Torina. Wielka Osobowość w Wielkim Serca Domu:)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 24, 2010 14:58 Re: Moc z charakterem. Torina rozwija skrzydła w DS!

Ech.
Pogadajcie na spokojnie, chodzi o kota, anie o szprotix i jej dziecko czy meble!
Jeśli mnie sie udało dogadać z mio (DS Fizi i Szarotki) to i Wy sie dogadacie.
Tylko spokojnie.
Cameo... Przytulam mocno i dodaję otuchy jak tylko mogę.

Szprotix, czy to znaczy, że Cameo nie powiedziała Ci o problemach Toriny? O tym, że ma problem z trafianiem do kuwety, że jest kotką o delikatnej psychice, zestresowaną? 8O 8O 8O

Madzia no co Ty...
Na pewno powiedziała.

a mówiła dziewczyna,że w razie czego będzie współpracować....

Jak ty się w ogóle wyrażasz o Kamili???
Co to ma być?
Najłatwiej kotu wepchnąć psychotropa, obdzwonić wszystkich i się poużalać nad sobą, bo przecież kota Ci dziewczyna na siłę wcisnęła; ty wcale nie chciałaś, prawda?
A teraz cierpisz za miliony i jest Ci z tym dobrze...
Ogarnij się i pomóż kotu swoją obecnością, spokojem, rozwagą.
Póki co robisz zamieszanie sama nie wiesz o co.
Ech. Cameo, co za fatum jakieś...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt gru 24, 2010 15:06 Re: Moc z charakterem. Torina rozwija skrzydła w DS!

magaaaa pisze:Ech.
Pogadajcie na spokojnie, chodzi o kota, anie o szprotix i jej dziecko czy meble!
Jeśli mnie sie udało dogadać z mio (DS Fizi i Szarotki) to i Wy sie dogadacie.
Tylko spokojnie.
Cameo... Przytulam mocno i dodaję otuchy jak tylko mogę.

Szprotix, czy to znaczy, że Cameo nie powiedziała Ci o problemach Toriny? O tym, że ma problem z trafianiem do kuwety, że jest kotką o delikatnej psychice, zestresowaną? 8O 8O 8O

Madzia no co Ty...
Na pewno powiedziała.

a mówiła dziewczyna,że w razie czego będzie współpracować....

Jak ty się w ogóle wyrażasz o Kamili???
Co to ma być?
Najłatwiej kotu wepchnąć psychotropa, obdzwonić wszystkich i się poużalać nad sobą, bo przecież kota Ci dziewczyna na siłę wcisnęła; ty wcale nie chciałaś, prawda?
A teraz cierpisz za miliony i jest Ci z tym dobrze...
Ogarnij się i pomóż kotu swoją obecnością, spokojem, rozwagą.
Póki co robisz zamieszanie sama nie wiesz o co.
Ech. Cameo, co za fatum jakieś...

tego się spodziewałam...miło było popisać.....:(
decydujcie dalej o zyciu zwierząt i ludzi...tylko nie ukrywajcie przed chcącym dać dom problemów jakie zwierzę faktycznie ma!!!

trzeba było poczytać jak cameo się do mnie odnosi....i nie użalam się!!!!ale o problemach toriny nie wiedziałam!!!!a pisałam że mój dom nie ma doświadczenia!!więc nie życzę sobie takich sugestii w moja stronę!!

szprotix

Od: Wto gru 21, 2010 17:27

Post » Pt gru 24, 2010 15:09 Re: Moc z charakterem. Torina rozwija skrzydła w DS!

magaaa ja bym była ostrożna z opiniami...
Oczywiście nie ma sensu kłócić się, bo chodzi o kota.
Ale dziewczyna pisała że nie jest doświadczona z kotami, liczyła na pomoc.
Czy tę pomoc otrzymała faktycznie?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt gru 24, 2010 15:12 Re: Moc z charakterem. Torina rozwija skrzydła w DS!

dodam tylko,że psychotropa poradziła Kamila....raz podałam i więcej kotu tego nie zrobię!!!więc bez takich zarzutów prosze...bo wiecie że kot ma problemy,nie wspomnę o kuwecie.....ja byłam spoza forum i tylko dlatego się zapisałam żeby się więcej o kotach dowiedzieć!!!!no i dopiero doczytałam,że kotka ma jednak problemy o których nie wiedziałam!!

szprotix

Post » Pt gru 24, 2010 15:14 Re: Moc z charakterem. Torina rozwija skrzydła w DS!

szprotix pisze:dodam tylko,że psychotropa poradziła Kamila....raz podałam i więcej kotu tego nie zrobię!!!więc bez takich zarzutów prosze...bo wiecie że kot ma problemy,nie wspomnę o kuwecie.....ja byłam spoza forum i tylko dlatego się zapisałam żeby się więcej o kotach dowiedzieć!!!!no i dopiero doczytałam,że kotka ma jednak problemy o których nie wiedziałam!!

no i o to mi chodzi właśnie.
Nie sądzę, że osoba, która szuka pierwszego kota, nie ma doświadczenia - świadomie decyduje się na kotkę z problemami, którą jest Torina. Dlatego pytałam, czy Cameo o wszystkich tych problemach faktycznie powiedziała szprotix.
Obrazek

magdaradek

Post » Pt gru 24, 2010 15:23 Re: Moc z charakterem. Torina rozwija skrzydła w DS!

magdaradek pisze:Ale dziewczyna pisała że nie jest doświadczona z kotami, liczyła na pomoc.

Torina nie jest kotem dla osoby niedoświadczonej.
Cameo wiedziala o tym.
I na pewno wydając kota o tym pamiętała.

Magduś, jaką pomoc?
Mozesz napisać, zadzwonić - co więcej?
Czasem wydaje mi się (czytając takie wątki) że DS zupełnie nie biora odpowiedzialaności za kota w momencie adopcji - "zawsze mamy DT który może za nas wszystko rozwiazać".
Z opiniami masz racje, że ostrożniej.
Ale określanie Kamili dziewczyna jest co najmniej nie na miejscu...
Jest po prostu niegrzeczne.
Nie zgadzam się na to.
:?

magaaaa

Post » Pt gru 24, 2010 15:30 Re: Moc z charakterem. Torina rozwija skrzydła w DS!

magaaaa pisze:
magdaradek pisze:Ale dziewczyna pisała że nie jest doświadczona z kotami, liczyła na pomoc.

Cameo wiedziala o tym.

Magduś, jaką pomoc?
Czasem wydaje mi się (czytając takie wątki) że DS zupełnie nie biora odpowiedzialaności za kota w momencie adopcji - "zawsze mamy DT który może za nas wszystko rozwiazać".
Nie zgadzam się na to.

dziewczyna-czy to niegrzeczne?ma 20 lat....w tym kraju jest to zwyczajne określenie....a ja nie pozwolę na komentowanie w taki obraźliwy sposób mojej osoby!!-że ja się użalam?że sieję zamęt na forum nie wiedząc o co??-kto pierwszy zaatakował mój dom??pisząc że żaden kot się nie nadaje??odpowiedziałam tylko na ten cudowny post!!!
uczciwie powiedziałam jakiego kotka szukam!!nawet do kuwety się kotka nie załatwia..na to bym się z pewnością nie zgodziła!!!wynajmuje mieszkanie..więc nie pozwoliłabym sobie na takie zachowanie kota świadomie..do tego z braku doswiadczenia,nie wiem jak kota tego nauczyć!!!
coś ukrywałam??coś zrobiłam??
...z resztą,wiesz lepiej...kot został mi przedstawiony jako kot z problemem skórnym-żadnym innym....

szprotix

Post » Pt gru 24, 2010 15:46 Re: Moc z charakterem. Torina rozwija skrzydła w DS!

magaaaa pisze:

Cameo wiedziala o tym.

Magduś, jaką pomoc?
Nie zgadzam się na to.

dodam jeszcze jedno!!!dziewczyno!!!wychowuję dwójkę dzieci,mam psa,dosć trudnego w wychowaniu legwana:)mam dobrze ponad 30 lat.......nie uważam ,że ktoś za mnie problemy rozwiąże,ale nie cierpię kłamstwa!!!i jeśli ktoś tu kłamie-bo tak cameo mi odpowiedziała,jak napisałam że kotka jest agresywna-to tylko nieodpowiedzialna 20-to latka oddajaca kota z problemami ludziom niedoświadczonym!!i to jest fakt niepodważalny!!prawda???
jeśli o tym pamietała,dlaczego mi oddała kota jako kuwetkowego,mówiąc tylko,że kotka lubi papier w kuwetce..i to oczywiście juz na miejscu....dlaczego dzisiaj mi pisze i obraża mnie,że kotka ma problemy dlatego że się u mnie pojawiła??
czy przypadkiem nie ma na Miau.pl wątków Toriny,że problemy są???
jak już pisałam...byłam spoza forum..i tak tez będzie...nie życze sobie obelg!!a dawanie do adopcji i ukrywanie pewnych faktów jest conajmniej nieetyczne!!!

szprotix

Post » Pt gru 24, 2010 15:52 Re: Moc z charakterem. Torina rozwija skrzydła w DS!

Ja pisałam ze szprotix już wcześniej, nawet rozmawiałam przez tel. w sprawie mojej trikolorki Justynki. I wydawała mi się na prawdę fajnym domkiem, tyle że niedoświadzonym. Szprotix nie miała nigdy kota, dlatego bardzo się zdziwiłam gdy zapadła decyzja że Torina jedzie do niej...

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Pt gru 24, 2010 15:56 Re: Moc z charakterem. Torina rozwija skrzydła w DS!

Szprotix, nie zwracaj sie do mnie per dziewczyno, proszę Cię bardzo.
Nie interesuje mnie Twój wiek ani liczba odbytych porodów - naucz się dyskutować.
Bez względu na to, jaką informację dostałas od Cameo - zastanów się jaką siebie przedstawiasz na forum.

pisałam ze szprotix już wcześniej, nawet rozmawiałam przez tel. w sprawie mojej trikolorki Justynki

No, to wszystko jasne. Pojęcie o własnych możliwościach zatarlo się w obliczu spełnienia marzenia o koloroej kotce. O losie zdradliwy dla wszystkich... :|

Jak to dobrze, ze adopcja Sith jest dla mnie piesnią dalekiej przyszłosci nie dość że kolorowa, to jeszcze rasowa. :?
Ostatnio edytowano Pt gru 24, 2010 16:02 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Post » Pt gru 24, 2010 16:01 Re: Moc z charakterem. Torina rozwija skrzydła w DS!

magaaaa pisze:Szprotix, nie zwracaj sie do mnie per dziewczyno, proszę Cię bardzo.
Nie interesuje mnie Twój wiek ani liczba odbytych porodów - naucz się dyskutować.
Bez względu na to, jaką informację dostałas od Cameo - zastanów się jaką siebie przedstawiasz na forum.

i polecam to samo!!!
nie zyczę sobie ataku jesli pojęcia bladego nie masz o sprawie!!!

szprotix

Post » Pt gru 24, 2010 16:03 Re: Moc z charakterem. Torina rozwija skrzydła w DS!

SZprotix niepotrzebnie się unosi, choć ja po części rozumiem. Skoro nie wiedziała o problemach Toriny z kuwetą, które kotka miała od początku a które nie minęły, to chyba nie jest to w porządku że strony DT.
I właśnie tak _ Torina nie jest kotką dla osoby niedoswiadczonej jaką jest szprotix. Pytanie więc czemu Torině Cameo tam oddała
Obrazek

magdaradek

Post » Pt gru 24, 2010 16:09 Re: Moc z charakterem. Torina rozwija skrzydła w DS!

Czy nie lepiej założyć Torinie wątek z prośbą o pomoc i porady
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Pt gru 24, 2010 16:10 Re: Moc z charakterem. Torina rozwija skrzydła w DS!

magaaaa pisze:Szprotix, nie zwracaj sie do mnie per dziewczyno, proszę Cię bardzo.

pisałam ze szprotix już wcześniej, nawet rozmawiałam przez tel. w sprawie mojej trikolorki Justynki

No, to wszystko jasne. Pojęcie o własnych możliwościach zatarlo się w obliczu spełnienia marzenia o koloroej kotce. O losie zdradliwy dla wszystkich... :|

Jak to dobrze, ze adopcja Sith jest dla mnie piesnią dalekiej przyszłosci nie dość że kolorowa, to jeszcze rasowa. :?

teraz zrozumiałam!!!!!!nie istotne jest jaką dostałam informację od cameo na temat kota...tylko jak zachowuję się na forum.....tak więc żegnam forum z niespotykaną lekkością;)

a myslałam,że o dobro kociaków tu chodzi;)

szprotix

Post » Pt gru 24, 2010 16:15 Re: Moc z charakterem. Torina rozwija skrzydła w DS!

musze jeszcze przeprosić osoby,które i tu i na priv pomagają mi poukładać się w domku z kotką-za słowa "myślałam,ze o dobro kota chodzi".....i podziękować za porady,wsparcie itp....nie wszyscy jak widać potrafią tylko atak zastosować bo w świecie wirtualnym polubiły daną osobe,tylko realnie patrzą na istotę problemu :)

szprotix

[poprzednia][następna]