12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 30, 2013 22:30 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

Cudak1 pisze:
AlfaLS pisze:Ja mogę wziąć kiciunię na ten DT. Mam nadzieję, że jak nie ten pierwszy to ten drugi domek weźmie ją na stałe :D .
Ten miesiąc może u mnie pobyć. Tylko co z wizytą przedadopcyjną w tym "zagranicznym" domku??????? I gdzie ewent. będzie ten domek? Pytam bo jak oddawałam do adopcji do Niemiec Helenę / zresztą też od Cudak1/ to pojechałam do przyszłego DS i go sobie prześwietliłam. Zresztą do tej pory mam kontakt z tym domkiem :D .

Co u Helenki słychać? :)

No właśnie z wizytą kłopot, bo daleko od granicy, a w obecnym mieszkaniu za dużego sensu nie ma wizyty robić.
W każdym razie wanilia03 ma już jednego adoptowanego kota (kocur ze schroniska, którego adoptowała chorego i leczyła), to jego wątek: viewtopic.php?f=46&t=137763&start=210 (całego nie doczytałam :oops: więc nie wiem, czy była wizyta) i z tego, co pisała sama przyjechałaby po kotkę, a to duży plus.

Za tydzień... no myślę, że wcześniej nic się nie znajdzie, więc innego wyjścia nie mamy, niż czekać.

To ja też sobie poczytam, a co mi tam :D

U Heleny wszystko ok :D . Pani myślała przez pewien czas o dokoceniu ale Helena wybiła jej te myśli z głowy. Był u nich w domu przez kilka dni jakiś kociak znajomych, którzy wyjechali i Helena pokazała podobno dobitnie, że królowa może być tylko jedna :D . A ja, naiwna, już się zastanawiałam jakiego kociaka Pani zaproponować :roll: W każdym razie niestety - myśl o dokoceniu na razie została porzucona...

Ale bedę trzymała tu rękę na pulsie bo domek naprawdę fajny.

Zlot kończy się w poniedziałek ale we wtorek jeszcze u nas w Zrzeszeniu ma być zebranie kupców z całej Polski. Wiem, że to zebranie się zaczyna o 10-tej a o której kończy to nikt jeszcze nei wie... Myślę, że to dobre parę godzin. Ja niestety muszę być do końca. Jednak sądzę, że wieczorem we wtorek mała mogłaby już u mnie zagościć :D .
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Wto lip 30, 2013 22:44 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

Ok. Wtorek czy sroda Cudak 1 ustali. Jeszcze jutro sprawdzimy terminarz ipotwierdzimy

kasiar1234

Od: Sob lip 03, 2010 7:38

Post » Śro lip 31, 2013 7:33 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

AlfaLS pisze:U Heleny wszystko ok :D . Pani myślała przez pewien czas o dokoceniu ale Helena wybiła jej te myśli z głowy. Był u nich w domu przez kilka dni jakiś kociak znajomych, którzy wyjechali i Helena pokazała podobno dobitnie, że królowa może być tylko jedna :D . A ja, naiwna, już się zastanawiałam jakiego kociaka Pani zaproponować :roll: W każdym razie niestety - myśl o dokoceniu na razie została porzucona...

Ale bedę trzymała tu rękę na pulsie bo domek naprawdę fajny.

W porcie miała ponad 20 kocich towarzyszy i nie narzekała :wink: Szczęściara z niej, szkoda, że swoim szczęściem się nie chce z innym kotkiem podzielić. To był mały kotek, czy dorosły? Może malutkiego by zaakceptowała? Albo kocura, a nie kotkę?

Na podwórzu jest jeszcze taki kociak (kocurek, wygląda na zdrowego, tylko odrobaczyć trzeba, bo chudy i popsikać na pchły/wszoły):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I kotka z kociakami (nie wiadomo ile ich jest bo niby nie da do siebie podejść)

Obrazek

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Śro lip 31, 2013 7:37 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

kasiar1234 pisze:Ok. Wtorek czy sroda Cudak 1 ustali. Jeszcze jutro sprawdzimy terminarz ipotwierdzimy

Dziękuję :)
Jeśli środa za tydzień, to popołudniu na pewno będę chwilę w Goleniowie, gdyby pasowało, to mogę wtedy kotkę wziąć ze sobą.

Cudak1

Post » Śro lip 31, 2013 8:32 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

Potrzebujemy wiedzieć konkretny dzień i godzinę oraz adres skąd i dokąd kotka jedzie. Transporterek zabierzemy na wszelki wypadek. Proszę o info na pw

kasiar1234

Post » Śro lip 31, 2013 8:44 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

kasiar1234 pisze:Potrzebujemy wiedzieć konkretny dzień i godzinę oraz adres skąd i dokąd kotka jedzie. Transporterek zabierzemy na wszelki wypadek. Proszę o info na pw

Co do środy to na tą chwilę nie znam dokładnej godziny (na pewno między 15.00 a max 18.00)

AlfaLS, mogę wysłać Twój adres i nr tel?

Cudak1

Post » Śro lip 31, 2013 18:45 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

Kotka złapana i jest operowana :ok:

Niestety na badania krwi będę musiała jechać z Małą Mi do Goleniowa, bo dzisiaj się nie udało, a potem miejscowy wet ma urlop, więc dopiero za 2 tyg byłoby to możliwe, a wtedy już koteczka będzie u AlfyLS... Może uda mi się jutro podjechać, bo i kolorowe kociaki trzeba odrobaczyć już.

Cudak1

Post » Śro lip 31, 2013 18:50 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

Cudak1 pisze:Kotka złapana i jest operowana :ok:

:dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :catmilk:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Śro lip 31, 2013 18:59 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

Cudak1 pisze:
kasiar1234 pisze:Potrzebujemy wiedzieć konkretny dzień i godzinę oraz adres skąd i dokąd kotka jedzie. Transporterek zabierzemy na wszelki wypadek. Proszę o info na pw

Co do środy to na tą chwilę nie znam dokładnej godziny (na pewno między 15.00 a max 18.00)

AlfaLS, mogę wysłać Twój adres i nr tel?

Jasne, że możesz :D .
Na tą chwilę kicia spokojnie może do mnie przybywać w środę. Mam nadzieję, ze nic się nie zmieni. Jakby coś to ewent. w Szczecinei mogę po nią podjechać.

Cudak a co za badania chcesz jej zrobić? Jak to duży kłopot i nic pilnego to ewent. ja je zrobię u siebie.
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Śro lip 31, 2013 19:25 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

AlfaLS pisze:Cudak a co za badania chcesz jej zrobić? Jak to duży kłopot i nic pilnego to ewent. ja je zrobię u siebie.

Badania krwi, żeby sprawdzić co z tą powiększoną wątrobą (czy nie jest potrzebne leczenie lub weterynaryjna karma) i czy można ją wysterylizować (żeby jej nie zaszkodzić).

Rozmawiałam z DT kociaków od staruszki - koszty szczepień to razem ok 400 zł :roll: (na samą grzybicę, po 50 zł i po 2 tyg powtórka).
Wg weterynarza (w zasadzie Pani weterynarz), która doleczała je z grzybicy kapsułkami, kociaki nadal zarażają i bez szczepień będą zarażać, więc nigdzie ich oddać nie można, a po szczepieniach (obu dawkach, czyli po ok 3 tyg) nie powinny już zarażać i wtedy dopiero z czystym sumieniem będzie je można wydać do adopcji.
Gdyby zostały zaszczepione, mogłyby zostać jeszcze z miesiąc i szukać domów.
U kolorowych kociaków jest w takim razie analogicznie.
7 kociaków, 700 zł, by mogły zostać oddane? Ile karmy by za to było...
Nie wiem co z tym "fantem" zrobić. Nie mam już siły żebrać o pieniązki, a jeśli faktycznie tak jest, jak ta wet powiedziała, to z adopcji szybko byłby zwrot i pretensje, że ktoś się zaraził.

Cudak1

Post » Śro lip 31, 2013 19:46 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

Strasznie drogie u Was te szczepionki na grzyba, popytajcie w innych lecznicach, może mają taniej
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro lip 31, 2013 19:49 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

To faktycznie sporo. Kilka stron wcześniej ktos pisal że tego grzyba mozna leczyć też inaczej niż szczepiniem że wrecz nie szczepia sie kotów zarażonych czy tak tam pisze? Nie możemy tego znaleźć .
Ale w takim razie przy okazji odbioru kotki syn podrzuci coś na bazarki póki co.
Oczywiście jak juz będzie wiadomo wtorek czy środa.

kasiar1234

Post » Śro lip 31, 2013 19:55 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

CoToMa pisze:Strasznie drogie u Was te szczepionki na grzyba, popytajcie w innych lecznicach, może mają taniej

To jaka jest normalna cena tej szczepionki za szt. ?

kasiar1234

Post » Śro lip 31, 2013 20:02 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

Wydaje mi się, że u nas około 40 zł za fiolkę, w której są 2 dawki.

Szczepionki są chyba dwóch firm, może u Was mają tę droższą?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro lip 31, 2013 20:09 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

To faktycznie warto sprawdzić. Jutro spróbujemy po dzwonić.

kasiar1234

[poprzednia][następna]