Wątek DO ZAMKNIĘCIA-dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 10, 2013 23:38 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista kwietniowa zamknięta str. 38

Niewidoma i ciężarna Grey ma opiekę, ale potrzebuje domu, który ją pokocha - cały czas szukamy, więc także za pomoc tutaj będziemy bardzo wdzięczni!
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pt maja 10, 2013 23:44 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista kwietniowa zamknięta str. 38

wiiwii pisze:Niewidoma i ciężarna Grey ma opiekę, ale potrzebuje domu, który ją pokocha - cały czas szukamy, więc także za pomoc tutaj będziemy bardzo wdzięczni!

jak koteczka będzie wyleczona bedziemy mogli ją oglaszac na FB i na stronie internetowej
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pt maja 10, 2013 23:49 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista kwietniowa zamknięta str. 38

alessandra pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152943&p=9818544#p9818544

sweetyT pisze:od 5 dni moja kotka ma powiększoną prawą źrenicę non stop (nie reaguje na światło) plus na tym oku ma jakby taką "błonkę". Byłam z nią u weta ale on stwierdził, że to albo zapalenie organizmu - i dał antybiotyk - albo jeśli nie podziała to guz :( dzień przed tym jak powiększyła się jej źrenica wyjęłam jej kleszcza i zapomniałam o tym powiedzieć wetowi. Może to być od kleszcza? Może ktoś miał podobny problem z kotem?

Czy ktos zna okulistę najbliżej Krosna? stamtąd jest sweetyT

oko koteczki

http://postimg.org/image/km9yvvz27/

http://postimg.org/image/htgrbuypr/

poradziąłam, aby napisała do dr Garncarza na maila, może będzie w stanie ocenić czy to w ogóle podlega pod sprawy okulistyczne - nie mam innego pomysłu :?

najbliżej z polecanych i sprawdzonych mamy Krakó
. wet. Paweł Stefanowicz
Przychodnia Weterynaryjna Retina
ul. Rolna 1, 30-318 Kraków
tel. 696 789 015, mail: biuro@weterynarz-okulista.pl
www.weterynarz-okulista.pl

bliżej jest jeszcze klinika Cityvets w Dębicy z lek.wet. Kubą Łętkiem
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pon maja 13, 2013 9:15 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista kwietniowa zamknięta str. 38

Jolek pisze:Dzien dobry :D

W kwietniu tytulem darowizn dla Slepaczkow wplynelo na konto Fundacji Agapeanimali 285 zl

Kwietniowego wsparcia finansowego dokonaly osoby:

02.04 - joluka,
jerzykowka,
anulka11
04.04 - Magdalena K,
alessandra
08.04 - Barbara L
09.04 - ewexoxo
15.04 - nazira
16.04 - jaaana
19.04 - meg11
22.04 - Berenika D.
30.04 - Grzegorz W

Pozdrawiam serdecznie :D
Jola

wpłaciłam 30 .04 :oops: :oops: :oops: wpłata będzie rozliczna w maju?sorki ze tak pozno
agula76

Post » Pon maja 13, 2013 11:11 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista kwietniowa zamknięta str. 38

Kto zna dobrego dermatologa w Warszawie? Lub w ogóle weta mającego pojęcie o alergiach i chorobach skórnych? Sprawa dotyczy kota, któremu na skórze robią się rany i futro wyłazi. Zeskrobiny nic nie pokazały. Wiem, że jest karmiony w sposób co najmniej dziwny - połączeniem intenstinalu i obesity podobno w ramach "profilaktyki antyalergicznej" 8O Sprawa mi śmierdzi z daleka wciskaniem drogich karm dla zasady...
KOGO MOŻECIE POLECIĆ?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pon maja 13, 2013 11:18 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista kwietniowa zamknięta str. 38

ewexoxo pisze:Kto zna dobrego dermatologa w Warszawie? Lub w ogóle weta mającego pojęcie o alergiach i chorobach skórnych? Sprawa dotyczy kota, któremu na skórze robią się rany i futro wyłazi. Zeskrobiny nic nie pokazały. Wiem, że jest karmiony w sposób co najmniej dziwny - połączeniem intenstinalu i obesity podobno w ramach "profilaktyki antyalergicznej" 8O Sprawa mi śmierdzi z daleka wciskaniem drogich karm dla zasady...
KOGO MOŻECIE POLECIĆ?

no ciekawa jestem po kiego ten Interstinal 8O
ma kot wątek?
trzeba zrobic kotu testy,na jakie mięso jest uczulony,albo na zboza własnie...
dobrze by było sprawdzic reakcje na karmę z dziczyzna,np.TOTW...jak znajde watek to podrzuce....gdzies kiedys widziałam ...
na weci polecani na pewno cos znajdziesz
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon maja 13, 2013 12:01 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista kwietniowa zamknięta str. 38

Kot wątku nie ma, bo to sprawa spoza forum. Odnośnie karmy już napisałam własne zdanie, bo dla mnie łączenie karmy dla gastryków z karmą odchudzającą to jakiś bezsens :roll: A podawanie jej w ramach "profilaktyki alergicznej" to juz w ogóle :roll:
Dobrze że mi przypomniałąś o wetach polecanych. Całkiem zapomniałam o tym wątku.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pon maja 13, 2013 13:26 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista kwietniowa zamknięta str. 38

ewexoxo pisze:Kot wątku nie ma, bo to sprawa spoza forum. Odnośnie karmy już napisałam własne zdanie, bo dla mnie łączenie karmy dla gastryków z karmą odchudzającą to jakiś bezsens :roll: A podawanie jej w ramach "profilaktyki alergicznej" to juz w ogóle :roll:
Dobrze że mi przypomniałąś o wetach polecanych. Całkiem zapomniałam o tym wątku.

najcześciej koty się uczulaja od kurczaka,czy wołowiny,wiec najlepiej podac karme eliminujaca ten skład.Ja bazuje na moim niezyjacym juz Rumcajsiku,który strasznie był chory,a po podawaniu specjalistycznej karmy+TOTW bardzo ładnie ruszył...Moze ten kotek ma pchły,czasami wystarczy jedna,żeby sie drapał... :oops:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon maja 13, 2013 16:44 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista kwietniowa zamknięta str. 38

wpływy w kwietniu: 285zł. bardzo dziekujemy :1luvu:

beneficjenci kwietniowi:
1. Lucuś [*] ObrazekObrazek
- odszedł , bardzo , bardzo nam przykro, martko :cry: , zrobiłas , co mogłaś, najwazniejsze,że odszedł kochany, nie sam, w rowie, na poniewierce

2. Oczuś Obrazek
pod opieka Marzenia11
wątek viewtopic.php?f=1&t=145665&start=630
-zabieg usunięcia oczka

Kubuś Obrazek - dt Pani Anna z Warszawy :1luvu: objęty specjalnym patronatem ślepaczków
Dla Kubusia trzy osoby zadeklarowały stałe wpłaty miesięczne , jednakże od Klubu Ślepaczków także obiecaliśmy wpłatę comiesieczną w wysokości zależnej od wpłat i ilości beneficjentów, a także będziemy zbierać fundusze poprzez nasza stronę FB

wpływy w kwietniu: 285zł,
podział środków: po 110zł dla kotka oraz 60zł dla Kubusia od Klubu ślepaczków , 5zł pozostawiamy na rozmnożenie :wink: Obrazek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon maja 13, 2013 18:09 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista kwietniowa zamknięta str. 38

.AnnMarie. pisze:A my już po operacji :)

Gucio miewa się świetnie, Dr Garncarz przeszedł samego siebie ! Oczka zaszyte jak pod linijkę, narkozę zniósł super, od razu czuł się świetnie, szwy są czyste, bez opuchnięć, nic się nie sączy, no po prostu IDEALNIE !!! :) Oczywiście Gutek jest też za jednym zamachem "odjajczony"

JESTEM BAAARDZO SZCZĘŚLIWA, BO W KOŃCU ZAKOŃCZYŁO SIĘ KILKUMIESIĘCZNE LECZENIE GUTKA !!!
:ok:

Niestety nie daje mi spokoju Ćwirek.... Nie wyobrażam sobie możliwości wypuszczenia do piwnicy, między inne koty niewidomego kociaka... :cry:

Obrazek

chciałabym się przyłączyć do Waszego wątku i tak zaczęłam przeglądać posty i jak zobaczyłam ten to aż mnie zmroziło. Ale nie widok zdjęcia ale myśl. Czy kot wcześniej widział? Zastanawia mnie co myśli, czuje kot który coś widział i nagle nie widzi nic? nie jest w szoku? nie ucieka? nie panikuje? nie boi się? jak wyglądaja pierwsze chwile po operacji gdy kot "zauważy", że nic nie widzi? :>
Jaki materac dla dziecka kupić? - blog z poradami dla szukających materaców dla dzieci i dorosłych :)

sweetyT

Od: Śro lis 28, 2012 14:19

Post » Pon maja 13, 2013 18:13 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- a w maju ciągle pada...Grey str.41 dt/d

też bym chciała dodać zdjęcia swojej kotki... ale czemu ja nie mam takiej opcji, żeby dodać zdjęcie? :( jak Wy to robicie, że umieszczacie pod postami zdjęcia?
Jaki materac dla dziecka kupić? - blog z poradami dla szukających materaców dla dzieci i dorosłych :)

sweetyT

Od: Śro lis 28, 2012 14:19

Post » Pon maja 13, 2013 18:38 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- a w maju ciągle pada...Grey str.41 dt/d

sweetyT pisze:też bym chciała dodać zdjęcia swojej kotki... ale czemu ja nie mam takiej opcji, żeby dodać zdjęcie? :( jak Wy to robicie, że umieszczacie pod postami zdjęcia?

przede wszytskim witaj na naszym wątku -bardzo sie cieszę,że trafiłas do nas :D

odnosnie zdjęc -ja korzystam z tego programiku-najlepiej sie zarejestrować od razu i wybieram zwykle miniaturkę
http://imageshack.us/

niewidomy Rolfik-ulubieniec cioci jerzykowki :wink: (znaleziono go w lesie, był tylko 3 dni w schronie, a był tak wycofany i zszokowany,że potrzeba było 6 miesięcy, aby znów powrócił do życia , poczuł sie bezpieczny, zaufał człowiekowi)

Obrazek

są inne programy -dziewczyny., czy ktoś poradzi , z których korzystacie i jaki sprawia najmniej kłopotu? bo ja za bardzo kumata nie jestem w tym zakresie :oops:
Ostatnio edytowano Pon maja 13, 2013 19:00 przez Klub Ślepaczkowy, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Pon maja 13, 2013 18:53 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- a w maju ciągle pada...Grey str.41 dt/d

sweetyT pisze:
Czy kot wcześniej widział? Zastanawia mnie co myśli, czuje kot który coś widział i nagle nie widzi nic? nie jest w szoku? nie ucieka? nie panikuje? nie boi się? jak wyglądaja pierwsze chwile po operacji gdy kot "zauważy", że nic nie widzi? :>

Kiedy znalazłam moje cudo niewidome-Rolfika , dokładnie miałam takie same pytania, było to przerazające, miałam także ogromnego pietra przed adopcją go-bo jak mam wiedizec, co może przeszkadzac kotu niewidomemu, co jest zagrozeniem?- więc spróbowałam wczuć sie w rolę: przestałam wiedizeć-zamknęłam oczy, zawiazałam i próbowałam poruszac sie po mieszkaniu - nie masz pojęcia jak straszne jest nagle przestac widzieć :(
Można tylko wyobrazić sobie, jak straszne i potworne jest jesli taki kotek znajdzie sie na ulicy, odgłosy , których nie zna, zewsząd zagrożenie i strach, wszechogarniający strach :(
Jesli ma ograniczoną przestrzeń zyciową-nie ma problemu, powoli doskonale "skanuje "sobie w głowce plan terenu, rozpoznaje głosy- inne zmysły ma bardziej wyczulone; węch, smak, słuch; koty są doskonałe, chyba jako jedyne naprawde udały sie Panu Bogu :D , bo potrafia perfekcyjnie przystosowac sie do warunków zyciowych; większość naszych kotków ma tak to opanowane , że postronny człowiek nie zauwazy tej inności -slepaczki potrafią wspinac sie na meble czy biegać za piłeczką pomiędzy nogami od stołu :lol:
Dlatego tak ważne jets, aby miały swój dom, swoją znajomą przestrzeń, czuły sie bezpieczne. Najgorzej znoszą schronisko :( stres niewiadomego często powoduje ,że po prostu odchodzą... :(
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Pon maja 13, 2013 19:09 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- a w maju ciągle pada...Grey str.41 dt/d

Klub Ślepaczkowy pisze:są inne programy -dziewczyny., czy ktoś poradzi , z których korzystacie i jaki sprawia najmniej kłopotu? bo ja za bardzo kumata nie jestem w tym zakresie :oops:

Długo korzystałam z imageshack, ale zaczął mnie denerwować, nie ładował zdjęć, itp.

Teraz polecam fotosik, bo działa szybciej i nie wymaga logowania.

Instrukacja:
1. wchodzisz na link http://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie/krok-1
2. klikasz "wybierz zdjęcie" i podajesz lokalizację
3. klikasz "rozpocznij przesyłanie"
4. jak strona się odświeży i pokaże załadowane zdjęcie szukamy kodu "Zdjęcie 500px na forum" (trzeci w kolejności)
5. kopiujemy całość linku z ramki, wklejamy na forum i gotowe!
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pon maja 13, 2013 21:36 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- a w maju ciągle pada...Grey str.41 dt/d

Kochani jeżeli dobrze doczytałam w majowymi beneficjentami są Ćwirek oraz podpinamy Busię i nasza kochana maskotka klubu czyli Kubuś. Czy ktoś mi może podesłać/załatwić zdjęcie Ćwirka???? Nigdzie nie ma :evil:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

[poprzednia][następna]