KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 12, 2010 21:17 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Kurcze, co jest z tym Ivankiem?
Mój Sopociak mimo upału śmiga jak persching, wnerwia dorosłe koty, które w tym upale nie zamierzają się z nim bawić.

Aśka, ja tobie współczuję ze sprzataniem kuwet, mi JEDEN mały kotek ze sraczką tak wszystkie kuwety zanieczyszcza, że nie da się tego wybierać, musze wymienic całość bo śmierdzi, dorosłe koty to zrobią , zakopią i sobie pójdą a ten mały przekopuje 3 kuwety wzdłuż i wszerz, rozdrabniając swoje rzadkie dość jeszcze kupy tak że nie jestem w stanie tego wybrać :? Masakra.
Ale i tak się cieszę, że Sopociak lepiej, jutro jedziemy na ostatni zastrzyk, tak dla pewności, ale kociak odzyskał apetyt i wigor, co prawda kupy nadal nie są ładne ale teraz to jest rozwolnienie a wcześniej była biegunka.

Podeślę Ci coś na kotki pod koniec tygodnia.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon lip 12, 2010 21:22 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Ostatnio edytowano Pon lip 12, 2010 21:59 przez Martyna-Tina, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

Martyna-Tina

Od: Wto cze 05, 2007 8:14

Post » Pon lip 12, 2010 21:42 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Martyna-Tina pisze:Ogłoszenie dla Kali i Kaliego. :)
http://www.najpewniej.pl/anons.php?nr=8 ... ali+i+kala

Dziękujemy :D

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon lip 12, 2010 22:00 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

I jeszcze jedno. :D
http://www.neeon.pl/ogloszenie.php?id=125582
Jest jeszcze kilka które musi aktywować Marea (na jej e-mail robię).
Obrazek

Martyna-Tina

Od: Wto cze 05, 2007 8:14

Post » Pon lip 12, 2010 22:01 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

mpacz78 pisze:Kurcze, co jest z tym Ivankiem?

Wczoraj,jak byłam na wystawie kotów Sopocie , Ivo coś sobie zrobił, zauważyłam to przy Marzenie, bo wpadła i miziała towarzystwo.
Wet dziś go obmacała dokładnie , prawdopodobnie sobie coś skręcił/wykręcił/stłukł, mamy nadzieję, że nie złamał ...bo na zdjęciu u takiego kocięcia chrząstka jest jeszcze dużą częścią kośćca i dużo nie zobaczymy, o ile cokolwiek...a trzeba by zrobić kilka projekcji...
Jak mu nie przejdzie do środy znaczy , że sobie coś złamał...

Mam kilka opcji prawdopodobnych przyczyn...
1.Tina...z rozpędu wjeżdża w towarzystwo, rzuca się, może wtedy...ale dwie łapy?
2. Rower- gdzieś spadając się przyklinował... najprawdopodobniejsza opcja wg mnie...
3.Fotel- może miał łapę pod kółkami, a któreś zeskakując go rozjechało, bo dywanów u mnie nie ma ...są panele , po których krzesło gładziutko jeździ...i znowu jak dwie łapy rozjechać i to po skosie, żeby jedna lewa i jedna prawa?
4.Suszarka do prania- dziś znalazłam na niej Kalę i Igora, może spadł z niej?
... nie wiem...zostawiłam je na pare godzin dosłownie... na czas dojazdu skmką do Sopotu, przejście na halę z wystawą, obejście jej, zrobienie zakupów i powrót... może 3h mi to zajęło...

mpacz78 pisze:Aśka, ja tobie współczuję ze sprzataniem kuwet.

Mam tylko jedną :D :D :D wysyłałam Ci fotę :) mieści jedyne 60litrów żwiru :ryk: :ryk:

seja

Post » Pon lip 12, 2010 23:31 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Nosz lipa jasna!!!! :evil: :evil: :evil:

Dałam Ivkowi meloksikamu...korzystając z okazji obmacałam go i tą łapę...
Strasznie spuchła!!!!!!!
Małe szanse , że to stłuczenie...jednak pewnie złamał ...chyba że opuchlizna do jutra zejdzie...

Jak on to zrobił??

seja

Post » Wto lip 13, 2010 6:26 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Wlazł wyżej niż powinien i na skróty zlazł :(
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Wto lip 13, 2010 7:24 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Ehh jak nie urok to s..... :evil:

Ale koty to koty...nie upilnujesz i nie zamkniesz przecież...siedzieć z nimi 24 h też sie nie da...skaczą brykają....
Jak będzie się pogorszało z Iwankiem będzie trzeba interweniować...najgorsze że to kot...ciężko go usztywnić... :evil:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto lip 13, 2010 7:48 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Teraz doczytałem że łapa spuchła

Po tym co pisałaś wcześniej, to były podobne objawy jak przy problemach z dyskiem. Gapcio tak miał.
I wcale nie musi koteczek wtedy spaść ani skoczyć z duzej wysokość.
Zdarza to się najczęściej na panelach, a taką podłogę jak zrozumiałem masz.Koteczek rozpędza się do prędkości światła i nie ma jak wychamowaś i problem z wyrobieniem zakrętu. Śmiesznie taka sytuacja wygląda, ale dla kota może być niebezpiczna bo następuje zbyt duże wygięcie kręgosłupa nad którym kotek nie panuje.
Ale jeśli łapa spuchła to chyba jednak inna przyczyna.
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Wto lip 13, 2010 8:09 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Przy skręceniach też występuje opuchlizna..to niekoniecznie złamanie...aleee...
on ma to uszkodzenie w stawie który łączy korpusik z łapeczką przednią :roll: Pani wet macała go z 15 min...i tam bolało...
Obrazek

Marea

Post » Wto lip 13, 2010 8:57 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Okazuje się , że urynoterapeutów mam więcej...
Rano przyszedł Igo... usiadł i się na mnie patrzy...
Ja : "jak ty mi tu teraz lejesz..." i zwiał...zostawiając pare kropelek na macie...
Innym znowu razem, bo wstałam dać im jeść o 6.00 ... wróciłam do łóżka i patrzę HOGA!
Pozycja gotowa do zalania, tylko ją capnęłam i do kuwety...

Nie wiem co one mają z tym zalewaniem mnie?
Może chora jestem...

Ivo z łapiną ...ciutek mniejsza ta opuchlizna...ale tylko ciutek...on dalej się nie bawi, tylko je, grunt , że ma apetyt...

seja

Post » Wto lip 13, 2010 9:06 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

przelałam cuś nie cuś

Seja, daj mi znac czy mam Gagę od Ciebie odbierac :lol: obiecalam ze po odkarmieniu biorę, ale nie będę przecie siła wyrywać 8)

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Wto lip 13, 2010 9:24 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Gaga ma już ogłoszenia adopcyjne...dziś wieczorem wizyta potencjalnego domq dla niej i Hogi...poszłyby razem jeśli Państwo się zdecydują i dziewczynki się spodobają.... :lol:
Obrazek

Marea

Post » Wto lip 13, 2010 9:28 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

trzymam kciuki :ok:

Marzenko, daj znac co z tym szaraczkiem spod garazu...

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Wto lip 13, 2010 9:37 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Krysiu, musze go odłowić razem z siostrą... :roll: i umieścić u Pani na Kosciuszki...pogadam z nią jutro...no i auto wykombinować bo mi Tomek zarekwirował :roll: rormalnie czuję się gorzej niż pod kuratelą rodziców, jak mu powiem że potrzebuję furę bo muszę kolejne kociaki odłowić to .... :lol: kolejne awantury.... :roll:
Obrazek

Marea

[poprzednia][następna]