Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 07, 2012 19:46 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

paula_kropcia pisze:
MartaK pisze:Z tym Julkiem to jest naprawdę dziwna sprawa... Jakaś klątwa urodziwego czy co? :roll:

Julek jest zbyt żywym kotem :) wszyscy się pewnie boją że im zniszczy dom :roll:
A jakie warunki musi spełniać nowy dom?

Być cierpliwy i nie mieć innego kota :mrgreen: A ja jestem ciekawa jakby Julek zareagował na psa.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie paź 07, 2012 20:08 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Najczęstszy komentarz na temat Julka to "o, jaki duży" (moim zdaniem on nie jest wcale szczególnie duży, to kocur w końcu). Może się ludzie boją, że będzie za dużo jadł? :wink:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Nie paź 07, 2012 20:10 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Jarka pisze:Najczęstszy komentarz na temat Julka to "o, jaki duży" (moim zdaniem on nie jest wcale szczególnie duży, to kocur w końcu). Może się ludzie boją, że będzie za dużo jadł? :wink:

na następną akcję przyniosę radosławskiego, przy nim julo bedzie drobinką :twisted:
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Nie paź 07, 2012 20:28 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

kasia_5000 pisze:Co do karmy, to ja też wcześniej dawałam mniej (tzn. jak były remonty na dworcu) i było jeszcze mniej kotów, ale teraz jak jestem to przeważnie na łączkę przychodzi siódemka i pochłania te cztery puchy.
Generalnie najważniejsze, żeby Języczka zjadła mokra karmę. Reszta może zjeść troszkę mokrej i uzupełnić suchą. Więc może na pkp dwie są wystarczające, ale wtedy troszkę więcej suchej trzeba zostawić.
Ale na Składowej jest teraz ósemka kociąt i co najmniej sześć dorosłych kotów, więc niestety mokrej trzeba zostawiać więcej :(

Co do transportera, to za tydz. będę mogła pożyczyć jeden z moich.
Teraz niestety nie mam ich tu w Poznaniu :(

Ok, to się przypomnę za tydzień :) Co do Julka - ja go uwielbiam, to jest mój wymarzony kot, równie żywy i zabawowy co czuły, a to rzadko spotykane przeze mnie połączenie :D On jest tak uroczy, że na miejscu tych ludzi najpierw bym planowała adopcję, a o jakichś zniszczeniach pomyślała na samym końcu. Ale cóż... Pewnie jestem nierozsądna :P

Hollis

Od: Nie wrz 23, 2012 15:48

Post » Nie paź 07, 2012 20:32 Re: Poznań Główny PKP| Umrzeć, tego nie robi się kotom...

itaka pisze:
kasia_5000 pisze:A tutaj jeszcze relacja w WTK:
http://wtkplay.pl/video-id-2274-puls_dnia_z_soboty_6_pazdziernika

Kasia i Julek ... gwiazdy TV :mrgreen:

Dziś Julek był nawet w Teleexpresie :)
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Nie paź 07, 2012 20:43 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Tadam :1luvu:

Obrazek
Obrazek

itaka

Post » Nie paź 07, 2012 21:47 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

itaka pisze:
paula_kropcia pisze:
MartaK pisze:Z tym Julkiem to jest naprawdę dziwna sprawa... Jakaś klątwa urodziwego czy co? :roll:

Julek jest zbyt żywym kotem :) wszyscy się pewnie boją że im zniszczy dom :roll:
A jakie warunki musi spełniać nowy dom?

Być cierpliwy i nie mieć innego kota :mrgreen: A ja jestem ciekawa jakby Julek zareagował na psa.

haha w sumie to można by było to sprawdzić. Ciekawe czy moja Nuta by go trochę uspokoiła, myślę że w dwójkę zmusiliby mnie w końcu do remontu heheh :mrgreen:

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Pon paź 08, 2012 10:02 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Julek w Palmiarni był w swoim żywiole.
Wszystko Go interesowało. Nawet próbował polować na kury, oblizywał się też na widok sroki, która siedziała na drzewie.Był też zafascynowany fretkami. A na smyczy chodził jak pies ;)

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pon paź 08, 2012 10:03 Re: Poznań Główny PKP| Umrzeć, tego nie robi się kotom...

Grafik na następny tydzień 08.10-14.10

PKP
pn. - kasia_5000
wt. -
śr. - Hollis
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. -
ndz. -

Składowa
pn. - kasia_5000
wt. - TŻ KMagdy (stały dyżur) - rano
śr. - Hollis
czw. - TŻ KMagdy (stały dyżur) - rano
pt. - kasia_5000
sob. -
ndz. -

Może ktoś jeszcze miałby możliwość wziąć jakiś dyżur?
Szczególnie w weekend...

kasia_5000

Post » Pon paź 08, 2012 10:19 Re: Poznań Główny PKP| Umrzeć, tego nie robi się kotom...

kasia_5000 pisze:[b]

Może ktoś jeszcze miałby możliwość wziąć jakiś dyżur?
Szczególnie w weekend...

A ja muszę siedzieć w tym Lublinie :evil:

EDIT: fajny bazar z kocimi artykułami (nie mój, moje nie są takie fajne :twisted: ) viewtopic.php?uid=34774&f=20&t=146871&start=0

I tak sobie pomyślałam o budkolepieniu. Ja będę w Poznaniu od 1 do 5 listopada. Można to zrobić u mnie 3 listopada. Co Wy na to :?:

Patrzcie JULEK :D
Obrazek
Obrazek

itaka

Post » Pon paź 08, 2012 19:08 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

ragatol pisze:Witajcie.

Jestem kociarą, która niedawno straciła kochanego rodzielca.
Przygarnę lub zaadoptuję malego rudzielca z okolic Poznania, Szamotuł. To musi być rudy kotek. Mam do nich slabość.
Dysponuję i zapewniam duży domek i ogromny ogrodzony ogród. Mam zwierzęta nie od dziś i umiem się nimi zająć.
Szukam info na waszym forum, ale wszystko to Warszawa?

Pomożecie?

viewtopic.php?f=13&t=89268&start=915
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon paź 08, 2012 19:53 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Mulesia pisze:
ragatol pisze:Witajcie.

Jestem kociarą, która niedawno straciła kochanego rodzielca.
Przygarnę lub zaadoptuję malego rudzielca z okolic Poznania, Szamotuł. To musi być rudy kotek. Mam do nich slabość.
Dysponuję i zapewniam duży domek i ogromny ogrodzony ogród. Mam zwierzęta nie od dziś i umiem się nimi zająć.
Szukam info na waszym forum, ale wszystko to Warszawa?

Pomożecie?

viewtopic.php?f=13&t=89268&start=915

Dzięki,Mulesia. :D Napisałam w zalinkowanym wątku.

Jarka

Post » Wto paź 09, 2012 9:57 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

A propos rudego kota - wczoraj karmiłam na PKP i Składowej i właśnie na Składowej jest nowy rudy kocur...
Pewnie znowu ktoś z tej meliny na Składowej przytachał sobie nowego kota i teraz Go nie karmi, bo wczoraj rzucił się na jedzenie. Niestety nie jest tolerowany przez stado ze Składowej i On też chyba nie jest pokojowo do tego stada nastawiony, albo być może była to reakcja obronna...
Na Składowej wczoraj, jeśli dobrze policzyłam było 15 kotów, ale było ciemno, więc nie wiem, czy któregoś nie policzyłam podwójnie...

Na PKP na łączce - 5 - Języczka, 3 Czarnulki i biała Koteczka.
W graciarni nie było żadnego kota.

Na Składowej było jeszcze sporo suchej karmy, ale na PKP kompletne pustki...

kasia_5000

Post » Wto paź 09, 2012 9:59 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Co do budkolepienia, to jestem jak najbardziej za i można mnie wpisać na 3-go do drużyny.
U mnie też w razie czego jest miejsce, więc możemy tez lepić u mnie.

Marta, udało Ci się pogadać z jakimiś aptekami w sprawie tych pudeł styropianowych?

kasia_5000

Post » Wto paź 09, 2012 10:05 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

kasia_5000 pisze:Co do budkolepienia, to jestem jak najbardziej za i można mnie wpisać na 3-go do drużyny.
U mnie też w razie czego jest miejsce, więc możemy tez lepić u mnie.
[...]

Mnie wtedy nie będzie w Poznaniu, zresztą ja dwie lewe ręce mam :oops:

Jarka

[poprzednia][następna]