KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 02, 2011 11:49 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

asiek_i_boguś pisze:Dziś "Pana" od pieska nie było, natomiast moja mama urabiała jakiegoś jego pracownika zeby przekazał tamtemu, że można ją wysterylizować i, że trzeba to zrobić. Powiedział, że przekaże. w każdym razie suczkę ( trza by jej jakieś imię znaleźć ) jest aktualnie uwiązana za budynkiem. jeść od nas dostała. Prosiłyśmy żeby ten gościu jej wodę przynieść. Powiedział zę to zrobi. Trza im deptać po pietach bo szkoda psa. Jest bardzo przyjazna i się ucieszył jak do niej podeszłyśmy.
Co do kociarni to Apasz jest okropny :evil: Oblał kolejno: kabel od czajnika i blat, wizytówkę Almavetu przypiętą do ściany nad blatem + ścianę, drzwi wyjściowe. Podejrzewam że jak wyszłyśmy to sobie pozwoli na więcej. Frytka go prowokuje głośno zawodząc. Poza tym to spokojnie jest. Roki jest śliczny już teraz a jak się wyliże to będzie jeszcze piękniejszy ;)

podejrzewam, że jajo Apasza nadal tkwi z brzuchu i dlatego tak daje popalić. Pani Monika nie znalazła go, otwarła brzuch ale na końcu nasieniowodu była mała kulka tłuszczu? Musi chłopak iść do klaty, no nie ma wyjścia bo smród nas zabije a jego w końcu prąd kopnie.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro mar 02, 2011 14:26 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Pan z Dęblińskiej zlokalizował jajca u dwóch kotów, dostarczy je na kastracje, umówi się jakoś z Piotrkiem

trochę staneły nam adopcje, małe mamy zaiteresowanie - macie jakieś pomysły? Moze gdzieś w gazecie? co zrobić by poprawić sytuację?

jak sie zapchamy obecnym kociostanem to trudno będzie pomagać innym :(

Filomen

Post » Śro mar 02, 2011 15:47 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

w boksie 8 jest kocurek z Huty Batory ( w sumie wymiana za Efi) proponuję imię Bartek. jest podobno łagodny, w przyszłym tygodniu damy go do kastracji, został odrobaczony i odpchlony, ma ksiązeczkę

będziemy mieć wsparcie z Warszawy w szukaniu dla niego domu

Piotrek go dał na dół mam nadzieje ze jak Mara przyjdzie to regał będzie caly jak się panowie Apasz i Bartek będą chcieli zaprzyjaźnić :evil:

Filomen

Post » Śro mar 02, 2011 17:53 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Filomen pisze:w boksie 8 jest kocurek z Huty Batory ( w sumie wymiana za Efi) proponuję imię Bartek. :evil:

Jak Huta Batory....to może Stefek :twisted:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro mar 02, 2011 18:27 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

jadziaII pisze:ROKI
Obrazek

ale kociak :)
jadziaII pisze:Obrazek

sama radość :)

czy, któraś z was scieła się dziś w sklepie na warszawskiej ?
przyszłam chyba po wszystkim ale też dodałam coś od siebie :)
a Pani ze sklepu ulotki dodała hehe
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro mar 02, 2011 18:44 Re: chatka

He he ja bylam na Warszawskiej przed 17 ale nie scielam sie lecz mialam watpliwa przyjemnosc zobaczyc pania pracownika resortowego pod ktore nalezy schron,ktora to pani konczyla wywod jak to schron i kier.jest nekany nalotami stowarzyszen. Nic nie robia tylko przeszkadzaja :twisted: Pani sprzedawczyni sie zagotowala bo to nasz sympatyk i zna sytuacje doskonale
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro mar 02, 2011 18:55 Re: chatka

Dorota Wojciechowska pisze:He he ja bylam na Warszawskiej przed 17 ale nie scielam sie lecz mialam watpliwa przyjemnosc zobaczyc pania pracownika resortowego pod ktore nalezy schron,ktora to pani konczyla wywod jak to schron i kier.jest nekany nalotami stowarzyszen. Nic nie robia tylko przeszkadzaja :twisted: Pani sprzedawczyni sie zagotowala bo to nasz sympatyk i zna sytuacje doskonale

przyznała się, że chyba za dużo powiedziała :(
zrobiłyśmy jej wykład razem z panią sprzedającą :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro mar 02, 2011 19:21 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Właśnie dziś przyszła do mnie klatka iniekcyjna :lol: w sobotę podrzucę ją na kociarnię wraz z worem wypranych kocich posłanek z Kociej Chatki :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro mar 02, 2011 19:45 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

I kilka foteczek jednego z kocurków z Klimontowa już w nowym domku - ROKI :D
Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

terenia1

Post » Śro mar 02, 2011 20:02 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

terenia1 pisze:I kilka foteczek jednego z kocurków z Klimontowa już w nowym domku - ROKI :D
Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: Wyposażenie ma wypasione :)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro mar 02, 2011 20:36 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Mery cały czas na kroplowkach ale cos tam podziubała do zjedzenia, pani Ani udalo się ją spacyfikować i założyły dziewczyny wenflon.

W międzyczasie pan z Dęblińskiej złapał kocurka i sam przywiózł do Almavetu, jutro złapie następnego a tego odbierze i jeszcze wpłaci na konto. takich karmicieli lubię :mrgreen:

z kotkami będzie sprawa gorsza bo na klatkę lapkę będzie łapał no i nie wiem co z miejscem u nas bo robi sie ciasno :roll:

Stefek Batory na razie musi być na unidox'ie tak zdecydowala dr Ewelina, wiec na razie w boksie

jak Piotrek wyzdrowieje to podjedzie z Frytką na badania, chyba zeby ktos rano jechał .

Jadziu jakie leki ma dostawać Roki ?

kącik medyczny aktualny na stronie 1 wątku

Filomen

Post » Śro mar 02, 2011 20:45 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Filomen pisze: z Frytką na badania, chyba zeby ktos rano jechał . Jadziu jakie leki ma dostawać Roki ?

Na którą z Frytką i gdzie to zawieziemy.Roki tylko ma przemywanie i kropelki do oczu 2-3 x dz.
(kropelki i rozpiska przypięte do boksu) :D
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro mar 02, 2011 20:51 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Jadziu musialaby byc na czczo - tzreba jej zrobić morfologię , biochemię w tym bilirubinę, to dzien wc zesniej trzeba powiedzieć dyżurnemu wieczornemu zeby jej zabrac jedzonko.

Tereniu wejdż na naszą skrzynke - pani z którą rozmawiałaś jest zainteresowana Puchatkę powiedziałam ze w poniedzialek powinna mieć juz ściągniete szwy i moze iść do nowego domku :D Pani będzie dzwonić

Filomen

Post » Śro mar 02, 2011 20:57 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Filomen pisze:Tereniu wejdż na naszą skrzynke - pani z którą rozmawiałaś jest zainteresowana Puchatkę powiedziałam ze w poniedzialek powinna mieć juz ściągniete szwy i moze iść do nowego domku :D Pani będzie dzwonić

Tak wiem już czytałam :) w piątek postaram się podjechać z Puchatką do lecznicy i zrobić jej test, chyba że jak Jadzia z Wiesiem podjadą z Frytka to przy okazji zabiorą Puchatkę jesli to miałoby nastąpić jeszcze wtym tygodniu i zrobą jej test w przychodni , testy z tego co wiem te podarowane są na kociarni, Ewa prosze podrzuć tylko książeczkę zdrowia dla Puchatki jeszcze tą ze schronu ze szczepieniem bo trzeba uzupełnić wpisy w lecznicy.

terenia1

Post » Śro mar 02, 2011 21:17 Re: zakłądam nowy wątek proszę nie pisać

Filomen pisze:trochę staneły nam adopcje, małe mamy zaiteresowanie - macie jakieś pomysły? Moze gdzieś w gazecie? co zrobić by poprawić sytuację?
jak sie zapchamy obecnym kociostanem to trudno będzie pomagać innym :(

Poniższe zestawienie w kontekście przypomnienia pytania Ewy, mamy kociaków sporo może nie jest to tragiczna sytuacja, ale musimy być przygotowane że niebawem nastąpi wysyp małych kociąt, bedzie też dużo porzuconych dorosłych kociaków bo lato i wakacje,ludzie będą do nas wydzwaniali żeby przyjąć kota, adopcje staną i niestety nie będzie fajnie :( mało powiedziane będzie tragiczne dlatego jeszcze w tej chwili trzeba pomyśleć jeszcze o innych działaniach oprócz ogłoszeń - bo ogłoszeń na stronach gdzie i my mamy ogłoszenia jest cała masa...
1. Można zrobić ogłoszenia papierowe i porozwieszać - wykorzystać to co jest na naszej stronie.
2. Propagować nasze koty gdzie się da wśród rozdiny, znajomych itd.
3. Widziałam w gazetach tez ogłoszenia ze zdjęciami zwierząt - kto by miał czas podzwonić i dowiedzieć się o koszty :?:
4. Jeśli ktoś dzwoni do Was w sprawie kociaków piszę o tych dziewczynach, które mają koty w DT i idą ogłoszenia i akurat dany kot nie pasuje to polecajcie inne nasze kociaki
Następna sprawa DT przydałyby się jeszcze nowe bo te co mamy są niestety zapchane :(

Podsumowanie kociostanu pod naszą opieką :P na dzień dzisiejszy bo zmienia się to jak w kalejdoskopie
KOCIA CHATKA kwarantanna
1. Apasz
2. Moira
3. Frytka
4. Mia - kotka schroniskowa po sterylce
5.Roki
6. Stefanek kot z Huty Batory
KOCIA CHATKA część zdrowa
1. Coffe
2. dziczka
3. trzy kociaki - Zośka, Pędzel, AjaxII
4. Puchatka
5. Bajtka
6. Gracja
CZYLI W KOCIEJ CHATCE NA DZIEŃ DZISIEJSZY JEST 14 KOTÓW
DOMY TYMCZASOWE:
Dorotka: Big, Sheba, Alfik
Alienor; Julinka, Koi
Monika Ewita
MaraS. Lena , Perełka,Czandra
jadzia i kropeczka 13 Misza, Niusia, Warka,Albercik, Belmondo i chyba Kasia
Kleo; Chili
Filomen Tola, Zuzka
Lecznica Almavet - Leonek,Mery
Inne koty o których musimy też myśleć i wspierać finansowo; Józio, koteczka co chwilowo jest u Iwonki, i jeszcze dwa kociaki z Klimontowa do adopcji
Nie wiem czy kogoś nie pominęłam.

terenia1

[poprzednia][następna]