K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 11, 2010 19:26 Re: K-ów, maluchy wypadły z 2 piętra :-((

miszelina pisze:
Tweety pisze:Aha, w sobotę popołudniu, tak 17-18 zebranie na Kocimskiej, przydzielanie zadań imprezowych, ustalanie dyżurów, pogadanka ogólna itp

W sobotę to o tej porze Nosek ma jechać do domu. Tak tylko przypominam i sugeruję, że lepiej 18 jak 17 :wink:

no to Nosek zadecydowała - godz. 18

U Patki źle się dzieje, prawdopodobnie drugi maluszek nie żyje (był w agonii jak Andrzej dzwonił) :cry: Wygląda to trochę tak jak u Marka przy Zuzi, nagły, ostry spadek temperatury i koniec ....

Z galerii chociaż dobre wieści, kolejne 700 zł zasiliło kocie konto :1luvu: Gratuluję dziewczyny :ok:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob wrz 11, 2010 19:54 Re: K-ów, maluchy wypadły z 2 piętra :-((

Tweety pisze:U Patki źle się dzieje, prawdopodobnie drugi maluszek nie żyje (był w agonii jak Andrzej dzwonił) :cry: Wygląda to trochę tak jak u Marka przy Zuzi, nagły, ostry spadek temperatury i koniec ....

Z galerii chociaż dobre wieści, kolejne 700 zł zasiliło kocie konto :1luvu: Gratuluję dziewczyny :ok:

Kurka, co to znowu?!
Dobrze, że chociaż finansowo troszkę lepiej.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob wrz 11, 2010 20:47 Re: K-ów, maluchy wypadły z 2 piętra :-((

miszelina pisze:
Tweety pisze:U Patki źle się dzieje, prawdopodobnie drugi maluszek nie żyje (był w agonii jak Andrzej dzwonił) :cry: Wygląda to trochę tak jak u Marka przy Zuzi, nagły, ostry spadek temperatury i koniec ....

Kurka, co to znowu?!
Dobrze, że chociaż finansowo troszkę lepiej.

jeśli są w miarę zdrowe lub zdrowe może lepie od razu podać surowice
może pomóc na pewno nie zaszkodzi
jak zauważyłem wirus jest gorszy od PP praktycznie bezobjawowy
z czterech kociaków chorych na PP udało mi się wyciągnąć dwa
leciało z nich na dwa końce z dodatkiem krwi a śmierdziało jakby trupa zjadły
z kalciwirusa żadnego :(
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Sob wrz 11, 2010 23:31 Re: K-ów, maluchy wypadły z 2 piętra :-((

tyle, że caniserin chyba w całym Krakowie wywiało :evil: To może być jakiś rotawirus, herpes albo Bóg wie co. Niestety, wróg nieznany jest najgorszy :(

Tweety

Post » Sob wrz 11, 2010 23:48 Re: K-ów, maluchy wypadły z 2 piętra :-((

Być może Kaszmir będzie miał dom-to kolejny efekt dzisiejszej kwesty.
Kwestował jednak razem z Karmelem, bo pani która niby nie chciała kociaka i nawet zaszczepiła go, by nadawał sie do adopcji, zmieniła zdanie. Prosiła mnie osobiście o szukanie dla niej domu, ale widać jak dotarło do niej, że mogę ja może dziś komuś oddać ( ona nie zna moich zwyczajów i pewnie myślała, że kota juz nie zobaczy, jak go od niej zabiorę), to stwierdziła, że kota kocha :mrgreen: . Trzeba tylko przypilnować, by mniej się włóczył samopas, ale tego będzie już pilnować moja koleżanka , a jej sąsiadka. Dobrze, że kotka zaszczepiona.
Jutro postaram się namierzyć nowe armaturki.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Nie wrz 12, 2010 7:16 Re: K-ów, maluchy wypadły z 2 piętra :-((

Wielki szacun dla wczorajszych sprzątających na Kocimskiej!!!! Wypucowane na błysk, trzeba chyba zainwestować w filcowe kapcie jak w muzeum. Niestety kapie z rury od co, prosto na stolik koło łazienki. Podłożyłam gąbkę, niech wsiąka.

Panny B. cudne i rozmruczane, kiedy one będą szczepione? Nosek jak zwykle chce rozwalić klatkę i wyjść. Agresorki nie widziałam.
Obrazek

miszelina

Post » Nie wrz 12, 2010 9:13 Re: K-ów, maluchy wypadły z 2 piętra :-((

czas na zamówienia mokrej karmy.
standardowo:
bozita kartonik 370g - 3,5 zł
felix puszka 400g - 3,0 zł

jeśli ktoś chce zamówić jakąś inną karmę, to proszę przesłać info z linkiem do wyceny.

bardzo proszę o informację, kto i ile sztuk, jakie smaki tak lub jakie smaki nie.
informacje proszę przesyłać na PW do środy.
lista zbiorcza trafi później do katgral, a od niej już w świat.
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Nie wrz 12, 2010 11:29 Re: K-ów, maluchy wypadły z 2 piętra :-((

miszelina pisze:Wielki szacun dla wczorajszych sprzątających na Kocimskiej!!!! Wypucowane na błysk, trzeba chyba zainwestować w filcowe kapcie jak w muzeum. Niestety kapie z rury od co, prosto na stolik koło łazienki. Podłożyłam gąbkę, niech wsiąka.

Panny B. cudne i rozmruczane, kiedy one będą szczepione? Nosek jak zwykle chce rozwalić klatkę i wyjść. Agresorki nie widziałam.

mogą jutro, razem z Alusią Nosek, bo one domowe właściwie więc można sobie odpuścić kwarantannę

Tweety

Post » Nie wrz 12, 2010 11:34 Re: K-ów, maluchy wypadły z 2 piętra :-((

Tweety pisze:
miszelina pisze:Wielki szacun dla wczorajszych sprzątających na Kocimskiej!!!! Wypucowane na błysk, trzeba chyba zainwestować w filcowe kapcie jak w muzeum. Niestety kapie z rury od co, prosto na stolik koło łazienki. Podłożyłam gąbkę, niech wsiąka.

mogą jutro, razem z Alusią Nosek, bo one domowe właściwie więc można sobie odpuścić kwarantannę

To fajnie, bo one strasznie płaczą w tej klatce. W cat-roomie będą miec lepiej.
Obrazek

miszelina

Post » Nie wrz 12, 2010 11:45 Re: K-ów, maluchy wypadły z 2 piętra :-((

miszelina pisze:
Tweety pisze:

To fajnie, bo one strasznie płaczą w tej klatce. W cat-roomie będą miec lepiej.

A czy o moej Pchle pamieta ktoś? Też ma jechać na szczepienie, więc moze hurtem? :?:
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Nie wrz 12, 2010 12:15 Re: K-ów, maluchy wypadły z 2 piętra :-((

Jafusia pisze:
miszelina pisze:To fajnie, bo one strasznie płaczą w tej klatce. W cat-roomie będą miec lepiej.

A czy o moej Pchle pamieta ktoś? Też ma jechać na szczepienie, więc moze hurtem? :?:

a ona nie była szczepiona we wtorek? 8O

Tweety

Post » Nie wrz 12, 2010 12:56 Re: K-ów, maluchy wypadły z 2 piętra :-((

Nie była, bo wet powiedział, że trzeba odczekać dłużej od pierwszego szczepienia...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Nie wrz 12, 2010 13:01 Re: K-ów, maluchy wypadły z 2 piętra :-((

Nie była bo:
a) kierowcy nie mieli dla nas czasu ;)
b) rozmawiałam z vetkami z Alvetu (na zapolskiej) i Pani powiedziała, że tak młody kociak powinien być zaszczepiony dopiero 4 tygodnie po pierwszej dawce (najwcześniej 3tyg.) i zostać u mnie po szczepieniu jakieś 5 dni.

Tak więc proszę o Nas pamiętać.
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Nie wrz 12, 2010 14:35 Re: K-ów, maluchy wypadły z 2 piętra :-((

Z pannami B. może być problem w cat-roomie. One nie uznają benka :( . Rano musiałam im trochę do kuwety dosypać, bo drewnianego już nie ma, a przynajmniej nie znalazłam. Teraz byłam zawieźć rzeczy i co zobaczyłam: wszystkie trzy siedzą w kuwecie, a urobek na posłanku :(
Kiedy będzie pinio?!
Obrazek

miszelina

Post » Nie wrz 12, 2010 15:13 Re: K-ów, maluchy wypadły z 2 piętra :-((

Drewnianego żwirku są jeszcze dwa wory całe. Tylko są włożone do dużych śmieciowych niebieskich i stoją koło drzwi do łazienki przy zewnętrznej ścianie.
Żeby było zabawniej - ja sama oczywiście nie pamiętałam gdzie wylądowały (skleroza nie boli ...), info o lokalizacji pochodzi od mojego starszego dziecka, które na chwilę przyjechało służyć nam pomocą i męską ręką przy porządkach :)

karaluch

Od: Sob lut 11, 2006 20:03

[poprzednia][następna]