TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG U WETA 4000zł, BŁAGAM POMOCY :(:(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 20, 2012 13:34 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

Witam wszystkie Tyskie pieszczochy! Baaaardzo Was przytulam i miziam na Dzień Dobry! Niedługo Maniuś przyjedzie do mnie i będzie sobie Królem w swoim domu, ale już ja się postaram żeby nie zapomniał nigdy o swojej Mamie Chrzestnej Justynie, która dała mu tyle miłości!

Jesteś dla mnie najwspanialszą kobietą na świecie Justynko! :*

Dziś przyjeżdża Maniuś, a tu się na ogromniastą burzę zbiera. :/ A miałam nadzieję, ze przywita go ładna pogoda.

zaneta22

Od: Pt kwi 13, 2012 14:54

Post » Pt kwi 20, 2012 15:46 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

Cześć kotecki.

Witaj u mruczków zaneta22 :lol: :lol:
:ok: :ok: :ok: za podróż Maniusia.
Chyba przeoczyłam tą informacje więc zapytam, na którą spodziewane jest dotarcie Mańka do Swojego domu?
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pt kwi 20, 2012 17:05 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

Niestety baardzo późno, bo o 2 w nocy. Ale Maniuś będzie sobie spał, więc mam nadzieję, że spokojnie będzie. Będę na bieżąco informować na Jego nowym wątku już na Kotach. :) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

zaneta22

Post » Pt kwi 20, 2012 18:12 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

to faktycznie poozno...

Justa pewnie jest teraz albo u wetow albo w drodze do Bierunia, skad wyrusza nasz ksieciunio Duzy i ksieciunio Maly (Teos) do W-wy. Teos grzecznie wszedl do transporterka, a Maniek nie, protestowal, buntowal sie, stawial duzy opor i krzyczal po kociemu: "ja sie stad nigdzie nie ruszam, ja nigdzie nie jade!" Ale jak wrzucilam do transporterka jego ukochana zabawke-koraliki-to juz sam wszedl. W samochodzie Teos siedzial bardzo grzecznie, spokojnie, natomiast Maniek rozgladal sie nerwowo. Chyba sie boi tej nowosci, tej przeprowadzki.... Byc moze boi sie tego, bo mysli, ze znow wyladuje na ulicy...

Do weta na przeglad pojechal tez Morfeusz, bo choc mial w poniedzialek sie pokazac, to Justa wolala za jednym zamachem wziac i jego, skoro jest miejsce w aucie. Bo moze na poniedzialek nie mialaby jak zajechac.... Morfis bardzo miauczal, byl bardzo niespokojny.

Pojechal tez krolik, Baksik. Od wczorajszej nocy ma dziwne napady, rzuca nim, przewraca sie, robi salta, przebiera przednimi lapkami jakby klaskal, to sa bardzo czeste i silne ataki, az klatka trzesie. Nie wiadomo, co jest tego przyczyna i czy uda sie kroliczka uratowac. Wygladalo to naprawde bardzo zle, gdy zblizal sie atak to Baksiem trasl sie, mial jakies jakby dreszcze. :roll: To cos jakby w rodzaju padaczki, przynajmniej objawy ataku to przypominaja nieco.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt kwi 20, 2012 18:20 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

Matyldzia chodzila za mna krok w krok, nie pomizialysmy sie porzadnie, bo musialam umyc i przyszykowac transporterki, wypisalam umowy adopcyjne, a potem Baksik dostal atakow i musialam go pilnowac. A Mati tak chciala sie miziac.... :( A znow rzezi biedactwo :roll:
Eustachy chyba ma kryzys znow, dzis siku bylo tylko pare kropelek, ale za to tak mnie zasypal dzis czulosciami i buziakami, ze to az zakrawalo na zdrade :ryk:

Kociara82

Post » Pt kwi 20, 2012 18:31 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

zaneta22 pisze:Niestety baardzo późno, bo o 2 w nocy. Ale Maniuś będzie sobie spał, więc mam nadzieję, że spokojnie będzie. Będę na bieżąco informować na Jego nowym wątku już na Kotach. :) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt kwi 20, 2012 19:03 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

Krolik ma perforacje blony bebenkowej i cos z blednikiem. Dostal leki. Jest bardzo zle, rokowania sa... sami sie domyslacie pewnie... Ech... Wetka podjela walke, choc uprzedzila Juste, ze bedzie to bardzo, bardzo ciezka walka. Moze sie udac a moze nie...
Ale lepiej polec w walce niz bez walki sie poddac.

Morfeusza trzeba odchudzic, bo tyje tak szybko, ze za pol roku nie bedzie mial sily sie podniesc. Wazy ok.8,5 kg, ta waga zagraza juz jego zyciu. To odchudzanie tez bedzie ciezka walka dla obu stron... :roll:

Kociara82

Post » Pt kwi 20, 2012 19:47 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

Maniusiu, Teosiu ciotka Phanta życzy wam szczęśliwej drogi i szczęśliwego nowego życia! Jestem z wami myślami :ok:
Domki trafiły wam się przecudne :ok:
Domki kochane pamiętajcie, że na wieści od chłopaków czekamy zawsze :)
Matyldziu kochana ty masz być zdrowa i wesoła :ok:
Morfisiu ty też masz być zdrowy bo domek gdzieś pewnie czeka, tylko jeszcze o tym nie wie :ok:
Eustaszku dasz radę jak zawsze, wszak dzielnym chłopakiem jesteś :ok: Siusiamy kochanie siusiamyyyy! :ok:
Bugsiku śliczny króliku wielkie :ok: :ok: :ok: za ciebie i walcz kochany walcz!
Justynka i wetki będą walczyć o ciebie! One zawsze walczą do końca! Razem dacie radę! :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt kwi 20, 2012 19:48 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

O rany... Biedny Baksik... Jak to się stało? Maleństwo.

A Morfeusza może zamykać na czas karmienia, wiem że u Justyny to jedzonko zawsze stoi, ale może jakoś go odizolować na jakiś krótki czas, jak się najedzą i wypuścić? Albo chociaż nie dawać mu ekstra mięsa?

Ja będę się starała Maniusia ograniczyć i rozruszać, bo i na plecki mu to pomoże.

zaneta22

Post » Pt kwi 20, 2012 19:54 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

Morfeuszek Żanetko jeszcze na kwarantannie, ze względu na zmiany na pyszczku, siedzi w klatce i ma mało ruchu :(
Ale wszyscy mamy nadzieję, że już nie długo.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt kwi 20, 2012 20:20 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

zal mi Morfiego, bo to taka przylepa jest, tez bardzo spragniony milosci. Juz trafil do Justyny taki duzy gabarytowo (pierwszy raz taki kot do niej trafil) i w dodatku tez kocha jesc jak Maniek (a podobny nieco umaszczeniem do Manka, tylko ma wiecej bialego i nosek rozowy, a Manius ma ceglasty nosio). Nie wiem, jak to Justyna rozegra... :roll:

Wetka stwierdzila, ze Baksika moglby juz dzis odejsc za TM, ale chce dac mu szanse :ok: niezaleznie od tego, co bedzie. On juz trafil do Justy taki chory, moze ona wie cos wiecej o jego przeszlosci.

Dzwonila do mnie przed 20 ta powiedziala, ze jak weszla do domu, to tak jakos pusto bez Manka, nikt nie paleta sie jej tak pod nogami jak to on mial w zwyczaju... :ryk: ZZyla sie z nim bardzo. :) Ale bedzie spac spokojnie, wiedzac, ze oddala skarba w dobre rece :)

Zaneta! "Oto wziales sobie, obywatelu najwiekszy skarb Pawlaka" :ryk: Tekst znajomy pewnie :) Pod Twoja sytuacje przerobilabym go tak: "Oto wzielas sobie, obywatelko, najwiekszy skarb Justy&Zwierzaki i Kociary82 :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Matyldzia i Eustachy wiedza, ze maja walczyc :)

Kociara82

Post » Pt kwi 20, 2012 20:42 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

Mam nadzieję, że Justyna mi nie powie:
Oddawaj kota, bo pobiję jak psa!:)

U Justy pusto, a mam nadzieję, że szybko ja będę mogła powiedzieć, że mi się pałęta. :)

zaneta22

Post » Pt kwi 20, 2012 20:44 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

nie, no co ty :) znajac jej "szczescie" w mig znajdzie sie setka kandydatow proszacych o jej pomoc. :roll: Ludzie bezczelnie potrafia jej doslownie pod drzwi na wycieraczke kota podrzucic. :evil:

Kociara82

Post » Pt kwi 20, 2012 21:37 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

No dziś wielki dzień Maniusia i Teodorka , juz sa w drodze do Warszawy w której Maniuś zostaje a Teos z Warszawy potem pojedzie do Szczytna :1luvu:

Mamy dziś ciężki dzień bo Mayldzia prawie nic nie je , rano i w południe to tylko liznęła odrobinkę gourmeta a jak wróciłam to jej nie mogłam znaleźć , przed chwilka jej otworzyłam kolejna puszeczkę tym razem z łososiem która uwielbia i tez tylko liznęła :cry: :cry: :cry: . Dostała dziś steryd , mam nadzieje ze pokona ten kryzys ...

W nocy zaczął się poważny kryzys u Bugsa , przewraca i rzuca sie jakby robił piruet , coś w rodzaju kajmana ....
Ma w uszku perforacje błony bębenkowej, poważne zaburzenia błędnika, jest z nim bardzo źle , ale jeszcze walczymy ale rokowania bardzo niepewne :cry: :cry: :cry: Dostał antybiotyk w zastrzyku , irmawektyne i w aptece do wykupienia antybiotyk .

Eustachy dziś bardzo mało sikał :( , jak wróciłam to go porządnie wymasowałam choć nie chciał za bardzo ale teraz już ładnie sika :lol:

A Morfeusz niestety tyje w błyskawicznym tępię :| , musi przejść na karmę lait i może dostawać 44gr na dzień .
Nadal policzki sie źle goją , i dostała tez irmawektyne i nadal ma tez dostawać te krople po 15 .

No i Krecik tez znów ma kryzys, ciężko oddycha i w poniedziałek jadę z nim na rtg klatki piersiowej ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt kwi 20, 2012 22:08 Re: TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG u weta 1277zł!Prosimy o pomoc wSpł

Poproszę teraz wszystkich o uwagę, szukam kogoś kto mógłby wystawić bazarek dla Justy&zwierzaki, mam parę niepotrzebnych już rzeczy, zrobię zdjęcia i opisy, tylko przydałby się ktoś do wysłania ogłoszeń, bo ja się na tym zupełnie nie znam. Książki z medycyny, histologii, masażu leczniczego, pielęgnacji paznokci, bestsellery czysta krew, dieta miłośniczek czekolady, księżyc w nowiu i przed świtem, torebki damskie - jedna jest idealną, włoską podróbką Prady. Wszystkie rzeczy nowe i/lub w stanie idealnym. :)

zaneta22

[poprzednia][następna]