Moja bezdomna kociarnia... zapraszam na nowy wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 15, 2013 13:29 Re: Koty Darłowo- szukam osoby do wizyty PA w Gdańsku !

przepraszam za OT, ale chociaż może ktoś zajrzy viewtopic.php?f=1&t=156649&p=10105608#p10105608 :(
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Śro wrz 18, 2013 17:42 Re: Koty Darłowo- szukam osoby do wizyty PA w Gdańsku !

Fiona w poniedziałek została wysterylizowana :)
I znowu muszę prosić o pomoc... Bo koszt sterylizacji, to 120zł.... :(
Tutaj skan paragonu i karty: https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hph ... 3921_n.jpg

Wydatki:
- 120zł- sterylizacja Fiony,
- 3,30zł- bilet ( powrót z Fioną po sterylizacji ),
- 3,30zł- bilet ( na zastrzyk dla Fiony po sterylizacji ),

Domu z ogrodem nadal szuka Miziunia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro wrz 18, 2013 19:36 Re: Koty Darłowo- szukam osoby do wizyty PA w Gdańsku !

Jak ja kocham takie oczy u czarnych kotow:) :1luvu:

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Pt wrz 20, 2013 13:11 Re: Koty Darłowo- 2 kocięta pilnie szukają domów ! :(

Stadko mojej rezydentki Stópki :) oczywiście nie całe ;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pamiętacie tą chudą koteczkę, z którą naprawdę już nie było za dobrze ? Pani Ania dba o to stadko i kicia po sterylizacji to po prostu inny kot ! :D
Obrazek

Obrazek

Ten kocurek za to nie wygląda najlepiej :( Nie jest wykastrowany.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jeszcze jeden kocurek z tego stadka, też do kastracji.
Obrazek

A to jedno z dzieciątek kotki, którą ostatnio złapałam do sterylki z Panią Anią :) Jeszcze nie mam fotek kocicy, ale na pewno wrzucę :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt wrz 20, 2013 13:16 Re: Koty Darłowo- 2 kocięta pilnie szukają domów ! :(

Piękne kotki :1luvu:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Pt wrz 20, 2013 13:23 Re: Koty Darłowo- 2 kocięta pilnie szukają domów ! :(

kinia098 pisze:Obrazek

Super fotka! :lol: Ja tu jestem gwiazdą! A nie, bo ja!

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt wrz 20, 2013 13:32 Re: Koty Darłowo- 2 kocięta pilnie szukają domów ! :(

Darłówko.... nie dam rady nad wszystkim sama zapanować :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt wrz 20, 2013 18:34 Re: Koty Darłowo- 2 kocięta pilnie szukają domów ! :(

kinia098 pisze:Darłówko.... nie dam rady nad wszystkim sama zapanować :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Matuchno kochana, jeszcze trochę i będzie po oczkach. Trzeba ratować te maleńtasy

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pt wrz 20, 2013 21:12 Re: Koty Darłowo- 2 kocięta pilnie szukają domów ! :(

Podnoszę! W tej chwili inaczej nie mogę pomóc :-(

Karena

Post » Sob wrz 21, 2013 21:43 Re: Koty Darłowo- 2 kocięta pilnie szukają domów ! :(

Do góry!

Karena

Post » Nie wrz 22, 2013 13:33 Re: Koty Darłowo- 2 kocięta pilnie szukają domów ! :(

Szalony Kot pisze:Obrazek

Wygląda jak szylkret 8O to na pewno kocurek..?

Zabiedzony kot może zbrązowieć. Moja Mała Czarna na początku była w zasadzie ciemnobrązowa, po wyleczeniu, odkarmieniu i zadbaniu poczerniała całkowicie.

Zachodniopomorskiego urodzaju na czarnuszki ciąg dalszy :( . W tej chwili trochę nie mam głowy, bo zbliża się sterylka Małej Czarnej, ale zobaczę czy uda się jakoś pomóc
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie wrz 22, 2013 14:11 Re: Koty Darłowo- 2 kocięta pilnie szukają domów ! :(

Mogę zadeklarować wsparcie fimnansowe - jeśli ktos te maluchy zgarnie do jakiegoś weta

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Pon wrz 23, 2013 11:21 Re: Koty Darłowo- 2 kocięta pilnie szukają domów ! :(

Kociak 3 miesięczny do adopcji poszukiwany:
viewtopic.php?f=7&t=77724&p=10127560#p10127560

Karena

Post » Pon wrz 23, 2013 18:28 Re: Koty Darłowo- 2 kocięta pilnie szukają domów ! :(

Na początek dobre wieści :)

Opłacało się czekać- wczoraj wieczorem do wspólnego niewychodzącego domku w Warszawie pojechały Fionka i Pchełka :dance: Odebrał je sam DS !
Bardzo dziękuję *anika* za wizytę przed adopcyjną :1luvu:
To dlatego szczepiłam dziewczyny, kupiłam Profender i Fiprex ( skan za zakup niżej ) i sterylizowałam Fionkę :ok:
Ludzie czekali na koteczki od bodajże 30 sierpnia!
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hph ... 9251_n.jpg

Pozostał tylko dług 120zł za sterylizację Fiony i znów jestem bez kasy... Jakaś osoba z FB deklaruje pokrycie długu, ale muszę założyć w końcu PayPala.
Obrazek
Tutaj też skan za bilety na powrót ze sterylki i zastrzyk.
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hph ... 9538_n.jpg

Tutaj obiecane zdjęcie niedawno sterylizowanej kotki :)
Obrazek

Teraz odpowiadam na Wasze pytania.
Ten "szylkret" to kocurek. Jest wyrudziały z zabiedzenia :( I tak już wygląda cudownie w porównaniu do tego, jak wyglądał na początku :(

Zdjęcia maluchów były robione już dość dawno, 4 września. Robiła je moja siostra. Ja nie widziałam maluchów na żywo. Ponoć był tam jeszcze jeden miot, ale gdzieś zaginął. W ogóle kilka kotów umarło tam nie wiadomo dlaczego :( Nie wiem, co teraz dzieje się z tymi maluchami :(

Ostatnio na mojej drodze " stanęło " znowu sporo potrzebujących kotów... :(

W sobotę dostałam wiadomość o przeganianym, kopanym małym kocięciu. Ludzie alarmujący wzięli jednego do siebie, resztę z miotu ktoś prawdopodobnie zabił, został tylko ten jeden biedak :( Nie wiem, jak można nie wziąć tego drugiego kociaka nie mając żadnych kotów!! :( Na szczęście przed chwilą dowiedziałam się, że znaleźli kociakowi dom ! Ponoć sąsiad ma dwie kocice, które co chwile kocą się nie wiadomo gdzie... Będę mieć to na uwadze.

Do mojego chłopaka też przybłąkała się kotka... Przepiękna tricolorka. Jest już u niego jakiś czas, pomieszkuje na klatce, ma jedzenie no i sterylka jest konieczna :( Dodatkowo obok jego domu, u sąsiadów biega po podwórku kilka kociąt :( Nie znam jeszcze sprawy, ile jest kotek i ile dokładnie kociąt i czy w ogóle byliby chętni na sterylkę, ale wiem, że muszę się tym zająć...

Znowu " u mnie " na gospodarstwie kocie nieszczęścia... Ludzie mają około 12 kotów... 8O W tym bodajże 6-8 maluchów. Chcę do nich uderzyć, zająć się sterylkami, ale samej ciężko mi to wszystko ogarnąć :( Boję się też, w jakim stanie będą kocięta... :cry:

Do mojej ciotki, która ma Fredzia, przybłąkał się jakiś czas temu kocurek w mega złym stanie. Na szczęście ciotka dokarmia go, wyłożyła mu stare futro w szopie z drewnem i jakoś chłopak sobie radzi. Już wygląda o niebo lepiej. Jest oswojony i bardzo miziasty. Trzymajcie kciuki, żeby Fredzio go zaakceptował, to kocurek zostanie na pewno !

Pojawiła się też kotka, która około 2 lata temu urodziła maluszki w komórce. Pamiętacie te maleństwa, do których nie miałam dostępu, bo komórka była zamknięta ? Dwóm udało mi się znaleźć domy. Kotka dalej rodzi. Jestem w kontakcie z kobietą, do której się przybłąkała. Były 4 maluchy, zostały 2. To ona:
Obrazek

Doszła mi też sunia prawdopodobnie w ciąży :(

Lista jest teraz taka:
- matka 3 czarnuszków ze stada kotki bomby,
- nie łapalna od 2-3 lat kotka....
- persica, która ma właścicieli, sprawa do wyjaśnienia... nie wiem, czy w końcu właściciele chcą ją sterylizować...
- jednak jedna kotka z wioski od znajomego... będę pożyczać im klatkę łapkę,
- nieduża sunia z wioski od znajomego,
- nieduża sunia z wioski ( matka dwóch tymczasek Pani Mirki. ludzie coś zaczynają się wykręcać od sterylizacji, chociaż załatwiłam im darmówkę... :roll: )
- nieduża sunia z wioski, ludzie zainteresowani sterylizacją,
- kotka z wioski od znajomej- na razie karmi,
- sunia, która w tym roku miała 9 szczeniąt... właściciele są zainteresowani sterylizacją, ale na razie brak funduszy...
+ kotka z kiosku,
+ biało-bura kotka,
+ sunia prawdopodobnie w ciąży,
+ kotka chłopaka,
+ koty u sąsiadów chłopaka,
+ koty z gospodarstwa ( około 12 )

No i jak zawsze dochodzi to nieszczęsne Darłówko, Dąbki gdzie słyszę, że jest po prostu tragedia i kilka innych o których na razie nie piszę, bo pomoc im wydaje mi się jeszcze nieosiągalna :(
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]