PO EKSMISJI KAN PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY!kotów wciąż przybwa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 08, 2011 20:07 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

majka2222 pisze:Ja wysłałam pismo pluskwa6 z podpisami z Wrocławia i wstępem, który przesłałm do wiadomości Hanulki, pismem poleconym i już dostałam zwrotkę, że list został odebrany 31 stycznia w Urzędzie Miasta w Radomsku. List był adresowany imiennie na p. Gębicza Przewodniczącego Rady Miejskiej.

Co do księdza - mam już nie myśleć?

oooo.... to dobrze się zapowiada :ok:
myśl, myśl majka2222 :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto lut 08, 2011 20:37 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

kociamysza pisze:Z uporem maniaka sie dopytuje o wiesci o Kai

Kaja (a teraz już właściwie Nala) ma się świetnie :) Aklimatyzacja przebiega dużo szybciej niż myślałam, ciągle bawi się i rozrabia z Ryśkiem, apetyt też zdecydowanie jej dopisuje. Jeszcze co prawda bywa płochliwa, ale bez problemu podchodzi blisko i nawet pozwala się pogłaskać. Przez pierwsze dwie noce troszkę zawodziła smutnie, ale teraz już nie ma po tym śladu - jest nie tylko piękna ale też wesoła. Od razu wpadła w oko Ryskowi, który nie odstępuje jej na krok ;) Bardzo się cieszę, że właśnie Kaja do mnie trafiła i wygląda na to że jej też się u nas podoba. Nie byłam jeszcze u weterynarza, żeby jej nie stresować, ale uszka ma bardzo czyste i w okolicy szwów też nic niepokojącego nie zauważyłam.
:ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro lut 09, 2011 2:46 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

Hanulka pisze:
kociamysza pisze:Z uporem maniaka sie dopytuje o wiesci o Kai

Kaja (a teraz już właściwie Nala) ma się świetnie :) Aklimatyzacja przebiega dużo szybciej niż myślałam, ciągle bawi się i rozrabia z Ryśkiem, apetyt też zdecydowanie jej dopisuje. Jeszcze co prawda bywa płochliwa, ale bez problemu podchodzi blisko i nawet pozwala się pogłaskać. Przez pierwsze dwie noce troszkę zawodziła smutnie, ale teraz już nie ma po tym śladu - jest nie tylko piękna ale też wesoła. Od razu wpadła w oko Ryskowi, który nie odstępuje jej na krok ;) Bardzo się cieszę, że właśnie Kaja do mnie trafiła i wygląda na to że jej też się u nas podoba. Nie byłam jeszcze u weterynarza, żeby jej nie stresować, ale uszka ma bardzo czyste i w okolicy szwów też nic niepokojącego nie zauważyłam.
:ok: :ok: :ok: :ok:

No i super :)

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Śro lut 09, 2011 2:48 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

Hanulka pisze:
majka2222 pisze:Ja wysłałam pismo pluskwa6 z podpisami z Wrocławia i wstępem, który przesłałm do wiadomości Hanulki, pismem poleconym i już dostałam zwrotkę, że list został odebrany 31 stycznia w Urzędzie Miasta w Radomsku. List był adresowany imiennie na p. Gębicza Przewodniczącego Rady Miejskiej.

Co do księdza - mam już nie myśleć?

oooo.... to dobrze się zapowiada :ok:
myśl, myśl majka2222 :D

Mysla Majka, mysl. Ja tez mysle :)

Wlasnie z tego powodu sugerowalam wysylanie na papierze za potwierdzeniem odbioru. Inaczej sie w ojczyznie nie da :P
Wg kodeksu administracyjnego, z tego co pamietam, na odpowiedz jest 30 dni.

kociamysza

Post » Śro lut 09, 2011 3:06 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

pluskwa6 pisze:też mi się to dziwne wydaje z tą chorobą i ogólnie brak mi słów, przecież mogła przełożyć to spotkanie a co do pism - powinni odpisać na maile, co niektórzy wysyłali pisma pocztą w wersji papierowej i poleconym; pamiętam jakąś akcję podobną z pisaniem maili w podobnej sprawie - odpisywali, trzeba było poczekać ale odpisywali.

Pluskwa, ale akcja dotyczyla zapewne wiekszego miasta, a nie grajdolka gdzie sie wszyscy znaja a kazdy kto dorwal sie do tzw koryta uwaza sie za pana i wladce miasteczka.

Na marginesie. Kilka lat zycia w kraju rejonu postrzeganego jako ten gorszy trzeci swiat pokazalo jak daleko w wielu kwestiach europejski kraj o dlugiej historii nie dorasta do piet. Pomimo, ze przewroty byly mniej wiecej w tym samym czasie ;)

Poprzednia prezydent odwalila kawal dobrej roboty w relacjach rzad-urzad-obywatel, nie tylko twarza w twarz (bo tu dobre relacje byly) ale tez via net. Za pomoca internetu zalatwisz niemal wszystko, od zalozenia firmy po zlozenie skragi na kogo tylko chcesz. Mail jest traktowany jak kazdy inny dokument dostarczony droga pocztowa. Ot, przyklad z dzisiaj.
Mamy do rozwiazania problem celny. Na stronie urzedu celnego (jak zreszta kazdego innego urzedu czy organu rzadowego lub gminnego) jest formularz kontaktowy. Wypelniasz, zadajesz pytanie, wysylasz. Mailem zwrotnym otrzymujesz potwierdzenie, z uwaga!, nadanym numerem sprawy. Swoj formularz mozesz wydrukowac i dolaczyc go do dokumentow sprawy. Urzad jest zobowiazny odpowiedziec w ciagu... 7 dni roboczych. Na maila, z klauzula waznosi opieczetowanego papieru.
Skarbowka czy wizownia tez tak dzialaja. I nikogo to nie dziwi.

I jeszcze ciekawostka, kazdy obywatel moze sobie sprawdzic na co sa wydawane jego pieniadze, np wysokosc wyplat administracji. Dane jawne, via net oczywiscie :)

Zeby nie bylo, afery tez sie trafia, jak wszedzie :)

kociamysza

Post » Śro lut 09, 2011 3:09 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

Hanulka pisze:Kochani :1luvu: , Kubuś jedzie do dt :1luvu: w Warszawie, już w drodze... będą wieści.. :D

:ok: Czekamy :)

kociamysza

Post » Śro lut 09, 2011 14:21 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

Uzupelnilam info na fejsie. Nowe wydarzenie tez trza zrobic. Malo czasu zostalo :(

kociamysza

Post » Śro lut 09, 2011 14:23 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

ok.. działamy dalej.. :ok:

może Nastka pojedzie w okolice Sulejowa..
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro lut 09, 2011 14:25 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

Hanulka pisze:ok.. działamy dalej.. :ok:

Moze tym razem wydarzenie pod katem poszukiwania dt?

Super, trzymam kciuki ze wszystkich sil :ok:

p.s
Haniu, maila filtrowego odebralas?

kociamysza

Post » Śro lut 09, 2011 14:26 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

kociamysza pisze:
Hanulka pisze:ok.. działamy dalej.. :ok:

Moze tym razem wydarzenie pod katem poszukiwania dt?

Super, trzymam kciuki ze wszystkich sil :ok:

p.s
Haniu, maila filtrowego odebralas?

hejka, tak i odpisałam pw teraz..
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro lut 09, 2011 14:29 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

widzialam, odpisalam

kociamysza

Post » Śro lut 09, 2011 17:21 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

Nowy forumowy kotek podopieczny KAN

Adaś - ma 6-7 mieś. Przychodzi pod KAN od sąsiadów. Nie jest wpuszczany przez nich do domu, śpi w komórce i dostaje od nas jedzenie. Ma wyrwaną tylną nóżkę. Andżelika zaniosła go jakiś czas temu do weta i stwierdził, że zwichnięcie jest już kilkutygodniowe i nic nie poradzi. Kociak jest miły i potrzebuje pomocy. Nic dobrego go u tych ludzi nie spotka. Kuleje na nóżkę.
Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro lut 09, 2011 17:24 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

przystojny jak Aron, powinien znaleźć ciepły dom...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro lut 09, 2011 17:26 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

Rudzia pozdrawia ciocie z domku!

Obrazek Obrazek Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro lut 09, 2011 17:27 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

[poprzednia][następna]