Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 01, 2011 7:49 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Filomen pisze:
Lidka pisze:W Poznaniu warto z okulistycznymi sprawami iść do Juszczaka
Lek.wet. Jarosław Juszczak Gabinet Weterynaryjny,61-371 Poznań,Os. Armii Krajowej 85 a
(061) 8720781 (061) 8720781; (0-61) 867-50-97 (0-61) 867-50-97

Chyba jeden dzień przyjmuje na Bułgarskiej.

U nas to chyba Gierek. Z moich doświadczeń Garncarz potwierdził mi tylko to co Gierek wcześniej powiedział w sprawie Duski. A z Kubusiem Garncarzowi diagnoza nie wyszła, nie przejął sie tym, że ma nie widzieć i coś tam widzi. Może słabo ale jednak.

ostatnio miałam przykre doświadczenie po wizytcie u Gierka, kotka nam zeszła. Jakoś to wszytsko było nie tak zrobione jak powinno :-( myslę, ze zorganizujemy wypad do dr Kiełbowicza

Właśnie miałam napisać.....

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw wrz 01, 2011 7:52 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Filomen pisze:zapraszam na bazarek ogłoszeniowy - pieniążki z niego pójdą na pieski w schronisku
http://www.dogomania.pl/threads/213828- ... st17547031

:ok: się robi :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw wrz 01, 2011 9:02 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Jesli pojedziecie do dr Kiełbowicza, to umawiajcie się na uczelni w klinice dopołudnia, nie prywatnie po południu. Zacznie taniej. Ja jakoś nie zostalam powalona z nóg, a byłam tam z kilkoma przypadkami. W jednym przypadku mój chirurg zrobił to samo, ale za 1/10 ceny. U dr Garncarza tez byłam. Jakoś wolę dr Gierka, jesli schorzenia, jakie są można diagnozować na jego sprzęcie.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Czw wrz 01, 2011 19:56 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

w dniu dzisiejszy 1 września 2011 roku nastąpiło wydarzenie na miarę zburzenia muru berlińskiego. W schronisku w Sosnowcu, zakonczył pracę poprzedni weterynarz a rozpoczęła pracę lek wet pani Edyta Hyla kierownik przychodni Lupus w Sosnowcu.
To wspaniały człowiek, pełen zapału do zmian i miłości do zwierząt. Rozpoczął się również generalny remont gabinetu weterynaryjnego. Część wyposażenia da MZUK, część my, Nadzieja na Dom, która to w mojej osobie negocuje obecnie warunki prowadzenia wolontariatu w schronisku.

Zmiany te nie były by mozliwe gdyby nie szereg działań podjętych przez fundację SOS dla Zwierząt, która obecnie nie prowadzi wolontariatu w schronisku.

obecnie zbieramy od wszystkich psiarzy i kociarzy dary medyczne - jeśli możecie nas wesprzeć strzykawkami, igłami, materiałami opatrunkowymi, kołnierzami, kagańcami nylonowymi, podkładami higenicznymi itp będziemy bardzo wdzięczni. Budżet na leczenie nie jest duży a potrzeby wielkie, wierzę jednak, że dzięki ludzim dobrej woli uda się prowadzić to na przyzwoitym poziomie.

Nadzieja na Dom wyposaży gabinet w - komplet szafę 3 częściową, lampę bezcieniową, golarkę, ostrza, lampę bakteriobójczą, sterylizator.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw wrz 01, 2011 20:11 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Filomen pisze:
obecnie zbieramy od wszystkich psiarzy i kociarzy dary medyczne - jeśli możecie nas wesprzeć strzykawkami, igłami, materiałami opatrunkowymi, kołnierzami, kagańcami nylonowymi, podkładami higenicznymi itp będziemy bardzo wdzięczni. Budżet na leczenie nie jest duży a potrzeby wielkie, wierzę jednak, że dzięki ludzim dobrej woli uda się prowadzić to na przyzwoitym poziomie.

Nadzieja na Dom wyposaży gabinet w - komplet szafę 3 częściową, lampę bezcieniową, golarkę, ostrza, lampę bakteriobójczą, sterylizator.

Rozmawiałam teraz z kierownikiem pogotowia,
najpóźniej we wtorek będę miała dla schroniska kilka "darów medycznych".

Gratuluję!
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw wrz 01, 2011 20:46 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Cookie1706 pisze:
Filomen pisze:

Gratuluję!

Cookie super :1luvu:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt wrz 02, 2011 0:15 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Czy Dr Gierek jest z Katowic ? i czy ma coś wspólnego z Panią Gierek która ma klinikę w Katowicach :) ?

Leczę kicię Na Polance, tam wręcz "ze skóry" wychodzą próbując jej pomóc, ale dziękuję za info. No i pozdrawiam Sosnowiec^^

Pani Edyta Hyla jest bardzo sympatyczna, częściej jednak chodziłam do Pani Pani Kariny Nowak, bardzo troskliwie się zajmowała moja zatrutą labradorką.
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

Post » Pt wrz 02, 2011 1:11 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Dr Gierek jest z Katowic, przyjmuje na Ceglanej.
Gdyby nie to, że mamy do niego niefajny dojazd nie zrezygnowałabym.
W specjalizacjach ma okulistykę ale zwierzęcą a to całkiem co innego niż ludzka. Ale pewnie jakieś powiązania rodzinne ma.
pan doktor nauk wet. specjalista chirurg Aleksander Gierek
Lecznica dla Zwierząt , przy ul. Ceglanej 67c
(boczna od ul.Kościuszki )
tel (032) 757 47 47

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt wrz 02, 2011 8:54 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Dziękuję za info :)
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

Post » Pt wrz 02, 2011 8:57 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Filomen pisze:w dniu dzisiejszy 1 września 2011 roku nastąpiło wydarzenie na miarę zburzenia muru berlińskiego. W schronisku w Sosnowcu, zakonczył pracę poprzedni weterynarz a rozpoczęła pracę lek wet pani Edyta Hyla kierownik przychodni Lupus w Sosnowcu.
To wspaniały człowiek, pełen zapału do zmian i miłości do zwierząt. Rozpoczął się również generalny remont gabinetu weterynaryjnego. Część wyposażenia da MZUK, część my, Nadzieja na Dom, która to w mojej osobie negocuje obecnie warunki prowadzenia wolontariatu w schronisku.

Zmiany te nie były by mozliwe gdyby nie szereg działań podjętych przez fundację SOS dla Zwierząt, która obecnie nie prowadzi wolontariatu w schronisku.

jej to prawdziwe wydazenie :ok: naprawde runal mur :!: ja mam w domu jedynie kolnierz koci uzywany ale jesli chcecie to go dam a i tran dla zwierzad ale nie za duzo to zostalo po moim kocie, przepraszam wiecej nie mam....
Ostatnio edytowano Pt wrz 02, 2011 9:16 przez herzpl, łącznie edytowano 1 raz

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt wrz 02, 2011 9:11 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Filomen pisze:w dniu dzisiejszy 1 września 2011 roku nastąpiło wydarzenie na miarę zburzenia muru berlińskiego. W schronisku w Sosnowcu, zakonczył pracę poprzedni weterynarz a rozpoczęła pracę lek wet pani Edyta Hyla kierownik przychodni Lupus w Sosnowcu.

:ok: :ok: :ok: :ok: to naprawdę krok milowy w poprawieniu bytu schroniskozwierzaków :ok: :ok: :ok:
krok po kroku ale do przodu.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt wrz 02, 2011 12:45 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Gratulacje:)
To teraz juz może ciutkę sie poprawi i nie będziecie za własne pieniądze leczyc shroniskowych zwierzaków.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt wrz 02, 2011 12:52 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

:dance: :dance2: :dance: :dance2: super :D Nareszcie zwierzęta w schronisku w sSosnowcu będą miały opiekę z prawdziwego zdarzenia :piwa: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt wrz 02, 2011 13:32 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Lidka pisze:Gratulacje:)
To teraz juz może ciutkę sie poprawi i nie będziecie za własne pieniądze leczyc shroniskowych zwierzaków.

z jednej strony tak, ale z drugiej strony będziemy wspierać panią Edytę bo budzet na leczenie bardzo skromny, więc robimy teraz składki na zakupy medyczne, no i jeszcze oprócz kotów są psy, więc pieniędzy będzie więcej potrzebne. Ale mamy gwarancję, że każda złotówka będzie sensownie wydana. :D

Filomen

Post » Pt wrz 02, 2011 13:35 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Cookie1706 pisze:
Filomen pisze:

Gratuluję!

Cookie - dzięki :1luvu:

Filomen

[poprzednia][następna]