:36 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.Sama radość str39!!!

Kotka Milka pisze:czy znacie jakas karme delikatna dla kociego seniora? ktory ma slaby żoładek?

Kotka Milka - mogę Ci napisać , co zajada Dziadzio Smerf bez szkody dla żołądka :
- Applaws a delicious pate - miseczki
- Miamor Sensibel - miseczki
- Schmusy Nature - saszetki i puszki 190g(dla kociąt i dorosłych kotów)
- Iams Mature&Senior - saszetki
- Animonda Rafine soupe senior - saszetki
- przede wszystkim drobno pokrojona wołowina i serca wołowe (obowiązkowo na kolację)
- Catz Finefood wołowina z kaczką i jagnięcina z królikiem ( po jagnięcinie z bawołem chorował-dość twarde kawałki)
Chętnie i bez szkody dla zdrowia je Miamor feine filets (kurczak i tuńczyk) ale przy braku ząbków ma trudności z długimi włóknami kurczaka,to samo ma z Porta21 kurczak z rosołem.
Nie daję suchego gdyż nawet po RC Mother@Babycat bardzo chorował.
Z racji tego ,że jest bardzo drobny i szczupły daję mu też jedzonko w wersji kitten , gdyż jest bardziej odżywcze niż dla seniorów a kawałki są drobniejsze.
Teraz zamówiłam mu Miamor ragout royale i pastete senior(jest ok) - zobaczymy jak to będzie .
Nie bardzo idzie mu Animonda Carny senior- po prostu krztusił się tym.
Smerfik najbardziej lubi miękkie kawałki w sosie , to mu się najwygodniej zajada.
Jak więc widzisz próbujemy różne pyszności , chcę aby jak najwięcej w swoim życiu posmakował :kotek:

Ale moim zdaniem najdelikatniejsze z tego co tu wymieniłam są Miamory , Schmusy i Applaws
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt kwi 11, 2014 14:01 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.Sama radość str39!!!

A przypadkiem dawanie staremu kotu jedzenia kociąt nie jest szkodliwe? większe ilosci składników obciążajacych nerki?
Kotka Milka

Post » Pt kwi 11, 2014 17:15 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.Sama radość str39!!!

Szkodliwe jest dawanie każdemu kotu "sztucznego" jedzenia , które niestety w większości tu wymieniłam. Producenci żerują na nas naiwnych i na naszych zwierzętach . Skład w większości jest fikcją . Po prostu nie wierzę w to co tam jest napisane. Kot jako drapieżnik i mięsożerca powinien jeść przede wszystkim mięso i to różne (pomijam kurczaki , bo tego akurat nie daję ) . U mnie podstawą jest duża ilość wołowiny, czasem wołowe serce. Jak zapomnę rozmrozić - coś bez zboża np Porta21 , Select Gold ,Grau, GranataPet itp . Tego się trzymam i czy stary czy młody - wyglądają nieźle :D .

A czy karma dla kociąt szkodzi seniorom ?
Kotka Milka :kotek:
na to pytanie odpowiesz sama sobie ,jak weźmiesz kota po kilku miesiącach pobytu w schronisku .Wg mnie jest delikatna i odżywcza . Zawsze od niej zaczynam ,widząc jak bardzo koty mają wyniszczony organizm po takim Spa. Bez względu na wiek.

Moja (kocia) Doktor mówi : "niczego Dziadkowi nie żałować " . Bo wg niej Smerfik ma sporo :wink: więcej niż 18lat. Dlatego dostaje jedzenie rozmaite + czasem żółtko z jajek 0 , śmietanę , masełko i na co tylko ma ochotę :catmilk:
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pt kwi 11, 2014 18:44 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.Sama radość str39!!!

A widzisz mi wet powiedział że stary kot absolutnie nie może jeśc karmy dla kociąt
co osoba to opinia...... :?
Kotka Milka

Post » Sob kwi 12, 2014 16:31 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.Sama radość str39!!!

A mój stary Czaruś(18lat)je tylko renal ,bo nereczki "wysiadły" i tak jest od kilku lat,żadnego mięska świeżego nie może :( .

róża35

Od: Sob paź 29, 2011 21:49

Post » Pon kwi 14, 2014 11:50 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.Sama radość str39!!!

różo wejdz na watek dla nerkowców może ci cos doradzą?
Kotka Milka

Post » Sob kwi 19, 2014 7:06 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.Sama radość str39!!!

Obrazek
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pon kwi 21, 2014 16:10 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.Wesołych Świąt od Smerfa !!!

Kochany i piękny Smerfiku :1luvu:
jak minęły święta?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pon kwi 21, 2014 16:13 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.Sama radość str39!!!

MałgosiaZ pisze:Obrazek

HEHE PAPA SMERF :piwa:
Kotka Milka

Post » Pon kwi 21, 2014 21:58 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.Wesołych Świąt od Smerfa !!!

JolaJ pisze:Kochany i piękny Smerfiku :1luvu:
jak minęły święta?

Wczoraj byli goście , więc się nieco zmęczyłem :wink: .
Za to dziś robiłem NIC :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Wto kwi 22, 2014 14:15 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.Wesołych Świąt od Smerfa !!!

:)))))))))))luzak:))
Kotka Milka

Post » Wto kwi 22, 2014 14:50 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.Wesołych Świąt od Smerfa !!!

wrzuciłam grosik na allegro :) smacznego Panie Smerfie!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto kwi 22, 2014 20:06 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.Wesołych Świąt od Smerfa !!!

czarno-czarni pisze:wrzuciłam grosik na allegro :) smacznego Panie Smerfie!

Bardzo dziękujemy :)

Każda cegiełka na wielką moc :) A zdjęcie Dziadka Smerfa z dedykacją dla Darczyńcy ponoć przynosi szczęście ;) :)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

[poprzednia][następna]