Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 07, 2011 15:53 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Właśnie taki "straszny widok" leży w klatce u mnie pod piecem. Akcja "dzicz" się powiodła w 100%, TŻ nawet jakiś taki wzruszony 8O No, naganiał się dziś chłop z tą klatką... Dzięki mpacz78 i doro27 :1luvu:

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Pon lis 07, 2011 16:04 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

mpacz78 pisze:Dzwoniła do mnie pani, chciała Tolę: Pszczółki, dom wychodzący, chce koniecznie koteczkę - samiczkę, koniecznie malutką, nie chce kotki sterylizować - argumentuje, że straszny jest widok zwierzaka po zabiegu :roll: , że będzie dawać tabletki.
Proponowałam pani, że mamy koteczki 4-5 mies. już wysterylizowane, ale pani mówi, że to za duże, bo ona chce małą aby "pies ją wychował" :roll:

WCALE mi ciśnienia nie podniosło :evil: swoją droga już widzę wychowywanie Toli przez cokolwiek/kogokolwiek :roll:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon lis 07, 2011 18:40 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

mpacz78 pisze:KaleidoStar wstaw też jakieś zdjęcia z imprezy, które robiłaś :D

Wstawię, wstawię dziś :D
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pon lis 07, 2011 19:27 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Przyuważyłem dzisiaj że w grzecznościowych jest ogłoszenie że właściciel kotka stracił pracę i z tego powodu szuka mu nowego domu, zastanawiam się czy nie przedzwonić do gościa i nie spytać czy ma na karmę póki nowy dom się nie znajdzie, szkoda by było żeby oswojony kot wylądował na dworze... Przy tym co schodzi, suche dla jednego kotka na parę tygodni to nie powinien być problem...

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pon lis 07, 2011 19:28 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

ssb pisze:Przyuważyłem dzisiaj że w grzecznościowych jest ogłoszenie że właściciel kotka stracił pracę i z tego powodu szuka mu nowego domu, zastanawiam się czy nie przedzwonić do gościa i nie spytać czy ma na karmę póki nowy dom się nie znajdzie, szkoda by było żeby oswojony kot wylądował na dworze... Przy tym co schodzi, suche dla jednego kotka na parę tygodni to nie powinien być problem...

zadzwoń :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon lis 07, 2011 19:31 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

dzięki za radę :1luvu:
zadzwonię jak nikt inny się nie zgłosi, żeby komuś dać wspólną karmę musiał bym uzgodnić z Aśką a wolę tego uniknąć jeśli mogę.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pon lis 07, 2011 19:40 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Marlon pisze:Potrzebuje zdjec kotów do plakatow, koty na plakacie muszą być smutne! Wstawiajcie tu na forum!

zmęczony walką o przetrwanie
Obrazek

smutny maluszek sierotka
Obrazek

PS
Gratuluję wygranej
Nie wiem czy to było uczciwe z mojej strony
Głosowałem ze wszystkich dostępnych komputerów o różnych adresach IP używając wszystkich dostępnych kont moich i całej rodziny
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Pon lis 07, 2011 19:41 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Ehh, robię listę zamówienia do Krakvetu, niby tyle pieniędzy a tak naprawdę to nie jest aż taki szał :roll:
Ceny karmy mokrej w Krakvecie są niestety dość wysokie, w porównianiu z zooplusem (szczególnie z rabatem).
Animonda Carny: zooplus - 4,03zł, Krakvet - 4,78zł
Bozita puszka 410g: zooplus - 3,79zł, Krakvet - 4,40zł
Bozita kartonik 370g: zooplus - 3,94zł, Krakvet - 4,20zł
Felix 400g: zooplus - 2,91zł, Krakvet - 4,50zł (!)

Ale żwirek Cat's Best 40L się opłaci 73,00zł
i Karmy suche mają w korzystnych cenach.

Więc dzis z doro27 zrobiłyśmy zakupy w zooplus - puchy
A w Krakvecie stawiam na żwirek i suche, wyszło mi, że z mojego przydziału, starczy mi żwirku na 4 mies. :D i karmy suchej na 2 mies. :D a mokre będe już sama kupować.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon lis 07, 2011 19:45 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

SSb nie dzwoń, wszytsko pod kontrolą z tym panem!
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Pon lis 07, 2011 20:12 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Spotkałam się własnie z Laylą i Jej TŻtem, niech żyje forum! Świat jest mały ;]
Jakiś czas temu jechałam do pracy. W autobusie, który podjechał na przystanek siedział malutki piesek, słodka kruszyna... zestresowana, zwymiotowała tam. Kierowca zaczął ją wyganiać..butem! Zanim zdążyłam zareagdować, w ich stronę rzuciła się wysiadająca dziewczyna, złapala pieska i go zabrala.. wysiadając spytała mnie tylko z nadzieją "nie chce pani psa"? Męczyło mnie ciągle - co z psiakiem, jak się potoczyły jego (a własciwie jej) losy. Chciałam nawet ogłoszenie dać na przystanku z prośbą o kontakt.. i co się okazało? Layla jest tą laską, która pieska uratowała :D Niesamowite są takie zbiegi okoliczności :D

Layla, dziękuję za karmę, zwirki i tę siatkę z fajnymi rzeczami - kociaste molestują to takie rózowe coś z dzwonkami, a przy świątecznej wędce z reniferem ryknęłam smiechem bardzo głośno :D
W czwartek widzę się z Ayą i się z Nią podzielę :)

A teraz sprawa kotów z naszego osiedla. Matka i dwa malce. Mama musiała byc domowa, da się delikatnie głaskać, zwłaszcza w czasie jedzenia. Czarna, malutki biały krawacik, bardzo urodziwa. Skojarzyła mi się troszkę z Kulkasem Moniki P. Taka..okrągła :D
Dzieciaki ma, dwójkę. Jedno czarne, płci nieznanej. drugie - szylka, cudo po prostu!!! Oba również dobrze rokujące, w domu już po pierwszym dniu będą oswojone. Łapać je można spokojnie do kontenerka, młode ręką, mamę na przynętę. Maluchy mają ok 3 miesięcy, są śmieszne w kształcie jak nie wiem co :D W środę lub czwartek pójdę tam w dzień i sfocę.

Znajdzie się u kogoś miejsce na te dwie pocieszki? Dla matki zrobię zrzutę u siebie i ją ciachniemy, ale fajnie by było, gdyby nie musiała wracać na ulicę...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Pon lis 07, 2011 20:20 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Tak po starej znajomości mam pytanie

Jak radzicie sobie z grzybem?
Dwa w trakcie leczenia, no i strach żeby pozostałe nie dostały.

Nie chodzi mi o grzyba z lasu a takiego na kocie.
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Pon lis 07, 2011 20:21 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Kaleido sfoć te małe cuda i ogłaszaj chocby z ulicy, jakby co odrobacz, odpchlij - mogę Ci advocata dostarczyć, albo na Elbląskiej na fakturę weź ... wzięłabym je z miejsca, gdyby coś mi zeszło, choćby Oluś i Tola takie słodzizny a tylko całkiem nieodpowiedzialni ludzie się nimi interesują.

Teraz poszła do adopcji Kaja i Apisek ale już doszła koteczka od Pauliny - Dulencja i biorę niebawem czarnego kocura Chipsa z Gda z Ogarnej, to prawdopodobnie domowy wywalony kot, doro27 go dokarmia już wiele mies, a teraz idzie zima, szkoda zeby się pochorował i zmarnował.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon lis 07, 2011 20:25 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

jarekm pisze:Jak radzicie sobie z grzybem?
Dwa w trakcie leczenia, no i strach żeby pozostałe nie dostały.

W moim wątku - kliknij na "MOJE KOTI" w podpisie, na str. 94 jest trochę o tym, teraz niestety sezon na grzyba :evil:
Nawet ja dostałam kilak małych zmian, ale już sytuacja juz opanowana, już mi schodzi i nowych zmian nie ma.
Po kotach mi się zbytnio nie rozniosło.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon lis 07, 2011 20:28 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Będziemy ogłaszać z ulicy, bo warto. Advocata wezmę z Elbląskiej, bo muszę też te moje potraktować nim, więc się nie zmarnuje.
Mówię Wam..słiiiitaśne są :D

Jarek, u mnie najpierw był w działaniu Clotrimazol taki ludzki, maść, a teraz Imaverol, dla kotów i dla mnie :P

KaleidoStar

Post » Pon lis 07, 2011 21:02 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Hej :)
Kaleido Star ,to prawda ,świat jest mały i dodatkowo ja mam twierdzenie ,ze kociarze zawsze się odnajdą w tłumie ;)
Coś w tym jest ,jakbysmy mieli powypalane jakieś znaki na czołach ,czy cuś :lol:

Bardzo się ciesze ,że te kociaki z naszego osiedla nie spędza zimy na dworze.
Bardzo mocno sie o nie martwiłam.
Jakby była moja pomoc potrzebna ,to wal ,jak w ogień.
To prawda ,że szylkretka to pięknisia . Ona znajdzie dom z łatwością.
Mimo ,że koty są podwórkowe ,to mają ładne futerka i są dosyc pulchne :wink: .

Tak rozmawiałysmy o tym ,że nasz kot -Forrest ,to złodziejaszek i wyszstko z blatu wyżera i kradnie.
no i co?
Wrócilismy a on się dobrał do ziemniaków...Boże ,do ziemniaków! Schowanych pod gruba pokrywką.
Jak biedny ,głodny kot :roll:
A w misce ,nie ruszony royal i saszetka.

laylla7

Od: Czw lip 14, 2011 14:50

[poprzednia][następna]