KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 07, 2011 21:49 Re: chatka

MartynaP pisze:zgodnie z ustaleniami czekamy do środowej kontroli u weta jak bedzie ok a napewno bedzie :) to zabieram maluchy do siebie

terenia ukradłam twoje zdjecia szczeniakow na watek maluchow z sosnowca na dogo

Martynko ja z łobuzami w środę podjadę do weta - zobaczymy co dalej, jak na razie maluchy łobuzują, jedzą i nic niepokojącego się nie dzieje - czas okaże co zrobimy :wink: a zdjęcia maluszków psich dobrze że ukradłaś :wink: słodkie maleńtasy, dziś podobnież jeden ze szczeniaczków został wyadoptowany, i po jeszcze jednego jakaś Pani miała przyjechać - kurde aż mi się serce kroiło jak psiaczki za mną leciały :oops: chyba muszę wysondować z moim TŻ -em sprawę tymczasowania szczeniaczków, bo na duże raczej sie nie piszę :oops:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob maja 07, 2011 21:54 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

a tam trza było brac i tz postawic przed faktem dokonanym ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob maja 07, 2011 22:11 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

MartynaP pisze:a tam trza było brac i tz postawic przed faktem dokonanym ;)

No właśnie może masz rację ale z moim mężem to róznie bywa :oops: ale muszę przemyśleć jaką strategie :mrgreen:

terenia1

Post » Sob maja 07, 2011 22:24 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

nastaw sie na bieganie za sikami i zbieraniem kupek,zjedzonych butow,obgryzionych mebli itp strat :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie maja 08, 2011 8:29 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:Bylam dzis na rannym dzyzurze ale dopiero teraz moge napisac wiec tak: medycznie wszystkie obsluzone wg. rozpiski.
Maluszki nie maja fajne oczka zwlaszcza ten jeden nich, trzeba bardzo przestrzegac tego leczenia najlepiej byloby 3 xdz.
Ale poza oczkami sa fajne kupka ok apetycik tez dopisuje no i humor dopisuje waryjuja w boksie, a potem sie pospily.
Gracja dostala swoje jedzonko suche i mokre.
Zadnych podejrzajnych kup na kwarantannie nie zauwazono.
Jozio troche kaszle ale to chyba od siersci.
Pozostale ok jedza.
U Gremlinow spoko tylko lapanie ich do kropienia to horror tym bardziej ze nie ma na czym stanac nie ma zadnego taboretu /czemu nie zabralyscie z bylej kociarni, to takie potrzebne zwlaszcza dla niskich pan/
Ale jakos po dlugim lapaniu sie udalo, jak juz jednego mam to po pierwszych kroplach nie puszczam tylko sie z nim bawie i czekam na czas zakropienia tymi drugimi.
Bo rzeczywiscie tyle razy za nimi gonic to nie.
Po uzgodnieniu z Terenia /miala wieczorny dyzur/ zostawilam otwarte okna/ siedzialy na powietrzu i tu i tu dzis cieplo wiec mozna a jak bylo ok.18 to napisze Terenia.

Niespodzianka.Kupiłam 2-stopniową drabinkę i z Gosią ją przywieziemy do K.CH.Niestety ja też wzrostem nie grzeszę.
Pozdrawiam !

http://images49.fotosik.pl/803/8fcbb7773c61d2c8gen.jpg

Tak wygląda teaz Guido
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Nie maja 08, 2011 12:00 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

wiesiak pisze:
jadziaII pisze:Bylam dzis na rannym dzyzurze ale dopiero teraz moge napisac wiec tak: medycznie wszystkie obsluzone wg. rozpiski.
Maluszki nie maja fajne oczka zwlaszcza ten jeden nich, trzeba bardzo przestrzegac tego leczenia najlepiej byloby 3 xdz.
Ale poza oczkami sa fajne kupka ok apetycik tez dopisuje no i humor dopisuje waryjuja w boksie, a potem sie pospily.
Gracja dostala swoje jedzonko suche i mokre.
Zadnych podejrzajnych kup na kwarantannie nie zauwazono.
Jozio troche kaszle ale to chyba od siersci.
Pozostale ok jedza.
U Gremlinow spoko tylko lapanie ich do kropienia to horror tym bardziej ze nie ma na czym stanac nie ma zadnego taboretu /czemu nie zabralyscie z bylej kociarni, to takie potrzebne zwlaszcza dla niskich pan/
Ale jakos po dlugim lapaniu sie udalo, jak juz jednego mam to po pierwszych kroplach nie puszczam tylko sie z nim bawie i czekam na czas zakropienia tymi drugimi.
Bo rzeczywiscie tyle razy za nimi gonic to nie.
Po uzgodnieniu z Terenia /miala wieczorny dyzur/ zostawilam otwarte okna/ siedzialy na powietrzu i tu i tu dzis cieplo wiec mozna a jak bylo ok.18 to napisze Terenia.

Niespodzianka.Kupiłam 2-stopniową drabinkę i z Gosią ją przywieziemy do K.CH.Niestety ja też wzrostem nie grzeszę.
Pozdrawiam !

http://images49.fotosik.pl/803/8fcbb7773c61d2c8gen.jpg

Tak wygląda teaz Guido

Swietnie drabinka super sprawa bedzie mozna przy pomocy niej lapac Gremliny do zabiegow przy oczkach :roll:
Guido sliczny jak sie wybral chlopak :D
Ale to dzieki Gosi i p.Wiesi :ok:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Nie maja 08, 2011 16:48 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

kotx2 pisze:
herzpl pisze:
terenia1 pisze:I jedna z cudnych lokatorek tego schroniska o cudnym umaszczeniu - i aż dziw że nawet w Holandii takie przepiękne kociaki siedzą w schroniskach
Obrazek

naprawde niesamowita :!: ale maja palac nie to co nasze choc nie wypowiadam sie w poniedzialek odwiedze nasze schronisko to sie wypowiem :wink: a wies moze jak jest kot po holendersku :?:

kat :kotek:

dzieki :kotek:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Nie maja 08, 2011 20:33 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

pamiętacie - nasze białaczkowce - Tania i Efi :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pani Marta pisze
Efisia bardzo opiekuje się pozostałą dwójką, co prawda wylizywanie Tani przez Efisię zazwyczaj kończy się nieszkodliwymi zapasami. Acha, mają już osiatkowany balkon i widać po nich, że są bardzo zadowoleni.
Tania jest najbardziej zwariowana, wieczny dzieciak, jest radosna, rozrabia. Efisia też miewa ataki amoku, jest rozmowna i wciąż sypia z nami w łóżku. Nie wymaga sterydów, znów minimalnie głośniej oddycha, ale tak śladowo. Będę myślała o dalszym leczeniu wkrótce. Najbardziej wyciszony jest Czesio, ale też czasem lubi poprzeganiać się z dziewczynkami. Efisia i Tania bardzo lubią sypiać obok siebie w gniazdkach na grzejniku. Po przybyciu Efi szybko musiałam kupić drugi, bo był tylko jeden i Tania często bywała obraźona, gdy Efi zajmowała to jej ulubione miejsce.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie maja 08, 2011 21:27 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:pamiętacie - nasze białaczkowce - Tania i Efi :1luvu:

Pani Marta pisze
Efisia bardzo opiekuje się pozostałą dwójką, co prawda wylizywanie Tani przez Efisię zazwyczaj kończy się nieszkodliwymi zapasami. Acha, mają już osiatkowany balkon i widać po nich, że są bardzo zadowoleni.
Tania jest najbardziej zwariowana, wieczny dzieciak, jest radosna, rozrabia. Efisia też miewa ataki amoku, jest rozmowna i wciąż sypia z nami w łóżku. Nie wymaga sterydów, znów minimalnie głośniej oddycha, ale tak śladowo. Będę myślała o dalszym leczeniu wkrótce. Najbardziej wyciszony jest Czesio, ale też czasem lubi poprzeganiać się z dziewczynkami. Efisia i Tania bardzo lubią sypiać obok siebie w gniazdkach na grzejniku. Po przybyciu Efi szybko musiałam kupić drugi, bo był tylko jeden i Tania często bywała obraźona, gdy Efi zajmowała to jej ulubione miejsce.

Cudownie :D Aż serce rośnie :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Nie maja 08, 2011 21:50 Re: chatka

Normalnie poryczalam sie po wiesciach od Efiski i Tani. PANI MARTA TO KOCI ANIOL :1luvu: Dziekujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie maja 08, 2011 22:00 Re: chatka

Dorota Wojciechowska pisze:Normalnie poryczalam sie po wiesciach od Efiski i Tani. PANI MARTA TO KOCI ANIOL :1luvu: Dziekujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

No ja się nie poryczałam :wink: ale faktycznie serce rośnie :1luvu: cudne zdjęcia i cudne i szczęśliwe kociaki Tania i Efiśka, no nie można oczu oderwać od tych zdjęć :D
Dziewczyny dziś potowarzyszyłam Marlence w dyżurze w Kociej Chatce - Ryśka kotka sycząca została przeniesiona do Gremlinów, zachowywała sie całkiem normalnie na Gremliny nie syczała nie warczała no chyba że zbyt blisko sie do niej zblizyły, a te łajzy akurat jak na komendę jak wyszłą z kontenerka wszystkie cała trójca bezszelestnie zaczeły zmierzać w jej stronę :mrgreen: miejmy nadzieję że na zdrowej kociarni Ryska jeszcze bardziej się otworzy - zreszta i tak zmiana jest niesamowita od czasu kiedy ją przywiozłam ze sterylki.
Jutro na dyżurze postaram sie przerzucić na zdrową kociarnię Buranię :D
maluszki fajnie jedzą - tylko prośba jeśli dajecie im mokre nawet to dla maluszków - rozgniećcie to jedzonko na taką papkę, oczka tak sobie, ale podjadę z nimi w środę do weta i zobaczymy co dalej.
Nowy czarnulek straszliwy miziak - drze japę w boksie jak najęty, ale jak się go zacznie miziać to natychmiast milknie potrzebuje ludzia :(
Ostatnio edytowano Nie maja 08, 2011 22:45 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Nie maja 08, 2011 22:04 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 09.05.-15.05.2011
09.05. pon. rano Beatka wie. Teresa
10.05. wt. rano Ewa wie. Mara S
11.05. śr. rano Gosia wie. Bona44
12.05. czw.rano Bogusia, Asia wie. MaraS.
13.05. piat rano Bona44 wie. Cookie
14.05. sob. rano brak wie. brak
15.05. niedz. Dorota wie. Cookie
Dziewczyny bardzo proszę jeszcze o sobotę, we wtorek na kociarnię podjedzie Ewa z nową osobą chętną na dyżury w Kociej Chatce :D

terenia1

Post » Pon maja 09, 2011 6:27 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

No to biorę sobotę rano :D

:ok: :ok: :ok: żeby całe białaczkowe trio żyło jak najzdrowiej, najszczęśliwiej i najdłużej :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon maja 09, 2011 9:14 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Zdjęcie pt. : "Kto kogo podgląda a kto jest podglądany" :ryk:
Obrazek
Miłego dnia :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon maja 09, 2011 9:26 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:pamiętacie - nasze białaczkowce - Tania i Efi :1luvu:

Pani Marta pisze

Super wiesci cieszymy sie ze takie biedaki tez znajduja domki.
A Efisia taka licha byla ale sie wykaraskala to najbardziej cieszy.

A co tam u Noska czy sa jakies wiesci.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

[poprzednia][następna]